Recept: Tomaten-auberginetian

Een recept van Rowley Leigh, de eigenaar van een restaurant in Londen en schrijver van vele kookboeken. Ik weet trouwens niet zo goed wat deze tomaten-auberginetian moet voorstellen, een combinatie van pizza en quiche? Het is wel heel lekker in ieder geval! Ook al komt dat op de foto’s niet echt tot uiting, het wordt nu elke keer zo snel donker waardoor ik de foto’s maar met weinig natuurlijk licht kan maken (enige nadeel van de herfst en winter).

IngrediΓ«nten voor 1 bladerdeegpizzading:

Β±300 gram bladerdeeg
5 goed rijpe tomaten *
2 aubergines *
3 teentjes knoflook
1 fijngehakt bosje (platte) peterselie
3 eetlepels paneermeel
zeezout & vers gemalen peper

* In het kookboek staat dat je 750 gram aubergines en 750 gram tomaten moet gebruiken, maar dit bleek uiteindelijk veel te veel te zijn. Vandaar dat ik de hoeveelheid iets heb aangepast.

Bereiding

1. Bedek een taartspringvorm van ongeveer 23 cm diameter met de plakjes bladerdeeg. Of rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde lap van 23 cm. diameter en leg dit op een bakplaat.

2. Snij de aubergines in plakken van 5 mm en besmeer ze royaal met olijfolie. Bak de plakken in een koekenpan. Als ze zacht en goudbruin zijn, zijn ze klaar.

3. Pel de tomaten (zie hier hoe je dat doet) en snij de tomaat in even dikke plakken als de aubergine.

4. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven: 170 graden). Meng de fijngehakte knoflook, peterselie, zeezout en paneermeel in een schaaltje.

5. Verdeel de aubergine en tomaat over het bladerdeeg tot 1 cm. van de rand. Bestrooi met wat zout en peper en verdeel het paneermeel-strooisel erover. Besprenkel met wat olijfolie en zet het in de oven voor ongeveer 35 minuten. Leg op een bord en laat even afkoelen. Eet smakelijk!

Bron: uit het kookboek Vegalicious (p. 214)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op “Recept: Tomaten-auberginetian

  1. Irene schreef:

    Aah, ik vind het er JUIST heerlijk uitzien!! Dit gaat sowieso in mijn receptenmapje πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  2. mamma te haar schreef:

    nog wat over gehouden:-) ? lijkt me lekker πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  3. Jesdiny schreef:

    Dit lijkt me echt heerlijk! Heb het recept gelijk even geliked via Bloglovin’! Dit ga ik uitproberen!

    | Reageer op deze reactie
  4. Kym schreef:

    Als ik weer geld heb ga ik dit ook zeker uitproberen! En ik vind het er ook juist heerlijk uitzien, ik kan niet wachten om het te proeven!
    Op het moment moet ik even gebruik maken van de Bonus aanbiedingen van de AH πŸ™

    | Reageer op deze reactie
  5. Femke schreef:

    Oh wauw, dat ziet er echt heerlijk uit!!!

    (En leuke lay-out aanpassingen trouwens!)

    | Reageer op deze reactie
  6. Marlous schreef:

    Hmm ik ben niet zo dol op aubergine maar een van mijn voornemens voor 2013 is om beter te leren koken en mijn smaken te verbreden dus ik ga ‘m onthouden!
    En wat heb je een superleuke achtergrond!

    | Reageer op deze reactie
  7. Sas schreef:

    Ziet er lekker uit!
    Ik vind je layout trouwens erg leuk aangepast πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  8. ioon schreef:

    Bladerdeegpizzading πŸ˜€ Ik zou het zo ook opschrijven xD
    Het ziet er heerlijk uit!

    | Reageer op deze reactie
  9. Annouska schreef:

    Hmmm ziet er super lekker uit, ik ga hem even opslaan. Ik moet deze week nog een lijst maken met allemaal lekkere en gezonde recepten, deze kan er uitstekend bij hihi..

    | Reageer op deze reactie
  10. Pingback: Kookboek: Vegalicious | IKBENIRISNIET
Back to Top