Recept: Tomaten-auberginetian

Een recept van Rowley Leigh, de eigenaar van een restaurant in Londen en schrijver van vele kookboeken. Ik weet trouwens niet zo goed wat deze tomaten-auberginetian moet voorstellen, een combinatie van pizza en quiche? Het is wel heel lekker in ieder geval! Ook al komt dat op de foto’s niet echt tot uiting, het wordt nu elke keer zo snel donker waardoor ik de foto’s maar met weinig natuurlijk licht kan maken (enige nadeel van de herfst en winter).

Ingredi├źnten voor 1 bladerdeegpizzading:

┬▒300 gram bladerdeeg
5 goed rijpe tomaten *
2 aubergines *
3 teentjes knoflook
1 fijngehakt bosje (platte) peterselie
3 eetlepels paneermeel
zeezout & vers gemalen peper

* In het kookboek staat dat je 750 gram aubergines en 750 gram tomaten moet gebruiken, maar dit bleek uiteindelijk veel te veel te zijn. Vandaar dat ik de hoeveelheid iets heb aangepast.

Bereiding

1. Bedek een taartspringvorm van ongeveer 23 cm diameter met de plakjes bladerdeeg. Of rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde lap van 23 cm. diameter en leg dit op een bakplaat.

2. Snij de aubergines in plakken van 5 mm en besmeer ze royaal met olijfolie. Bak de plakken in een koekenpan. Als ze zacht en goudbruin zijn, zijn ze klaar.

3. Pel de tomaten (zie hier hoe je dat doet) en snij de tomaat in even dikke plakken als de aubergine.

4. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven: 170 graden). Meng de fijngehakte knoflook, peterselie, zeezout en paneermeel in een schaaltje.

5. Verdeel de aubergine en tomaat over het bladerdeeg tot 1 cm. van de rand. Bestrooi met wat zout en peper en verdeel het paneermeel-strooisel erover. Besprenkel met wat olijfolie en zet het in de oven voor ongeveer 35 minuten. Leg op een bord en laat even afkoelen. Eet smakelijk!

Bron: uit het kookboek Vegalicious (p. 214)

Back to Top