Hardlopen: modeshow

hardlopen

Hier schreef ik al iets over hoe ik begon met hardlopen, inmiddels zijn we alweer twee maanden verder en het hardlopen gaat steeds beter. Ik loop nu zo’n twee keer per week rond de 5 kilometer, heuj! Nog steeds met looppauzes tussendoor, maar er zit verbetering in. De hoogste tijd voor een update.

Hardloopschoenen

In april liep ik mank omdat mijn linkerheup godsgruwelijk veel pijn deed, waarschijnlijk omdat ik iets te enthousiast was begonnen, dus toen moest ik het toch echt even rustig aan doen. Gelukkig was het na een maand zo goed als weg dus kon ik het hardlopen weer oppakken. Yes! (Wie had dat toch ooit gedacht, dat ik het vervelend zou vinden om een tijdje niet te kunnen sporten? Whoa.) Toen ik vandaag tijdens mijn hardlooprondje naar mijn oerlelijke schoenen keek (zie bloemetjesfoto), wilde ik meteen doorrennen naar een sportwinkel voor nieuwe schoenen. Ook omdat ik een beetje gek loop, na een paar kilometers krijg ik spontaan X-benen. De wit-paarse Asics zijn niet per sé verkeerd, maar die kocht ik vooral omdat ze goedkoop waren, ik wist toen immers niet of ik het hardlopen wel vol zou houden.

Loopanalyse

Bij Runnersworld liet ik vandaag een filmpje van mijn voeten maken. Over een baan van 20 meter trok ik een sprintje op blote voeten. De verkoper speelde het filmpje in slow-motion af, toen was te zien dat mijn linkervoet inzakte tijdens het lopen. Aha, daardoor kreeg ik ook steeds zo’n last van mijn linkerheup en knie! Met standaard hardloopschoenen gebeurde dit nog steeds, dus zocht de verkoper naar een paar schoenen dat extra stabiliteit zou geven. Weer werd er een filmpje gemaakt en bam, problem solved. Vervolgens probeerde ik een heeeele hoop schoenen die heel lekker zaten maar mijn ogen lieten bloeden. Als ik op het punt sta een godsvermogen aan een paar schoenen uit te geven, wil ik uiteraard wel dat ze mooi zijn. “Maar Iris, het is toch geen modeshow?” O jawel, je moest eens weten hoeveel Neanderthalers claxonneren tijdens mijn hardlooprondje. Dus uiteindelijk kwam ik met heel veel moois (en een mishandelde bankrekening) thuis.

Modeshow

nike-lunar-eclipse-shieldrunning-outfit

De schoenen hebben een ‘shield’ waardoor ze tegen regen kunnen, daar zal ik in de toekomst vast nog vaak dankbaar voor zijn. Om binnenkort mijn melkbenen van wat kleur te voorzien kocht ik bij de H&M knaloranje shorts (voor maar 10 euro!). De sport-BH vond ik veel-en-veel te duur. Maar ik kocht hem toch. Hij is voor minstens 50% gemaakt van gerecycled polyester, dat maakt het al een klein beetje goed. Nu hopen op UV-stralen en miezerige regen, mijn lievelingshardloopweer.

Hé hardlopers, hoe gaat het rennen bij jullie?

Back to Top