Tweedehands vondsten: Vintage shopping haul

Gisteren was ik met Sebas en Annemiek bij Wawollie in Haaksbergen (over Wawollie in Almelo had ik hier al eens wat geschreven), één van de leukste kringloopwinkels! Dus mocht je in het oosten wonen of er eens in de buurt zijn; zeker eens bezoeken. Veel mooie spullen en kleine prijsjes. Ik kocht een hele tas vol met mooie spulletjes waar ik in totaal 8,50 euro voor moest betalen. En toen ik later nog een wijntje of twee bij Sebas en Jeffrey dronk, kreeg ik daar ook nog superrmooie tweedehands vondsten mee!

De buit

afga clack camera vintage

Afga Clack camera (1953 – 1965) – 3 euro

vintage medicijnen flesjes

Phila Berrings Apple medicijnenflesje (’70s) – 0,50 euro

vintage psychology books

Het Psychologie boek kreeg ik van Sebas. Psychofarmaca (1977) was 1 euro en The Time Trap (1975) ook, écht een boek voor mij overigens.the time trap book

The Time Trap staat vol met schematische afbeeldingen met mijn lievelingslettertype. I like. de kentering in het materialistisch denken

Dit boek komt uit 1927 en valt dan ook bijna uit elkaar. Het onderwerp spreekt me wel aan, alleen later vond ik op Wikipedia dat het boek is geschreven door een nogal conservatieve fascist die later bij de NSB ging. Op het prijskaartje stond 3 euro, maar ik kreeg 2 euro korting.kentering-quote

Uit hetzelfde boek. Hij had in elk geval wel een paar mooie hippie gedachten.

balkan-kaarten

Deze kaartjes kon ik dus écht niet laten liggen. Ze waren nog gratis ook. “Dat wordt dan acht euro vijftig.” “Heeft u de kaartjes er wel bij gerekend?” “Oh nee, klopt! Dat wordt dan acht euro vijftig.” Volgens mij zijn het kaartjes uit Servië of Bulgarije. Ze hebben in elk geval zo’n Balkan vibe.fotolijstjes

Ik was al een tijdje op zoek naar ouderwetse sierlijke fotolijstjes maar ik kon nergens de perfecte vinden. Deze kreeg ik van Jeffrey, dank dank! De bovenste foto is mijn paps met mij als mini-iris.stube-weegschaal2

Zowel de flesjes als de weegschaal gekregen van Sebas en Jeffrey. Love you.katten-zwaan-bloempotten

Dierenplantenpotjes – ongeveer 0,50 euro per stukvintage-bar

Ik heb dus echt geen plek voor dit kastje, hij staat dus ook heel vreemd in het woonkamergedeelte van m’n studio nu. Maar ik vond hem zo leuk! Ook gekregen (ben zo verwend).

Sfeerimpressie van de kringloopwinkel

wawollie-dieren

wawollie-mariabeelden wawollie-paus wawollie-boeken

Dit wekkertje wilde wel heeel graag gekocht worden :(
Dit wekkertje wilde wel heeel graag gekocht worden 🙁

wawollie-porcelein

Toen we klaar waren met geld uitgeven zijn we in Haaksbergen wat gaan eten. Maar zoals een restaurant in een echt Twents dorp betaamd, stond er uiteraard niets vegetarisch op de kaart. Ik kreeg een verrassingsgerecht. Dat was dit:

vegetarische wrap

Tja. Het was wel lekker, daar niet van. Maar het is toch jammer dat je als vegetariër héél vaak een wrap met ‘dit hadden we nog over van gisteren’-vulling krijgt als er niets zonder vlees of vis op de kaart staat. Maar de wijn was daarentegen wel de lekkerste wijn die ik ooit had gedronken. Dus ik was een gelukkig mens hoor.

annemiek en sebas

Leukerds! mint-hartje

O ja, en groetjes van Troy:

iris en troy

 

Back to Top