Doei vakantie

De zomervakantie is officieel ten einde, helaas pindakaas. Eigenlijk vind ik het niet eens zo heel erg (herinner me er even aan dat ik dit over een maand nalees, dan denk ik er vast anders over). De laatste paar weken kreeg ik bijna een burn-out door de vakantie, dat kan ook alleen maar mij overkomen hè? Ik had de hele tijd zo’n opgejaagd gevoel dat ik nog van alles moest doen omdat de colleges bijna begonnen. Nu de colleges daadwerkelijk zijn begonnen voel ik me eigenlijk wel oké.

Afgelopen maandag begon ik met Programmeren voor Psychologen, een derdejaars keuzevak waarin we leren programmeren op dummies-niveau, heel leuk! Ik kan al een cirkeltje coderen 😉 En het is ook wel verfrissend om te beginnen met een nieuw vak. Afgelopen jaar deed ik bijna alleen herkansingen uit het eerste en tweede jaar en daar gaat de lol op een gegeven moment ook wel van af. Helaas heb ik dit collegejaar nog veeeel tweedejaars vakken die ik opnieuw moet volgen, maar die hoop ik nu voor eens en altijd af te sluiten. Ik zie het allemaal wel positief in moet ik zeggen. Goed, genoeg over mijn studie. Mijn zomervakantie vind ik veel leuker om over te vertellen. Ik deed weinig bijzonders eerlijk gezegd, maar daar is een vakantie ook voor, toch?

#Basilicumbabies

basilicum groeien
Op Instagram hield ik het groeiproces van mijn basilicumbabies bij. Je moet toch wat als je zeeën van tijd hebt. Deze zomervakantie heb ik voor het eerst een plantje vanaf het zaadje groot kunnen brengen, dikke duim voor mij. Ze zijn maar één keer bijna dood gegaan (5e foto) en toen moest ik bijna huilen (echt). Gelukkig steunden m’n Instagrambuddies mij in deze moeilijke tijd en kwamen mijn basilicumbabies spontaan weer tot leven! Blijkbaar hadden ze gewoon dorst.

Hardlopen als een baas

vakantie hardlopen
Zelfs met 28 graden liep ik buiten vrolijk te rennen. Joggen. Wandelen. Oké: waggelen. En ook niet zo vrolijk. Maar het was niet voor niets want ik kan nu eindelijk 5 kilometer zonder looppauze hardlopen, zoals je hier al kon lezen. Ik heb nu al meer dan 250 kilometer in totaal gelopen en dat terwijl ik in februari pas ben begonnen. Wow, dat is best goed, toch?

Lezen

vakantie boeken lezen Tijdens de afgelopen horror-collegejaren had ik weinig energie over om naast de studieboeken ook nog voor mijn lol te lezen. Wat best zonde is, want ik vond lezen altijd heel leuk. Deze zomervakantie heb ik dat weer opgepakt. Ik begon met Half the Sky, daarna een wat luchtiger boek over Varkensliefde. Aan ploeterboek Bonita Avenue wil ik niet meer denken. Paaz heb ik inmiddels ook uit en zal ik binnenkort een review over schrijven. The Illicit Happiness of Other People heb ik uiteindelijk weer weggelegd, ik kreeg The Fault in our Stars namelijk binnen en die wilde ik al een tijdje graag lezen. Een paar dagen geleden had ik hem uit, in één woord: wauw! Must read. Hij is ook vertaald naar het Nederlands (Een weeffout in onze sterren) als Engels niet je ding is.

En verder liep ik natuurlijk het blote voetenpad, zat ik in mama’s tuin, ging ik uiteten bij Appeltjes van Oranje, keek ik belachelijk veel films en zat ik als een einzelgänger in het park. Oja, en ging ik bijna dood door de hitte. Ik ben dus ook heel-heel blij dat de Herfst eraan komt. Al heb ik begrepen dat het vrijdag 30 graden wordt, misschien dat je dan nog iets aan dat laatste linkje kan hebben als je ook niet zo’n zomerchick(dude?) bent. Ik ben verder niet op wereldreis geweest en ik heb geen één keer mijn bikini aangehad maar dat maakt niet uit, dit was mijn fijnste zomervakantie tot nu toe denk ik. Zijn jullie wel naar verre oorden geweest?

P.S. Sorry als dit de meest chaotische blogpost ever is, ik heb de hele tijd zooooo veel zin om te roken (maar dat doe ik uiteraard niet, roken is voor pussies) en dat komt mijn concentratievermogen niet echt ten goede.

Back to Top