Recept: Quinoa pilav met vegetarische kipstuckjes
Ik wilde dit recept van Last days of Spring maken, ik maak het wel eens vaker en het is hier altijd een succes! Helaas was de spinazie in de supermarkt op, ik verving deze door rucola. En in plaats van echte kip ging er natuurlijk wannabe-kip bij. Voor de vleeseters: probeer deze vegetarische kipstuckjes van De Vegetarische Slager écht eens, als het goed is smaken ze nog beter en lekkerder naar kip dan dat echte kip dat doet. Ik moest er ook echt even aan wennen in het begin, het smaakt freaky veel naar kip namelijk.
Ingrediënten voor 2 personen:
175 gram quinoa
160 gram Vegetarische Kipstuckjes
1 winterpeen, in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden of geperst
75 gram rucola
50 gram krenten
100 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels pijnboompitten
1 theelepel Ras el Hanout kruiden
Bereiding:
1. Was de quinoa en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Rooster ondertussen de pijnboompitten enkele minuten in een koekenpan zonder olie of boter tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord.
3. Als de quinoa klaar is en het vuur uit kan; de krenten er doorheen roeren, deksel erop en laten nagaren.
4. Fruit de ui en de knoflook voor een paar minuten. Voeg de kipstuckjes, de gesneden winterpeen en de Ras el Hanout kruiden toe, bak zo’n 5 minuten mee. Voeg op het laatst de cherrytomaatjes toe en verwarm heel kort mee.
5. Zet het vuur uit en roer de rucola door het kipmengsel. Serveer samen met de quinoa. Eet smakelijk!
No chickens were harmed in the making of this dish.
Bron: geïnspireerd op het recept van Last days of Spring, iets aangepast!