Dierproefvrije review: The Body Shop Eyeliner & Parfum

Ik bladerde door mijn oude blogposts en, naast plaatsvervangende schaamte, viel het mij ook op dat ik inmiddels al ruim een jaar zo goed als dierproefvrij leef qua cosmetica en verzorgingsproducten. Dat was niet altijd even makkelijk, ik heb er jaren over gedaan om de perfecte foundation te vinden (Dior) en nu kon ik weer opnieuw beginnen. Dat leverde de nodige frustraties op. Mijn oplossing werd uiteindelijk om gewoon geen foundation meer te dragen, zo simpel kan het soms zijn. Ook deed ik een aantal miskopen tijdens mijn zoektocht naar de perfecte dagcrème en middeltjes voor zacht haar. Ach, tegenwoordig heb ik mijn weg wel een beetje gevonden en ken ik genoeg dierproefvrije merken waardoor ik niet tekort kom. En ik verlaat mijn huis niet meer zonder mijn fighting animal testing tas van Lush.

the body shop parfum

Eén van mijn favoriete dierproefvrije merken is The Body Shop. In deze blogpost showde ik mijn favo mascara en rode lippenstift, beide komen ze van The Body Shop vandaan. Sinds kort heb ik er ook een nieuwe favoriete eyeliner bij:

the body shop liquid eyelinereyeliner swatch

The Body Shop Liquid Eyeliner Review:

De kleur is pikzwart en hij blijft langer zitten dat de eyeliner die ik anders gebruikte. Nu gebruikte ik ook altijd hele goedkope eyeliners, die van de HEMA of die van dat Kruidvat merk (Catrice?) dus veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet. Door de viltstiftpunt is het heel makkelijk om aan te brengen, ik ben van die dunne penseeltjes gewend. Tja, wat kan je nog meer over een eyeliner vertellen? Ik ben er blij mee. De liquid eyeliner kan je hier bestellen.

rood_hartje Prijs: 10,50 euro
rood_hartje Inhoud: 3 ml.
rood_hartje Ingrediënten: zie hier
beautyblogger iris

Mijn all time favoriete parfum was er één van Chanel. Maar Chanel is helaas niet dierproefvrij dus die heb ik nooit weer gekocht nadat die op ging. Deze eau de toilette met de geur van grapefruit heb ik laatst samen met de eyeliner gekocht bij The Body Shop:

pink grapefruit parfum

The Body Shop Pink Grapefruit review:

The Body Shop heeft een hele Pink Grapefruit lijn en die vind ik zoooooo lekker ruiken. Alsof je van een grapefruit-helft een piponeus hebt gemaakt en die met een elastiekje om je hoofd bindt. (Reden #672 waarom ik geen beauty blogger ben, ik heb geen idee hoe je die shit moet omschrijven.) Enige nadeel is dat de geur niet zo lang blijft hangen, na een paar uur ruik je hem al niet meer. Maar ik weet ook niet of je dat wel kan verwachten van een eau de toilette van 14 euro. De eau de toilette kan je hier bestellen.

rood_hartje Prijs: 14,00 euro
rood_hartje Inhoud: 30 ml.
rood_hartje Ingrediënten: zie hier

Tip! Op moment van schrijven is er een kortingsactie bij The Body Shop: elk tweede product krijg je voor de helft van de prijs.

lijn

Tips & Tricks

Voor meer info en reviews over dierproefvrije producten zou je echt eens een kijkje moeten nemen op Naoki. Deze blog heeft er een jaar geleden voor gezorgd dat ik helemaal dierproefvrij wilde gaan. Een andere aanrader is Zolea, hier kan je o.a. lezen over ingrediënten in cosmetica, reviews en DIY’s om je eigen verzorgingsproducten te maken, awesome!

Back to Top