Ik maakte ook een verlanglijstje

Hebben, hebben, hebben:

1. Een huis met muren

Wat ik het allerliefste van de hele wereld wil is een huurhuisje waar twee mensen in passen. Zoals je wellicht weet wonen Steve en ik soort-van samen op zesentwintig vierkante meter. Soort-van want eigenlijk is hij hier vanaf dag één gekomen en nooit meer weggegaan, een lange termijn logé met benefits. Maar omdat we al ruim een jaar graag écht huisje-boompje-beestje willen samenwonen – op papier en met een housewarming en alles – zou het toch wel heel tof zijn als we ooit een keer worden ingeloot voor een krakkemikkig appartement in een buitenwijk. In m’n mini-loft zonder muren is het ook heel gezellig hoor (néé, we worden niet gek van elkaar) (oké, soms) maar iets meer ruimte zou prettig zijn. Dan kan ik al mijn spulletjes mooi neerzetten en alles leuk en niet-roze inrichten. Aaaaah ik kan echt niet wachten!

ikwileenhuis
Via bookshelf porn (aanrader als je van boekenkasten en mini-bibliotheken houdt, zo veel moois!)

2. Een wiskundeknobbel

Ik volg dit blok Statistiek 3 en het doet mijn humeur niet goed. Ik ben zo’n iemand die 29 als 92 opschrijft, niet kan hoofdrekenen als het getal boven de 10 uitkomt en zachtjes huilt tijdens het maken van bonusopgaven in colleges. Vroeger schreef ik in mijn vriendenboekje achter de regel “Wat ik niet leuk vind op school:” dat ik rekenen stom vond omdat ik er hoofdpijn van kreeg. In de loop der tijd is er niet veel veranderd. Behalve dat ik nu een meervoudige regressie analyse moet kunnen uitschrijven in plaats van staartdelingen. O, en als we toch bezig zijn met Iris een paar upgrades te geven, dan wil ik naast een wiskundeknobbel ook het vermogen om te kunnen plannen en het huis meer dan 1 dag netjes te kunnen houden. En botox in de rimpel in mijn voorhoofd.

you+me
You / Me / Awesome Math Card via Sillyreggie

3. Doe-boekjes

Ik vind doe-boekjes zo leuk! Mijn eerste doe-boekje was Wreck This Journal, die kennen jullie vast wel, toch? Een hele poos daarna kocht ik in Berlijn van dezelfde auteur How to be an explorer of the world, die gebruik ik vooral om door te bladeren en doe ik weer minder mee. Dat One line a day journal dat ik een half jaar geleden kocht liep minder goed af trouwens, ik heb er al een paar maanden niet meer in geschreven omdat ik het steeds vergat, nu heb ik het maar helemaal opgegeven. Deze doe-boekjes kwam ik laatst tegen op Bol.com toen ik mij verveelde, ik hield me héél erg in om niet alle boekjes heel impulsief in één keer te kopen, maar zette wel alles op mijn digitale verlanglijstje, want je weet maar nooit.

doeboekjes

1. Dear Fashion Diary (12,99 euro) zodat ik van een ach-als-het-maar-lekker-zit mentaliteit naar een wow-i’m-so-fabulous stijlicoon kan gaan. 2. Werkboek voor geluk en succes (22,50 euro) zodat ik nog gelukkiger en succesvoller kan worden, het is meer een zelfhulpboek maar ik zag deze een keer in de boekenwinkel en het ziet er echt leuk uit, het is een ringband-boek (?) met allemaal invuloefeningen. 3. Film Listography (15,49 euro) want ik houd van films en ik houd van lijstjes, win-win.

4. Hersentransplantatie of een hutje van dekens

Aaaah, ik word helemaal gek van mijzelf de laatste tijd. Ik wil graag een ander hoofd. De binnenkant dan, de buitenkant vind ik naast de rimpel in mijn voorhoofd best oké. Alles is zo rommelig en chaotisch en gestrest. In mijn hoofd ren ik rondjes als een kip zonder kop die buiten adem is, met drie verschillende achtergrondliedjes. Ik kan niet eens een boek lezen omdat ik na elke alinea weer terug moet lezen omdat ik er niets van mee kreeg. En in de supermarkt voelt het alsof ik een mentale hartverzakking krijg door alles wat er om me heen gebeurd. Tijdelijke super-ADD? Ik weet het ook niet. Ik ben verder wel heel gelukkig en blij hoor (voordat ik bezorgde telefoontjes krijg van mama, alles gaat goed hier, no worries!!)

blanket fort by butthorn
By Beth Evans

Heb je ook al een verlanglijstje samengesteld? En krijg je er ook echt iets van? Want op de één of andere manier slaan Sinterklaas en de Kerstman mij altijd over.

Back to Top