Fotodagboekje VII: Verhuizen!

Ik leef nog! Zo goed als. Dit heb ik de afgelopen dagen gedaan toen ik geen tijd had om te bloggen:

Dinsdag

Verhuizen: Verf uitzoeken

Dinsdag kregen we de sleutel, eindelijk een huisje. We zijn direct verf voor de muren uit gaan zoeken. We gingen voor ‘stralend wit’, want onze (lees: mijn) frutsels, prullaria en schilderijtjes zijn al kleurrijk genoeg.

Woensdag

Verhuizen: Eerste meubelstuk
Hallo lamp uit het oude huis. Ons eerste meubelstuk!

Donderdag

Verhuizen: Muren witten
Donderdag (op Steve’s verjaardag) hebben we met z’n tweeën de hele woonkamer geverfd. Het was niet heel hard nodig maar dat geeft zo’n fijn en fris gevoel als alles weer mooi wit is.

Vrijdag

Verhuizen: Slaapkamer verven
Vrijdag verfden we de grootste slaapkamer. Dat zou eigenlijk de master bedroom worden, maar de buurvrouw vertelde dat die kamer in de zomer heel warm werd, uiteindelijk maakten we dus van een ander kamertje de slaapkamer. ’s Avonds gingen we uiteten bij Humphrey’s omdat mijn zusje jarig was. Ik at de beste bospaddestoelensoep ooit.

Zaterdag

Verhuizen: Sushi

Zaterdag was een hele volle dag, het hele huis werd grondig schoon gemaakt met hulp van mijn moeder en de moeder van Steve (dankjewel!!!). En de laatste voorbereidingen werden gedaan, zoals het verven van de kamer die wel echt de slaapkamer zou worden en andere klusjesman-actviteiten. ’s Avonds was ik alleen in m’n mini-huisje aan het bijkomen en liet ik een hele grote bak met vega-sushi bezorgen. Nom!

Zondag

Verhuizen: Oude huis
De afgelopen dagen was ik ook druk bezig in het ‘oude’ huis. Alles moest in dozen en tassen. Dat een goede voorbereiding het halve werk is, werd zondagochtend bewezen toen alles binnen anderhalf uur verhuisd was naar het nieuwe huis.Verhuizen: Busje

Het verhuisbusje werd steeds leger en leger.Verhuizen: Nieuwe huis

En het nieuwe huis werd steeds voller en voller.

Verhuizen: Bank van Marktplaats
Na wat heen en weer schuiven was het eerste hoekje van het nieuwe huis een feit. Een knus zithoekje met een bank die ik via Marktplaats vond. Het salontafeltje had ik nog en het dienblad en dekentje kocht ik laatst.
Verhuizen: eerste nacht in nieuwe huis
Zwaai zwaai! Eerste nachtje slapen in het nieuwe huis. Ik was zenuwachtig dat ik heimwee zou krijgen maar ik was zo moe van het in- en uitpakken dat ik helemaal geen tijd had om heimwee te hebben en direct in slaap viel. O ja, en ik had een semi-hersenschudding doordat ik m’n hoofd knetterhard tegen een keukenkastje stootte eerder die dag, auw.

Maandag

Verhuizen: ontbijt
Eerste ontbijtje in het nieuwe huis! De supermarkt zit letterlijk om de hoek, daar haalden we Italiaanse broodjes en beleg. Verhuizen: Schilderij ophangen

Alles een beetje gezellig maken zodat het wat meer als ’thuis’ voelt. Het voelt nu nog een beetje alsof we op vakantie zijn.Verhuizen: IKEA

We moesten eigenlijk leren dus gingen we naar de IKEA. Verhuizen is de ultieme SOG activiteit.Verhuizen: IKEA

Jaaaa, eindelijk het vloerkleed dat ik al zolang wilde. Steve vond (vindt?) het een vreselijke print maar gaf uiteindelijk toch toe omdat hij het beste vriendje van de wereld is.Verhuizen: IKEA vloerkleed

It’s so pretty!Verhuizen: Avondeten

Het eerste echte avondeten in het nieuwe huisje, helaas niet aan een eettafel want dat paste allemaal (nog) niet zo goed. Ook had ik mijn pannen nog in het oude huis staan dus ik maakte maar iets simpels: pompoensoep van Unox uit de magnetron (bah), van-alles-wat-salade en stokbrood uit de oven.

Zó! Dat was het wel zo’n beetje. Ik kom nog snel met een blogpost waarin ik een hele tour door het huis geef, maar momenteel leven we nog half uit dozen dus dat moet eerst allemaal opgeruimd worden. Nu ga ik lekker slapen in een fris opgemaakt bed op een nieuwe matras waar geen stalen veren doorheen steken. 

Back to Top