Recept: Brownies met witte chocolade en frambozen

Oh jammie, wat is dit lekker. Ik val misschien een béétje in de herhaling omdat de basis van dit brownierecept al op mijn blog staat. Dit is gewoon een variatie erop. Maar meer brownies = meer beter, toch? En stiekem was ik zo trots op het resultaat (kijk nou hoe mooi en lekker het eruit ziet!) dat ik het graag op mijn blog wilde delen. Ik denk dat de wereld een mooiere plek wordt als we wat vaker brownies eten. Dan hoeven we ons ook niet zo druk te maken over pieten, Jumbo-reclames en Yolanthe. Mijn tip van de dag: eet een lekkere kleffe brownie-suikerbom.

brownies met witte chocolade

Ingrediënten:

 • 150 gram pure chocolade
 • 100 gram witte chocolade
 • 5 el zonnebloemolie
 • 170 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 tl cacaopoeder
 • 180 gram suiker
 • zeezout
 • 1 vanillestokje
 • 230 ml ongezoete sojamelk
 • 100 gram frambozen

Het was mijn bedoeling om er macadamianoten aan toe te voegen, maar ik had de gezouten variant gekocht, oeps! Ik denk dat het nòg lekkerder wordt als je er een klein handje grofgehakte macadamia’s aan toevoegt.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik voor brownies in met plantaardige olie en bekleed met bakpapier.
 2. Laat een laagje water in een pan borrelen en plaats er een hittebestendige schaal op, breek hier de pure chocolade in en laat het smelten.
 3. Pak een grote schaal en doe hier al zevend het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder in. Het zeven is belangrijk om klonten in het beslag te voorkomen. Roer er de suiker en een snufje zeezout door. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap de zaadjes eruit met de botte kant van een mes, doe dit ook in de schaal. (Het stokje dat je overhoudt kan je in een pot suiker bewaren zodat je vanillesuiker krijgt.) En roer er tenslotte ook de olie, sojamelk en gesmolten chocolade door.
 4. Hak 50 gram witte chocolade in stukjes en voeg het meeste hiervan toe aan het beslag. Houd een beetje achter om straks de brownies mee te versieren. Voeg ook de meeste frambozen toe aan het beslag, houd er hiervan ook een paar achter voor de versiering van de bovenkant van de brownies.
 5. Roer het beslag goed door en giet het in het bakblik. Strooi de witte chocolade en frambozen die je achter hebt gehouden over het beslag.
 6. Plaats het bakblik met het beslag in de oven voor 20 – 25 minuten. De buitenkant moet gaar zijn maar binnenkant lekker klef.
 7. Haal het bakblik uit de oven en laat even vijf minuten staan. Haal het uit het bakblik en zet op een rooster om verder af te koelen.
 8. Smelt de andere 50 gram witte chocolade op dezelfde manier zoals je bij de pure chocolade deed (in stap 2) en doe dit in een klein spuitzakje. Zie onderstaande video over hoe je makkelijk zo’n spuitzakje maakt van bakpapier. Versier hier je brownies mee.


brownies met frambozen

Eet smakelijk! Laat je mij weten wat je ervan vond? Je kan je creatie met mij delen via Twitter of Instagram, vind ik leuk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Recept: Brownies met witte chocolade en frambozen

 1. Daniëlle schreef:

  Ik moet echt weer eens proberen brownies te maken. De laatste keer dat ik het deed, was het grandioos mislukt. Natuurlijk heb ik het wel helemaal opgegeten.

  | Reageer op deze reactie
 2. Karlijn schreef:

  Mmm, lekker! Stiekem eet ik liever brownies dan cakejes of koekjes want ze zijn gewoon een stuk lekkerder 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik ook! En veel makkelijker te maken geloof ik, want cakejes en koekjes mislukken áltijd bij mij, deze brownies nog nooit 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Daisy schreef:

  Lekkerrrrr! Als je de sojamelk vervangt door gewone melk, is dat dan gewoon dezelfde hoeveelheid? (ben slecht met maten inschatten haha)

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  Dit ziet er zoooo lekker uit! Misschien kan ik het wel als toetje maken voor de kerst, dan eet ik in ieder geval niet alles alleen op 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Sylvia schreef:

  Ow my.. wat doe je me aan! Dit is mijn straf omdat ik onder het leren blogs lees, ziet er veel te goed uit 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Eline schreef:

  Ziet er lekker uit!
  Misschien was het met zoute macadamianoten ook wel lekker geweest..?
  Want de chocolade met zeezout is ook lekker, daardoor denk ik van misschien kan het wel.

  | Reageer op deze reactie
 7. Michelle schreef:

  Ooooh nomnom! Aangezien brownies best klef mogen zijn, kan ik dit best proberen met mijn onbetrouwbare oven. Oeh, ideëen! Trouwens, gezouten macademia’s… dat lijkt me nog best lekker! De combi van zoet en zout is awesome, dus why not right?

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Helemaal niet erg hoor, nog meer brownies. Ik krijg alleen zo’n ontzettende trek.

  | Reageer op deze reactie
 9. Birte schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens. Hoe meer brownie, hoe beter. Ziet er héérlijk uit!

  | Reageer op deze reactie
 10. Valerie schreef:

  Zó lekker! Ik zocht nog een lekker toetje voor tijdens kerst. Dit spreekt me best wel heel erg aan.. Haha! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Silvana schreef:

  Ik wil even kwijt dat ik mijzelf niet kon beheersen en die middag deze brownies nog heb staan bakken. Hihi. Ze zijn echt óverheerlijk! 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Caya schreef:

  Ohhh wat ziet dit er lekker uit! Ik krijg spontane trek! Leuke blog heb je ook! Ziet er goed uit 😀

  | Reageer op deze reactie
 13. Priscilla schreef:

  Oh, Iris. Wat doe je me aan? Het water loopt me in de mond. Ik zou nu bijna midden in de nacht nog gaan bakken. Het is maar goed dat ik niet alle ingrediënten in huis heb

  | Reageer op deze reactie
 14. Sytske schreef:

  Ik ga deze als tweede kerstdag toetje maken 🙂 zin in! Maar hoeveel stukjes kan je hieruit krijgen?
  Ik moet namelijk voor 12 volwassenen en 6 kinderen hoeveelheid maken, wrs niet een heel groot stukje, met wat ijs erbij..

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ongeveer 16 stukken! Ligt er een beetje aan wat voor een bakblik je hebt en hoe groot je de stukken snijdt.

   | Reageer op deze reactie
   1. Sytske schreef:

    Merci! nou ja na een kerstmaaltijd hoort niet een te zwaar toetje vind ik 🙂 dus dat gaat misschien wel lukken…

    | Reageer op deze reactie
 15. Malou schreef:

  Jeej ik ga dit maken voor kerstavond vanavond! Alleen zijn we maar met zijn drieën haha nou ja dan houd ik lekker veel over voor later ;D

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: 27 Nagerechten Met Bramen En Frambozen Voor De Echte Zoetekauw
 17. Pingback: 27 Nagerechten Met Bramen En Frambozen Voor De Echte Zoetekauw
Back to Top