Recept: Brownies met witte chocolade en frambozen

Oh jammie, wat is dit lekker. Ik val misschien een béétje in de herhaling omdat de basis van dit brownierecept al op mijn blog staat. Dit is gewoon een variatie erop. Maar meer brownies = meer beter, toch? En stiekem was ik zo trots op het resultaat (kijk nou hoe mooi en lekker het eruit ziet!) dat ik het graag op mijn blog wilde delen. Ik denk dat de wereld een mooiere plek wordt als we wat vaker brownies eten. Dan hoeven we ons ook niet zo druk te maken over pieten, Jumbo-reclames en Yolanthe. Mijn tip van de dag: eet een lekkere kleffe brownie-suikerbom.

brownies met witte chocolade

Ingrediënten:

 • 150 gram pure chocolade
 • 100 gram witte chocolade
 • 5 el zonnebloemolie
 • 170 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 tl cacaopoeder
 • 180 gram suiker
 • zeezout
 • 1 vanillestokje
 • 230 ml ongezoete sojamelk
 • 100 gram frambozen

Het was mijn bedoeling om er macadamianoten aan toe te voegen, maar ik had de gezouten variant gekocht, oeps! Ik denk dat het nòg lekkerder wordt als je er een klein handje grofgehakte macadamia’s aan toevoegt.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant bakblik voor brownies in met plantaardige olie en bekleed met bakpapier.
 2. Laat een laagje water in een pan borrelen en plaats er een hittebestendige schaal op, breek hier de pure chocolade in en laat het smelten.
 3. Pak een grote schaal en doe hier al zevend het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder in. Het zeven is belangrijk om klonten in het beslag te voorkomen. Roer er de suiker en een snufje zeezout door. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap de zaadjes eruit met de botte kant van een mes, doe dit ook in de schaal. (Het stokje dat je overhoudt kan je in een pot suiker bewaren zodat je vanillesuiker krijgt.) En roer er tenslotte ook de olie, sojamelk en gesmolten chocolade door.
 4. Hak 50 gram witte chocolade in stukjes en voeg het meeste hiervan toe aan het beslag. Houd een beetje achter om straks de brownies mee te versieren. Voeg ook de meeste frambozen toe aan het beslag, houd er hiervan ook een paar achter voor de versiering van de bovenkant van de brownies.
 5. Roer het beslag goed door en giet het in het bakblik. Strooi de witte chocolade en frambozen die je achter hebt gehouden over het beslag.
 6. Plaats het bakblik met het beslag in de oven voor 20 – 25 minuten. De buitenkant moet gaar zijn maar binnenkant lekker klef.
 7. Haal het bakblik uit de oven en laat even vijf minuten staan. Haal het uit het bakblik en zet op een rooster om verder af te koelen.
 8. Smelt de andere 50 gram witte chocolade op dezelfde manier zoals je bij de pure chocolade deed (in stap 2) en doe dit in een klein spuitzakje. Zie onderstaande video over hoe je makkelijk zo’n spuitzakje maakt van bakpapier. Versier hier je brownies mee.


brownies met frambozen

Eet smakelijk! Laat je mij weten wat je ervan vond? Je kan je creatie met mij delen via Twitter of Instagram, vind ik leuk! 

Back to Top