Op de cover van Impuls

Wow, die zag ik niet aankomen. Mijn hoofd op de cover van Impuls! Een paar maanden geleden kreeg ik een berichtje via Twitter of ik geïnterviewd wilde worden voor het magazine van Impuls. Ik twijfelde, want ik had niet het idee dat ik veel te vertellen zou hebben. Maar soms stap ik ook wel een klein beetje uit mijn comfort zone en dus zei ik ‘ja’! Ik maakte een afspraak met één van de schrijfsters van het blad, ze zou bij mij langs komen om het interview af te nemen. En stiekem was ik best zenuwachtig. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn, volgens mij hebben we drie uur volgepraat (lees: vooral ik) en het was heel gezellig. Het artikel dat in het magazine is gekomen is een beknopte samenvatting van wat ik allemaal heb verteld die middag.

cover impuls

Impuls Magazine

Het magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven door de vereniging Impuls. Deze vereniging zet zich in voor volwassenen met ADHD en ADD. Heel belangrijk, want bij ADD/ADHD wordt nog vaak gedacht aan een ‘modeziekte’ die vooral bij kinderen voorkomt. En dat is natuurlijk helemaal niet zo. Impuls zorgt voor voorlichting, belangenbehartiging (bijvoorbeeld het voorlichten van werkgevers en hulpverleners over ADHD) en lotgenotencontact. Voor ongeveer 35 euro per jaar ben je al lid, en dan krijg je dus ook automatisch dit leuke magazine! Je krijgt als lid ook korting op bepaalde coaching en het Juridisch Steunpunt Regelrecht. Op deze pagina kan je meer lezen over de voordelen van een lidmaatschap. Ze hebben op dit moment heel hard nieuwe leden nodig, dus misschien wel leuk om even naar te kijken.

ADD

In het boek Hoera, ik heb ADHD! las ik dat je nooit moet uitleggen wat ADHD/ADD is maar dat je beter kan vertellen wat het voor jou betekent. Ik heb er het afgelopen jaar vier blogposts over geschreven (I, II, III en IV) waar het wel redelijk tot uiting komt. Kort samengevat voelt het denk ik vooral alsof mijn hoofd altijd in de slow motion stand zit en ik twee keer zo hard mijn best moet doen om bij te kunnen benen. En soms wordt alles een beetje te veel. Dat is wel eens (nee, vaak) frustrerend, maar ik ben blij dat ik nu weet waardoor het komt en dat het dus niet ligt aan een gebrekkige intelligentie of doorzettingsvermogen, pfiew!

Het interview

Het interview richtte zich uiteraard op ADD, maar ook op alle andere dingen die ik doe en hoe ik ben. Zoals mijn blog en het samenwonen in een mini-studio. Dat vind ik leuk! Want ik zie mijzelf helemaal niet als ‘een ADD’er’. Ik heb natuurlijk wel de typische ADD-dingetjes maar – ondanks de naam van mijn blog – ben ik verder gewoon heel erg Iris. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Impuls Interview Impuls Interview Impuls Interview

Tekst: Aagje G. Beeld: Steve. Met toestemming van de redactie geplaatst.

Back to Top