Op de cover van Impuls

Wow, die zag ik niet aankomen. Mijn hoofd op de cover van Impuls! Een paar maanden geleden kreeg ik een berichtje via Twitter of ik geΓ―nterviewd wilde worden voor het magazine van Impuls. Ik twijfelde, want ik had niet het idee dat ik veel te vertellen zou hebben. Maar soms stap ik ook wel een klein beetje uit mijn comfort zone en dus zei ik ‘ja’! Ik maakte een afspraak met één van de schrijfsters van het blad, ze zou bij mij langs komen om het interview af te nemen. En stiekem was ik best zenuwachtig. Maar dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn, volgens mij hebben we drie uur volgepraat (lees: vooral ik) en het was heel gezellig. Het artikel dat in het magazine is gekomen is een beknopte samenvatting van wat ik allemaal heb verteld die middag.

cover impuls

Impuls Magazine

Het magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven door de vereniging Impuls. Deze vereniging zet zich in voor volwassenen met ADHD en ADD. Heel belangrijk, want bij ADD/ADHD wordt nog vaak gedacht aan een ‘modeziekte’ die vooral bij kinderen voorkomt. En dat is natuurlijk helemaal niet zo. Impuls zorgt voor voorlichting, belangenbehartiging (bijvoorbeeld het voorlichten van werkgevers en hulpverleners over ADHD) en lotgenotencontact. Voor ongeveer 35 euro per jaar ben je al lid, en dan krijg je dus ook automatisch dit leuke magazine! Je krijgt als lid ook korting op bepaalde coaching en het Juridisch Steunpunt Regelrecht. Op deze pagina kan je meer lezen over de voordelen van een lidmaatschap. Ze hebben op dit moment heel hard nieuwe leden nodig, dus misschien wel leuk om even naar te kijken.

ADD

In het boek Hoera, ik heb ADHD! las ik dat je nooit moet uitleggen wat ADHD/ADD is maar dat je beter kan vertellen wat het voor jou betekent. Ik heb er het afgelopen jaar vier blogposts over geschreven (I, II, III en IV) waar het wel redelijk tot uiting komt. Kort samengevat voelt het denk ik vooral alsof mijn hoofd altijd in de slow motion stand zit en ik twee keer zo hard mijn best moet doen om bij te kunnen benen. En soms wordt alles een beetje te veel. Dat is wel eens (nee, vaak) frustrerend, maar ik ben blij dat ik nu weet waardoor het komt en dat het dus niet ligt aan een gebrekkige intelligentie of doorzettingsvermogen, pfiew!

Het interview

Het interview richtte zich uiteraard op ADD, maar ook op alle andere dingen die ik doe en hoe ik ben. Zoals mijn blog en het samenwonen in een mini-studio. Dat vind ik leuk! Want ik zie mijzelf helemaal niet als ‘een ADD’er’. Ik heb natuurlijk wel de typische ADD-dingetjes maar – ondanks de naam van mijn blog – ben ik verder gewoon heel erg Iris. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

Impuls Interview Impuls Interview Impuls Interview

Tekst: Aagje G. Beeld: Steve. Met toestemming van de redactie geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

97 reacties op “Op de cover van Impuls

 1. Ingrid schreef:

  Bijzonder om te lezen. De Iris die in het interview naar voren komt herken ik namelijk amper in de Iris die ik op je blog lees. Knap dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen. Als ik je blog zo lees dan denk ik niet aan een eigenschap als faalangst. Je komt op me over als een sterk iemand met veel zelfvertrouwen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat lief! Ik heb ook wel veel zelfvertrouwen, denk ik. Ligt er ook wel aan of ik een goede of een slechte dag heb natuurlijk, haha. Alleen qua studie heb ik bij bepaalde vakken wel redelijk last van faalangst omdat mijn hele studie-carriere nooit zo succesvol is verlopen :p

   | Reageer op deze reactie
 2. Eva schreef:

  Op de cover, right where you belong πŸ˜‰ Dit is iets om in te kaderen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Myrthe schreef:

  Wat een super leuk stukje!! Je hebt zo veel zelfkennis. What you see is what you get. Super mooi meid!

  | Reageer op deze reactie
 4. Marjolein schreef:

  Wat een mooi artikel Iris, je hebt je echt open gesteld en de leuke en minder leuke dingen komen in het artikel in een mooie balans naar voren. Daar mag je zeker trots op zijn!

  | Reageer op deze reactie
 5. mamoesjka schreef:

  Wat ontzettend gaaf! Je voelt je vast beroemd.. mocht je dat nog niet doen, vanaf NU dan!
  Super tof! En ik jaloers op je gekleurd kleedje die op je bank ligt te pronken!

  | Reageer op deze reactie
 6. Sophie schreef:

  Oh wow, wat herken ik veel van mezelf in jouw verhaal! Ik hoop dat ik je een keer ontmoet, je lijkt me echt een hele interessante meid! Ik vind het ontzettend stoer dat je een interview hebt gegeven en zo leuk dat ze je meteen op de cover hebben gezet! πŸ˜€

  | Reageer op deze reactie
 7. Bianca schreef:

  ahh wat onwijs leuk zeg, en ook erg leuk foto’s kan me voorstellen dat raar is jezelf terug te zien in een tijdschrift ahha

  | Reageer op deze reactie
 8. Suzanne schreef:

  Wat leuk en goede foto’s ook, daar kun je trots op zijn! Sommige dingen zijn wel herkenbaar zoals graag ’s nachts dingen doen omdat het dan stil is en geen afleiding.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ianth schreef:

  leuk artikel!! πŸ™‚ Ook leuk om zo weer op een andere manier kijkje in jouw leven te krijgen!

  | Reageer op deze reactie
 10. Maura - YLT schreef:

  Wauw wat een leuk verhaal om te lezen. Mooi hoe je zo open vertelt. Straks word je nog beroemd met je foto op de cover πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 11. Stephanie schreef:

  Wat superleuk om te lezen! Je wordt echt heel leuk neergezet. πŸ™‚
  Ben je natuurlijk ook, maar dat heeft jouw interviewster ook goed doorgehad.

  | Reageer op deze reactie
 12. Laura schreef:

  Wat hebben ze je verschrikkelijk mooi op de foto weten te krijgen! En wat een leuk geschreven stuk, ik vind het wel eng hoeveel van mezelf ik er in herken.

  | Reageer op deze reactie
 13. Ingrid schreef:

  Wow! Wat een leuk en gezellig artikel is het geworden. En het geeft leuk beeld van de meid achter de website.

  | Reageer op deze reactie
 14. Louise schreef:

  Heerlijk interview! Als je het leest denk je: wat een leuk meisje! En gefeliciteerd met je coverfoto πŸ˜€

  | Reageer op deze reactie
 15. vintagirie schreef:

  Het is echt een heel leuk en divers interview geworden! Echt gaaf om jezelf te zien in een blad lijkt me πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 16. malu schreef:

  wat goed dat je uit je comfortzone bent gestapt en het gedaan hebt! Denk dat je veel mensen weet te inspireren met je verhaal. Sowiezo vind ik het heel dapper dat je ook op je blog zo nu en dan wat post over add!

  | Reageer op deze reactie
 17. Melanie schreef:

  Leuk dat je met je verhaal in een magazine staat! Leuk artikel, ik vind het wel knap dat je zo bezig bent met je eigen interesses en dat je doorzet! Succes met de verhuizing :)!

  | Reageer op deze reactie
 18. Yvonne schreef:

  Top meid om je op de cover te zien! Heel mooi geschreven en zeker ook herkenbaar. Zo krijgt ad(h)d een steeds “positiever” beeld. Btj vaag maar je snapt me wel;) keep it up:)

  | Reageer op deze reactie
 19. Margot schreef:

  Leuk om te lezen! Ik vind jouw blog zo leuk omdat ik een stukje las en heel erg aan een heel lief vriendinnetje van mijn moest denken die ook ADD heeft, ik herken veel van jouw in haar! Heb het haar al 100 keer verteld dat ze eens op je blog moet kijken, maar ze vergeet het of ze stelt het uit, typisch he :)!!!!!!!

  | Reageer op deze reactie
 20. Explorista schreef:

  Mooi artikel! Ik wist helemaal niet dat je ADD had. Op een of andere manier heb ik dat gemist. Maar zo zie je ook maar dat iedereen ‘iets’ heeft. Niets is zo glamour als het lijkt vanaf het beeldscherm πŸ™‚

  | Reageer op deze reactie
 21. MevrouwJoyce schreef:

  Mooi geschreven, leuke weetjes over je πŸ™‚ Nu snap ik het fenomeen ADD ook een beetje meer. Ik heb nooit de moeite genomen om de posts op je blog te lezen die hierover gingen, misschien ga ik het toch een beetje onderzoeken. Het heeft mijn interesse gewekt! πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 22. Maaike schreef:

  Ik vond dit zo’n leuk interview om te lezen! En ik heb ook nog wat over mezelf geleerd. Die diagnose ADD heb ik inmiddels al een paar jaar, en een aantal kenmerken van mezelf pik ik er heel goed uit als ADD-kenmerken, zoals chaotisch zijn, dingen vergeten, te laat komen, afgeleid raken, de standaard dingen weet je wel. En ook ik studeer altijd ’s nachts, ik wist nooit waarom dat beter gaat dan overdag leren, maar jij zegt het gewoon voor me: ’s nachts is er minder afleiding. Maar vooral dat overprikkelen op sociaal gebied raakte me: ik ben op zich heel sociaal, heb een grote sociale kring, praat graag, gesprekjes met vreemden vind ik leuk, ik ga veel uit, etc. Maar vaak heb ik ook gewoon geen zin om met iemand te praten of om af te spreken, eens in de zoveel tijd vind ik echt zat, en als ik vakantie heb vind ik het wel prima om even 2 weken niemand te zien. Of als ik even de stad in moet doe ik dat soms ook liever alleen, in tegenstelling tot mijn vrienden die het liefst alles met iemand anders doen en zo vaak mogelijk afspreken. En het zijn superleuke mensen, maar ik hoef ze echt niet zo vaak mogelijk te zien. Ik bestempelde dat altijd gewoon als een lichtelijk autistisch (beetje contactgestoord) trekje, maar nu pas valt dat puzzelstukje op z’n plek: het is gewoon overprikkeling, een stukje ADD.

  Ik wil nu het hele magazine lezen! Eens kijken of ik hem in de winkel kan vinden.

  | Reageer op deze reactie
 23. Marcella schreef:

  Mooi om te lezen, goed artikel! En zo tof dat je op de cover staat! Vrienden van mij stonden in de eerste editie met hun gezin. Mooi initiatief, dat magazine!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top