Tweedehands vondsten: Vliegveldmarkt Twente part II

Gisteren was ik samen met mijn lieve mama bij de Vliegveldmarkt Twente op een echt vliegveld in een echte hangar. Vorig jaar was ik er voor het eerst met kringloophelden Sebas & Jeffrey (ze hebben miljoenen apothekersflesjes en andere mooie dingen waar ik jaloers op ben), in die blogpost kan je zien hoe onwijs groot die vlooienmarkt is. Deze keer laat ik alleen mijn vondsten zien. Want waaauuw, wat ben ik er blij mee! Ik ging naar de vlooienmarkt met als doel om apothekersflessen, prullaria voor in mijn letterbak, omakopjes en een wereldbol te vinden. Dat laatste is helaas niet gelukt, maar dat maakt niet uit wat ik vond iets anders waar ik al een hele poos naar op zoek was: letters voor mijn letterbord.

Letterbord

Helaas ontbreken er wel een paar letters, er zitten geen O’s bij bijvoorbeeld. Daarom is de hippie-quote een beetje een breezer-quote geworden. Maar daarom hoefde ik er ook maar 5 euro voor te betalen, dat scheelt weer.Letterbord

En van een afstandje zie je haast niet meer dat ik twee O’s vervangen heb voor Q’s, toch? Het ophangsysteem zit ergens in een doosje maar die ben ik natuurlijk kwijt (leuk hoor, verhuizen, wat ben ik niet kwijt?!) Dus tot die tijd staat het letterbord nog maar even tegen de muur aan. O ja, oproepje: mocht je nog zulke letters (met name de ‘O’ dus..) ongebruikt op zolder hebben liggen, ik neem ze graag van je over! Apothekersflessen

Net toen ik tegen mijn moeder zei dat ik het jammer vond dat ik nog helemaal geen apothekerspotten tegen was gekomen, stond ik voor een kraampje waar ze stonden. De kleine had ik al, maar ik wilde er nog graag een grote bij dus die met Liq. Ammon. Caust. en de gevaarlijke symbooltjes werd van mij voor 15 euro. Ik vind het echt een leuk setje zo, nu alleen nog een keer een mooie vitrinekast scoren om ze in te doen.
Letterbak

Prullaria voor in mijn letterbak. Ik was een beetje een sukkel toen ik mijn letterbak uitkoos, ik had niet zo goed gelet op de grootte van de vakjes. Die zijn namelijk best klein in deze bak, daarom passen er alleen hele priegelige dingetjes in. Gelukkig vond ik bovenstaande mini-dingetjes verspreid over verschillende kraampjes. Voor het katje betaalde ik trouwens een schandalige 1,50 euro, die verkoopster was vast heel blij met mij en mijn gebrek tot afdingen.Hertenbeeldje

Bambi! Ik kon dit lieve beeldje no way laten liggen. Omakopje

Ik heb mijn mooiste omakopjes gebruikt om planten in te doen, maar ik wil ook nog graag een omakopjeskaars maken. En daar is deze perfect voor want het is een best groot kopje en ik vind de bloemenprint ook zo leuk. Emaille bakje

Ik ben ook een beetje een emaille-obsessie aan het ontwikkelen. Dit emaille bakje ga ik denk ik ophangen in de keuken om keukenspullen of een plantje in te doen.Metalen plaatje Shell

Dit metalen plaatje kocht ik voor Steve’s man cave. We hebben boven de grootste slaapkamer omgeroepen tot de sport/logeer/auto/mannendingen-kamer. Dat is voor mij ook heel fijn, want hij wilde eigenlijk een grill (zo’n ding voor op een auto weetjewel) in de kamer hangen. Euh.. Nu kan hij die mooi in z’n man cave hangen en hoef ik er niet tegen aan te kijken. Metalen schenktuitje

Ik weet niet waarom, maar ik vond dit een heel schattig en grappig ding. Het is een schenktuitje op een kurk en dat kan je dan in een wijnfles of iets dergelijks drukken. Honig blikje

Ik heb nog geen idee wat ik met dit kleine Honig blikje ga doen, maar ik mocht hem voor 50 cent meenemen en dat kon ik niet weerstaan. Ik hou van kleine oude prullaria.

Je kan de vliegveldmarkt vandaag nog tot 17:00 uur bezoeken trouwens, mocht je heel erg in de buurt van vliegveld Twente wonen. De volgende editie is in oktober.

Back to Top