De enige echte home tour

Ik wilde eigenlijk wachten tot alles perfect was ingericht zodat ik iedereen away kon blowen met de awesomeness van ons nieuwe oude huisje. Maar dat moment komt natuurlijk nooit, want er kan altijd nog wel een schilderijtje bij of een laagje verf in een andere kleur. Dus ik waag het er maar gewoon op. Daar is ‘ie dan; de home tour!

Deurmat met vos

Welkom, welkom! Is het niet een geweldige deurmat? Bijna jammer om je voeten aan af te vegen. Hij deed me een beetje aan The Fantastic Mr. Fox denken.

De keuken

Keuken

Wanneer we direct rechts afslaan komen we uit in het omakeukentje. Ik noem het ons omakeukentje omdat de hele keuken betegeld is met de meest afschuwelijke bruine tegeltjes. Ze waren de eerste paar dagen een doorn (of een hele bos dode bruine rozen) in mijn oog. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, ik vind het stiekem wel schattig nu. Het stukje deur daar links gaat naar het schuurtje, daar staat de koelkast, wasmachine, et cetera. Maar die is nog veel te rommelig om op de foto te gaan.

Gasfornuis

En het heeft ook wel zo zijn voordeel hoor, dat ouderwetse kleurtje, want de bruine tegeltjes matchen perfect bij dit mini-kookeiland met dezelfde bijzondere bruine kleur. Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen, zeggen ze altijd, toch? Het stukje deur daar rechts leidt naar een heuze kelder. Ooooeeeh lala, het staat nu nog vol met lege verhuisdozen maar uiteindelijk moet het een ruimte vol food galore worden. Ik wil nog wel graag een klein plankje of tafeltje met wieltjes naast het fornuis, dat is nu nog wat kaal.

De woonkamer

hoekbank

Dit is m’n lievelingsplekje. De bank vond ik op Marktplaats, maar je kan haast niet zien dat de bank tweedehands is. Het kleed is mijn grote liefde (psssst is gewoon van de Ikea), maar de meningen zijn er vaak nogal over verdeeld. Je vindt hem of geweldig of je krijgt er een epileptische aanval van. Steve neigt naar dat laatste.

woonkamer

En vanuit een andere hoek. Ik vind al het licht in het huis zo mooi. De achtertuin ligt op het zuiden, dus het huis is heel mooi licht zolang de zon schijnt. In hartje zomer wordt dat vast wat minder leuk, maar dat zien we dan wel weer. Gelukkig is de supermarkt op 1 minuut loopafstand voor ijsjes.

bureauwand

Aan de andere kant van de kamer is ons gezamenlijke home made bureau. We hebben boven drie kamers, maar we wilden per sé de computers beneden hebben staan omdat we elkaar anders nooit meer zouden zien aangezien ik het grootste deel van de dag aan m’n laptop geplakt zit.

schilderij

Het schilderij dat ik van Jeffrey kreeg heeft een ereplekje gekregen. Het past ook goed bij de rest want dat bruine en groenige uit het schilderij vind je ook op het plankje daaronder. Het lijkt wel of ik het erop heb uitgezocht, maar eigenlijk was het gewoon toeval. (Dat Shell plaatje moet natuurlijk nog weg want dat is het kwaad voor hippie meisjes)

bar

In mijn hoofd zou hier de eettafel komen te staan, maar dat paste dus helemaal niet. Nu staat deze bar op wieltjes er (ook van Jeffrey, die jongen is te goed voor deze wereld). Ik wil nog wel heeel graag een eettafel, dus daar moeten we nog maar iets op verzinnen.

De tuin

tuin

Vanuit de woonkamer kijken we uit op, o jawel, een tuin! Wel een beetje een verpauperde jungle-tuin, maar met een beetje fantasie is het hartstikke mooi. Ik zie mijn konijntje al rondhuppelen, de tomaten die in ons moestuintje groeien en een schattig huisje met een afdakje daar achteraan. We hebben zelfs een voortuin! (Die er nog erger uitziet)

De slaapkamer

slaapkamer

Als we weer terug gaan naar het halletje kunnen we met de trap naar de bovenverdieping voor drie slaapkamers (één echte slaapkamer, één rommelkamer en één man cave) en de badkamer. Dit schattige kamertje is de slaapkamer geworden! En met een nieuwe matras en een veel rustigere omgeving dan in de stad slaap ik honderd keer beter, ik hoop dat dat zo blijft. De schoolplaten heb ik gekregen, zo lief! trekkoortje

Dit trekkoortje voor het licht vind ik ook enorm schattig, die zat er nog in van de vorige-vorige bewoners.wastafel en kaptafel

De kaptafel! En daarnaast ook nog een wastafel. Ik vind het een beetje te veel van het goede, maar dat komt omdat we een andere kamer als slaapkamer in ons hoofd hadden toen we de kaptafel kochten. En die muur is natuurlijk ook nog veeeel te kaal.

raamsticker flow

Aww, een eekhoorntje op ons raam! Deze raamsticker komt uit het Naar Buiten-Boek van Flow.

De badkamer

badkamer

En tenslotte de badkamer. Hier hebben we niet zoveel aan gedaan. Er hing zo’n douche uit de prehistorie aan de muur dus die hebben we vervangen voor een hip waterbesparend ding en we hingen een douchegordijn op waar een waterbuffel opstaat, we noemen hem Frits.

Home sweet home

Ik was bang dat ik heimwee zou krijgen, dat ik het wonen in het centrum zou missen en dat ik in een ware ghetto was beland waar ik ’s avonds niet alleen over straat zou durven. Gelukkig heeft overmatig piekeren ook een groot voordeel: uiteindelijk valt het altijd mee. Het bevalt mij allemaal juist heel erg goed zelfs! Het is zo fijn om wat meer ruimte te hebben, nu hebben de meeste spullen een vaste plek en dat maakt het ook al iets makkelijker om het huis opgeruimd te houden. Het enige nadeel is wel dat ik steeds van alles kwijt ben, dan laat ik mijn telefoon of bril in de slaapkamer of keuken liggen en dan moet ik alle kamers weer afspeuren waar ik het ding nu weer heb gelaten. Ik voel me inmiddels helemaal thuis hier, ik vind het echt een leuk plekje geworden met een beetje vintage en een beetje nieuw. Voor de nieuwe lezers: in deze blogpost liet ik mijn vorige studiootje zien, wat een verschil qua ruimte hè? Dit huis voelt ook echt als een villa nu.

Het huis is nog niet helemaal af, maar volgens mij zijn we in de twee weken dat we hier nu wonen al een heel eind gekomen. Ik ben heeeel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

104 reacties op “De enige echte home tour

 1. Sabine

  Oh wat is het leuk geworden! Luv it! Ik wil ook een villa. Dan mag Koen er wat mij betreft ook een mancave in maken.

 2. Aline

  Wat een fijn huuuuisjeeee! Ben stiekem heel erg jaloers op je tuin, en op het feit dat je een verdieping hebt met meerdere slaapkamers. Hoe fijn is dat. Heb je trouwens nog vrij snel ingericht allemaal! Die kale plekken vullen zich in de loop van de tijd nog wel 🙂 Waarschijnlijk ziet alles er over een paar maanden alweer compleet anders uit, dat was hier iig wel zo. Maar ik ben dan ook een enorme verzamelaar en wil het liefst ALLE muren HELEMAAL vol hangen met prul :’) Wanneer komt de tuinparty? ;D (grapje)

 3. Heerlijk zoveel extra ruimte! Ik vind de woonkamer erg gezellig, toch lief dat Steve het vloerkleed goedkeurd 🙂 En een tuiiiiinnn wauw. Ik ga dit voorjaar groentes kweken op mn balkon. Dat trekdingetje aan het lichtsnoer wil ik ook. Maar de mijne is glow in the dark, wat ook wel handig is.

 4. Nieke

  Wat een heeeerlijk huisje! En wat een geweldige deurmat. Ik zei het al op Twitter maar wij hebben dezelfde snijplank. (in het blauw) Ik vind vooral de woonkamer en het werk hoekje ontzettend tof. Konden wij ons maar zo’n mooi plekje veroorloven maar ik ben bang dat het in Londen allemaal een beetje te duur is en ik met ons flatje moet leven.

 5. Bente

  Ziet er heel erg gezellig uit. En woow wat is het groot. 3 slaapkamers! Damn, jaloers.

 6. Super leuk deze home-tour! Ziet er al helemaal gezellig uit. Ik vind vooral jullie werkplekken erg mooi! Geniet van jullie huisje (en de tuin)!

 7. Heel erg leuk Iris! En inderdaad, het is nooit af toch, beetje bij beetje meer je eigen maken. Maar erg gezellig! En dat bureau…haha mijn god! Bloggers/gamers-heaven;)

 8. Wat is jullie huisje leuk geworden, wat goed dat jullie nu zoveel ruimte hebben.
  De woonkamer ziet er super gezellig uit 🙂

 9. Jeffrey

  Aah Iris! zo leuk allemaal! en dat schilderij staat echt suuuper goed ! En dat mini barretje was ik alweer helemaal vergeten!

  Ik kom snel met Sebas langs hoor! We hebben nog meer housewarming kadootjes!

  XXXX

 10. Wat een ruimte! En een huis is nooit af, dus ik ben blij dat je nu al een home tour hebt gemaakt

 11. nina

  mooimooi huisje hebben jullie! hihi de woonkamerzithoekding ziet er vertrouwd uit, wij hebben ook zo’n kleur bank (en een beetje zo’n model maar dan niet zo groot), zo’n tafeltje (alleen staat die stiekem naast ons bed) en de witte expeditkast, oh yeah. veel woonplezier 🙂

 12. ieke

  Ik ben zooooo jaloers op je villa! Wat een mooi plekje. Nu ik nog 😛

 13. Pauline

  Oh wat is het leuk geworden! Tof, die expedit kast zo als afscheiding een beetje.
  Nu wil ik ook verhuizen en een tuin. En dan hoop ik dat mijn vriend net zo makkelijk is als die van jou, dat het allemaal lekker in mijn smaak mag en dan mag hij ook wel een mancave voor zijn lelijke mannen spullen 🙂

 14. Wat een ontzettend leuk huis en wat leuk dat we een kijkje mogen nemen…
  Ik zie meteen welke plant je bedoelde met ‘groot ding met grote sliertdingen’…;)
  Wel apart dat het fornuis naast de verwarming moet staan, zal de aansluiting wel zitten toch?
  Is wel een lekkere verwarming om tegenaan te zitten op een kussentje met een kop thee… ( ik ben nogal fan van verwarming hangen, koukleum)

  Misschien een leuke klok boven de bank?
  Geniet van jullie höske meej un bojèmke!! xx

  • iris

   Ja klopt, daar zit de gasaansluiting! Het is een heel oud huis waar veel later pas centrale verwarming in is gezet, dus daarom zijn sommige dingen nogal raar ingedeeld. Alle buizen enzo zitten ook buiten de muren, ach, het heeft wel wat 😉

 15. Linda

  Oh wat mooi! En vooral ook gróót! Ik vond altijd dat mijn vriend en ik al veel ruimte hebben met onze twee slaapkamers, maar jullie hebben er gewoon 3. Tof! Haha, mancave, briljant 😀
  Ik wens jullie heel veel geluk en plezier in jullie nieuwe huis! (wacht. villa!)

 16. Hester

  Ik ben wel een beetje verliefd op jouw huisje en al je shoppings. Ik ben zeg maar zelf aan het kijken naar een nieuw huisje puur en alleen omdat ik opnieuw wil inrichten! Beter van niet want ik heb een mooi appartement maar het ziet er fantastisch uit bij je!

 17. Stella

  Helemaal Iris, helemaal leuk! Ik zie jou echt al in je ‘oma keukentje’ staan met een lekker vegan recept! En lekker op de Marktplaatsbank-die-er-inderdaad-niet-zo-oud-uitziet-enzo met je kop thee! Geniet er lekker van! Liefs, Stella!

 18. Oeh wat een ruimte. Heerlijk om van iets kleins te mogen verhuizen naar iets groots. Ik hoop. Dat het uiteindelijk een echt droom paleisje wordt.

 19. ohhh, onwijs leuk! lijkt me heerlijk om samen een eigen plekje te hebben 🙂
  en wat heerlijk dat jullie ook een tuintje hebben!
  xo, cheyenne

 20. Jessica

  Wauwie wat is het mooi ingericht! Ik krijg nu al spontaan zin om op mezelf te gaan wonen haha

 21. Wat een mooi ingericht huisje! En door je eigen stijl is het ook allemaal zo schattig! Ben heel erg benieuwd naar hoe je tuin gaat worden en hoe je je kelder gaat inrichten 😀 Succes nog!

 22. elly

  Hallo Iris en Steve.
  Wat een gezellig huis hebben jullie er van gemaakt. Complimenten hoor. En wat fijn dat je je er thuis voelt.
  Groetjes Elly en Henk.

 23. Mylène

  Aaah moooooi. Pareltje vind ik toch echt de woonkamer. Die bank ziet er heel goed uit! Kleed keur ik goed 😉 En gewoon de totale inrichting ervan, strak, fris, netjes, mooi, mooi, mooi. Maar geen eettafel?

  • iris

   Thanks! Er moet soooowieso nog een eettafel komen, alleen al om het vloerkleed te sparen :p Maar de eettafel die ik nog had is te groot 🙁 Dus dat wordt nog even puzzelen of zoeken naar een mini tafeltje.

 24. Manon

  Wat een superleuk en schattig huisje! En wat heb je het leuk ingericht met al die spulletjes.

 25. Lotte

  Sieht gut aus! Daar moeten jullie het toch wel even vol kunnen houden. 🙂
  Jullie hebben trouwens hetzelfde ouderwetse gasfornuis als ik! En de tegels in de keuken doen me denken aan de badkamer van mijn ouders. Ik gruwelde daar in eerste instantie ook van, maar inmiddels is het heel normaal en let ik er niet meer op. Alles went. 😉

 26. Marloes

  Super! Die ruimte lijkt me echt heeeeerlijk, en het licht ook! Ik snak ook naar een grotere ruimte maar zal het de komende jaren nog wel eventjes moeten doen met een studiotje 🙂 Ik zie de tuin helemaal voor me!

  • iris

   Ah wat leuk! Die had ik al gezien en die vond ik inderdaad heel leuk 😀 Ik vind alleen 50 euro weer een beetje prijzig voor zo’n karretje (ik geef al veel te veel geld uit door het verhuizen haha oeeeps)

 27. Hedwig

  Wat leuk allemaal! Ik vind die deurmat echt geweldig, ik dacht eerst heel even dat het echt merchandise was van de film haha. Jullie hebben allemaal leuke spulletjes maar het is niet zo’n naar verzamelhuis dat helemaal volgebouwd is. Heel mooi!

 28. Marion

  Wat een prachtig en heerlijk stekje hebben jullie! Geniet er maar lekker van. Ennuh… wees maar blij met die bruine tegels. Wij hebben van die spierwitte badkamertegels. Je ziet er ieder spatje op en buiten dat… het is gewoon lelijk. Alsof je iedere avond in je eigen badkamer staat te kokkerellen 🙁

  • iris

   O jee, dat is ook niet alles nee. Ik dacht eerst wel dat ik liever witte tegels zou willen hebben, maar je hebt gelijk, dan zie je alle spetters natuurlijk meteen! En aangezien ik niet zo’n schoonmaker ben is bruin wel beter voor mij, haha 😉

 29. anna

  Tof Iris! Ziet er leuk uit! Ook dat hoekje met de laptop en computer ziet er leuk uit!!

 30. Mariët

  Jaaa joepie de hometour! Superleuk joh, ik vind dat je er hier en daar al echt Iris in ziet. Steve ken ik natuurlijk niet echt, maar die zit vast ook ergens. I love de letterbak en het hertenschilderij dat je van Jeffrey hebt gekregen. Wauw.

 31. Maaike

  Wat een leuk huisje hebben jullie! En wat bof je met Steve dat je toch het mooie vloerkleed mag 🙂 Enne, frits mag wel iets beter op de foto. Ik kan hem niet eens zien 🙁

  • iris

   Frits is een beetje verlegen, ik kreeg hem niet goed op de foto! 😉 Zo ziet ‘ie eruit hihi:

 32. Waaauwie mooi!! De bank ziet er echt heul chill uit. En wat heerlijk om lekker veel ruimte en een tuin te hebben! 🙂

 33. Anne

  Oh 🙂 Wat een fijn huisje! Ik vind jullie hoekje met de bank echt heel gezellig en volgens mij hebben jullie nu heel veel ruimte! Sowieso natuurlijk in vergelijking met wat jullie hadden.. Geniet!

 34. Lisa

  Wat een superleuk huis heb je! Je woonkamer is fantastisch (ik ben een beetje verliefd op je kleed), en die bruine tegeltjes in de keuken vind ik stiekem best lief 😉

 35. Ilse

  Oooooh, wat leuk! Dat kleed vind ik echt geweldig, lekker epileptisch maar daarom juist zo leuk haha!

 36. Ester

  Erg mooi geworden, wat een hoop leuke spulletjes! Je oude huisje was ook erg leuk though.

 37. Desi

  Wat een geweldig huisje! Je hebt het echt ontzettend gezellig ingericht. Ik zou er zo kunnen wonen. Vooral je kleedje vind ik ontzettend leuk en al die turquoise details vind ik ook helemaal super. Liefs

 38. Jesdiny

  Super leuk!!! Echt een eigen stijltje. Love it! Bij de Ikea hebben ze van die leuke rolkarretjes voor naast je fornuis. Ook handig om spullen op te zetten tijdens het koken!

 39. Birte

  Deze blogpost is echt spek voor mijn bek: ik houd er ZOOO enorm van om binnen te kijken bij anderen. Ik vind je huisje héél erg gezellig. En ik behoor trouwens tot de categorie mensen die je tapijt awesom vinden!

 40. Bianca

  ahh wat leuk, ik kan me voorstellen dat meer ruimte veel fijner is. Geniet er lekker van

 41. Olga

  Wat hebben jullie dat snel gedaan! Wij hebben de vieze bruine tegeltjes wit geschilderd, is heel erg mooi geworden! Ik heb er toen een stukje over geschreven, mocht je het ooit willen doen 😉

 42. Julia

  Ah het ziet er zo leuk uit! En wat een ruimte en zon, heerlijk! En ik ben echt een beetje jaloers op al je leuke spulletjes 🙂

 43. Zo fijn om een eigen huisje te hebben! Het ziet er goed uit! Ik kan het altijd wel waarderen als er ook wat oudere meubeltjes en elementen gebruikt worden, ben helemaal fan van de houten letterbak en het barretje!Veel plezier daar en ik vermoed dat we het wel te zien krijgen als je wat dingen verder opleukt 😉

 44. Femke

  Heel heel erg tof 🙂 oh, ik heb ook zo’n zin om op mezelf te gaan wonen nu hahah

 45. Nicky

  Jullie hebben het echt super leuk ingericht! Ziet er tof uit!
  Wat hebben jullie dat snel gedaan trouwens, bij mij duurde het eeuwen voor het een beetje fatsoenlijk ingericht was en ik woon op 30 vierkante meter 😉
  Fijn om te horen dat je je helemaal thuis voelt in je nieuwe huisje!

 46. Nanda

  Wat een mooi huis! En wat heb je het in korte tijd goed ingericht, kan ik een voorbeeld aan nemen. Bij mij zijn nog steeds de kozijnen voor de helft gelakt en ik woon er al bijna een halfjaar :’)

 47. Ina

  Heerlijk huis! 🙂 Het moet alleen gauw wat rommeliger worden, het is zo griezelig netjes! 😉
  Een een tuin! Wat een genot! 😀

 48. Ann

  Het is echt jullie huisje! Zo leuk en ja vooral de kleed in de woonkamer *verliefd* ik heb het mijn man laten zien die vond het natuurlijk niks 🙁 dat heb ik weer!

  • iris

   Je moet heel goed opletten tot hij iets zegt dat hij wil hebben maar wat jij niet zo leuk vindt, en dan zeg je “Jaaaa leuk! Maar dan wil ik wel dat vloerkleed, dat is een goede deal toch?” Zo ging het hier ook, haha 😉

 49. Yvonne

  Frits is tof! Het ziet er allemaal heel leuk en lief uit hoor, je tuin vind ik juist mooi, moet gewoon nog wat aan gebeuren maar daar is het nu ook niet de tijd voor. Onze tuin ziet er momenteel ook ongeveer zo uit denk ik haha, niet tegen gaan spreken dus. Grappig dat jullie er nog maar 2 weken wonen, het ziet er uit alsof je er al een jaar woont. De badkamer ziet er ook netjes uit trouwens en fijn dat er zulke grote ramen inzitten, zoals te zien tenminste bij jullie studeer/computer gedeelte. Fijn dat het je tot nu toe goed bevalt:) Liefs

 50. Lotte

  Ziet er echt super leuk en gezellig uit!! En ik ben strontjaloers op je GASfornuis, hier zit geen aansluiting dus ik kook altijd elektrisch.. is op zich niet zo erg maar de lekkerste pannekoeken lukken alleen op gas 🙂 Sinds ik in Duitsland woon heb ik geen lekkere pannekoek meer gehad 🙁
  Je Ikea kleed staat leuk, ik ben nog op zoek naar een kleed dat niet zo saai is, misschien is die een optie 🙂
  & toevallig, ik ben ook net verhuisd en heb vandaag ook een housetour gepost 😀

 51. Merel

  Mwah.
  NEE HOOR GRAPJE! Ik vind jullie huis TE GEK. Sterker nog, ik wil een afspraak met je maken. Voor Tweedehandsliefde in Huis. Mag dat?!

 52. Pingback: Recycle-hoekjes | IKBENIRISNIET

 53. valesca

  Neem je dan ook een 2e konijntje in de mooie tuin? Single konijnen zijn zielig 🙁

 54. Ilse

  Dat ziet er gezellig uit hé! Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk boven de bank komt te hangen, maar zo ziet het er ook al knus uit. Goede kast die je als afscheidingswand gebruikt (die heb ik ook, gebruik hem met hetzelfde doel). En oh God, ik wil ook een typemachine! =) Maar wauw, die deurmat is zowel gaaf als intimiderend. Ghèh!

 55. Pingback: De woonkamer metamorfose | IKBENIRISNIET

 56. Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
  you made running a blog glance easy. The full look of your web
  site is magnificent, as smartly as the content!

 57. Hoi Iris,

  Vandaag kwam ik je blog per ongeluk tegen en ik heb al zoveel gelachen:-)
  Je hebt weer een trouwe lezer erbij!

  Geniet van je dag.

  Groetjes
  van
  Zsuzsanna

  • iris

   Ah dat is echt leuk om te horen! Dankjewel 😀 Ik had stiekem een beetje een slecht humeur vandaag maar jouw reactie maakt mij direct weer vrolijk!

 58. Annelie

  Wauw, jouw huisje ziet er echt supergezellig uit! Ik heb al een hele tijd een vraag en ga hem toch maar eens stellen. Ik kom uit België en volg vooral Nederlandse blogs (simpelweg omdat er (nog) niet zoveel Belgische blogs zijn) en er valt me telkens iets op, namelijk dat er zoveel jonge Nederlanders zijn die bovendien nog studeren en toch al een eigen appartementje/huisje kunnen huren. Hier in België kun je als student natuurlijk wel een studentenjob doen, maar daar verdien je lang niet genoeg mee om iets te huren. Ikzelf ben al 2 jaar afgestudeerd en werk al 2 jaar, maar iets huren is financieel echt nog niet mogelijk. Daarom vraag ik me steeds af hoe dat in Nederland kan. Hoe kun je nu én student zijn én zelf iets huren? Krijgen jullie een soort subsidie? Het is misschien een indiscrete vraag, dus ik begrijp het als je er liever niet op antwoordt, haha! 😉 Ik vraag het me gewoon al zo lang af.

  • iris

   Oh dat mag je best vragen hoor! 😀 We wonen hier ‘anti-kraak’, ik weet niet of ze ook zoiets in België hebben? De officiële term is leegstandbeheer, geloof ik. Het wordt over 2 jaar gesloopt en wij mogen er tot die tijd in wonen en de boel netjes houden en daarom is de huur heel betaalbaar voor studenten. We wonen in een niet zo grote stad in het oosten van het land, dus dan liggen de huurprijzen sowieso al véél lager. Wij zouden bijvoorbeeld nooit een huis/appartement in Amsterdam, of een andere grote stad in de Randstad, kunnen betalen. Verder krijgen we ook huursubsidie, daar zijn wel wat regeltjes aan verbonden, maar grof gezegd komt het er op neer dat als je onder een bepaald bedrag verdient en je een huurhuis hebt dat tussen de 300 en 600 euro per maand kost (zoiets, ik weet het niet precies hoor) dan kan je afhankelijk van je inkomen tot rond de 100 – 200 euro subsidie krijgen. Ik weet wel dat de meeste studenten hier gewoon op kamers zitten met huisgenoten. Dus volgens mij valt het wel mee met hoeveel studenten hun eigen huis hebben, van de mensen die ik ken in ieder geval 🙂

   • Annelie

    Oh, wat slim, dat leegstandsbeheer! Dat hebben wij hier niet, denk ik. Ik denk dat ik maar eens in Nederland moet gaan wonen, haha! Wel jammer dat het gesloopt zal worden, want het ziet er zo’n leuk huisje uit. 🙂

 59. Pingback: Terugblik: Een random best of 2014 | IKBENIRISNIET