De enige echte home tour

Ik wilde eigenlijk wachten tot alles perfect was ingericht zodat ik iedereen away kon blowen met de awesomeness van ons nieuwe oude huisje. Maar dat moment komt natuurlijk nooit, want er kan altijd nog wel een schilderijtje bij of een laagje verf in een andere kleur. Dus ik waag het er maar gewoon op. Daar is ‘ie dan; de home tour!

Deurmat met vos

Welkom, welkom! Is het niet een geweldige deurmat? Bijna jammer om je voeten aan af te vegen. Hij deed me een beetje aan The Fantastic Mr. Fox denken.

De keuken

Keuken

Wanneer we direct rechts afslaan komen we uit in het omakeukentje. Ik noem het ons omakeukentje omdat de hele keuken betegeld is met de meest afschuwelijke bruine tegeltjes. Ze waren de eerste paar dagen een doorn (of een hele bos dode bruine rozen) in mijn oog. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, ik vind het stiekem wel schattig nu. Het stukje deur daar links gaat naar het schuurtje, daar staat de koelkast, wasmachine, et cetera. Maar die is nog veel te rommelig om op de foto te gaan.

Gasfornuis

En het heeft ook wel zo zijn voordeel hoor, dat ouderwetse kleurtje, want de bruine tegeltjes matchen perfect bij dit mini-kookeiland met dezelfde bijzondere bruine kleur. Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen, zeggen ze altijd, toch? Het stukje deur daar rechts leidt naar een heuze kelder. Ooooeeeh lala, het staat nu nog vol met lege verhuisdozen maar uiteindelijk moet het een ruimte vol food galore worden. Ik wil nog wel graag een klein plankje of tafeltje met wieltjes naast het fornuis, dat is nu nog wat kaal.

De woonkamer

hoekbank

Dit is m’n lievelingsplekje. De bank vond ik op Marktplaats, maar je kan haast niet zien dat de bank tweedehands is. Het kleed is mijn grote liefde (psssst is gewoon van de Ikea), maar de meningen zijn er vaak nogal over verdeeld. Je vindt hem of geweldig of je krijgt er een epileptische aanval van. Steve neigt naar dat laatste.

woonkamer

En vanuit een andere hoek. Ik vind al het licht in het huis zo mooi. De achtertuin ligt op het zuiden, dus het huis is heel mooi licht zolang de zon schijnt. In hartje zomer wordt dat vast wat minder leuk, maar dat zien we dan wel weer. Gelukkig is de supermarkt op 1 minuut loopafstand voor ijsjes.

bureauwand

Aan de andere kant van de kamer is ons gezamenlijke home made bureau. We hebben boven drie kamers, maar we wilden per sé de computers beneden hebben staan omdat we elkaar anders nooit meer zouden zien aangezien ik het grootste deel van de dag aan m’n laptop geplakt zit.

schilderij

Het schilderij dat ik van Jeffrey kreeg heeft een ereplekje gekregen. Het past ook goed bij de rest want dat bruine en groenige uit het schilderij vind je ook op het plankje daaronder. Het lijkt wel of ik het erop heb uitgezocht, maar eigenlijk was het gewoon toeval. (Dat Shell plaatje moet natuurlijk nog weg want dat is het kwaad voor hippie meisjes)

bar

In mijn hoofd zou hier de eettafel komen te staan, maar dat paste dus helemaal niet. Nu staat deze bar op wieltjes er (ook van Jeffrey, die jongen is te goed voor deze wereld). Ik wil nog wel heeel graag een eettafel, dus daar moeten we nog maar iets op verzinnen.

De tuin

tuin

Vanuit de woonkamer kijken we uit op, o jawel, een tuin! Wel een beetje een verpauperde jungle-tuin, maar met een beetje fantasie is het hartstikke mooi. Ik zie mijn konijntje al rondhuppelen, de tomaten die in ons moestuintje groeien en een schattig huisje met een afdakje daar achteraan. We hebben zelfs een voortuin! (Die er nog erger uitziet)

De slaapkamer

slaapkamer

Als we weer terug gaan naar het halletje kunnen we met de trap naar de bovenverdieping voor drie slaapkamers (één echte slaapkamer, één rommelkamer en één man cave) en de badkamer. Dit schattige kamertje is de slaapkamer geworden! En met een nieuwe matras en een veel rustigere omgeving dan in de stad slaap ik honderd keer beter, ik hoop dat dat zo blijft. De schoolplaten heb ik gekregen, zo lief! trekkoortje

Dit trekkoortje voor het licht vind ik ook enorm schattig, die zat er nog in van de vorige-vorige bewoners.wastafel en kaptafel

De kaptafel! En daarnaast ook nog een wastafel. Ik vind het een beetje te veel van het goede, maar dat komt omdat we een andere kamer als slaapkamer in ons hoofd hadden toen we de kaptafel kochten. En die muur is natuurlijk ook nog veeeel te kaal.

raamsticker flow

Aww, een eekhoorntje op ons raam! Deze raamsticker komt uit het Naar Buiten-Boek van Flow.

De badkamer

badkamer

En tenslotte de badkamer. Hier hebben we niet zoveel aan gedaan. Er hing zo’n douche uit de prehistorie aan de muur dus die hebben we vervangen voor een hip waterbesparend ding en we hingen een douchegordijn op waar een waterbuffel opstaat, we noemen hem Frits.

Home sweet home

Ik was bang dat ik heimwee zou krijgen, dat ik het wonen in het centrum zou missen en dat ik in een ware ghetto was beland waar ik ’s avonds niet alleen over straat zou durven. Gelukkig heeft overmatig piekeren ook een groot voordeel: uiteindelijk valt het altijd mee. Het bevalt mij allemaal juist heel erg goed zelfs! Het is zo fijn om wat meer ruimte te hebben, nu hebben de meeste spullen een vaste plek en dat maakt het ook al iets makkelijker om het huis opgeruimd te houden. Het enige nadeel is wel dat ik steeds van alles kwijt ben, dan laat ik mijn telefoon of bril in de slaapkamer of keuken liggen en dan moet ik alle kamers weer afspeuren waar ik het ding nu weer heb gelaten. Ik voel me inmiddels helemaal thuis hier, ik vind het echt een leuk plekje geworden met een beetje vintage en een beetje nieuw. Voor de nieuwe lezers: in deze blogpost liet ik mijn vorige studiootje zien, wat een verschil qua ruimte hè? Dit huis voelt ook echt als een villa nu.

Het huis is nog niet helemaal af, maar volgens mij zijn we in de twee weken dat we hier nu wonen al een heel eind gekomen. Ik ben heeeel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Back to Top