Miskopen

Ik heb een grote hekel aan miskopen, wie niet? Maar na al die Buy Nothing New challenges (okééé twee maar in totaal) denk ik veel beter na over de nieuwe dingen die ik wel koop, en als het dan na een weloverwogen beslissing een onding blijkt te zijn, vind ik dat echt niet leuk. Want ik ben ook nog eens heel slecht in dingen weggooien, dus dan blijf ik het maar gebruiken of ik blijf er maar tegenaan kijken terwijl ik mij mateloos erger aan het nutteloze object waar mijn schaarse centjes aan op zijn gegaan. Om ze dan toch nog een nuttige functie te geven schrijf ik er maar een blogpost over, voel ik mij weer iets beter en kan ik jullie tegelijkertijd behoeden voor deze miskopen. 

josephjoseph snijplank

Miskoop #1 De Chop 2 Pot van Joseph Joseph

Met stip op nummer één deze snijplank/schep van Joseph Joseph. Je weet wel, dat merk met de peperdure maar hip gekleurde keukenspullen. Zij ontwierpen deze innovatieve Chop 2 Pot: “Door in het handvat te knijpen vouwen de randen van de snijplank, zodat uw groente, vlees en andere ingrediënten nooit meer naast de pan kunnen vallen.” Voor onhandige meisjes zoals ik is dit een geweldig idee, want ik laat soms nog meer naast de pan vallen dan erin. En het klopt, niets valt meer naast de pan als ik een schepje van de snijplank vouw en de gesnipperde ui en teentjes knoflook in de wokpan pleur. Maar de primaire functie van een snijplank is geloof ik, euhm.. O ja, erop kunnen snijden! Maar door het scharniereffect ploppen de zijkanten steeds omhoog waardoor je geen stabiele ondergrond hebt om op te snijden. Typisch zo’n onding dat in theorie geweldig is maar in praktijk iets minder.

eco afwasborstel

Miskoop #2 EcoForce Afwasborstel

Deze afwasborstel bestaat voor 86% uit gerecycled materiaal. Als de borstel zijn goede tijd heeft gehad hoef je hem niet in zijn geheel weg te gooien maar hoef je alleen de borstelkop te vervangen. Hetzelfde idee als mijn tandenborstel (waar ik overigens nog steeds tevreden mee ben). Heel leuk en aardig, daarom kocht ik hem ook. Het eerste dat ik ermee afwaste was een fles met grote opening waar ik m’n slowjuice-sapjes in bewaar. Toen ik de borstel weer uit de fles haalde, vloog de borstel van de steel en zat ‘ie vast in de fles. Gelukkig konden we hem er na een half uur met behulp van een tang redden. Maar ik had hem er net zo goed in kunnen laten zitten want de borstelharen zijn veel te hard en na nog geen week gebruik staken de borstelharen alle kanten op. Leuk idee, alleen de uitwerking is minder.

beauty miskopen

Miskoop #3 Beauty producten

Allereerst de Eye Rescue Rollerball tegen wallen, want daar trap ik elke keer weer in. Ik heb een heel gek en niet-zo-gezond slaapritme waardoor mijn wallen soms tot mijn knieën komen. Wallen zijn een teken dat je écht leeft, zeg ik altijd maar. Maar erg charmant is het natuurlijk niet, daarom heb ik al meerdere anti-wallen producten geprobeerd. Ze werken, bij mij in ieder geval, nooit. Ook de deodorant van Dr. Organic werkt niet, je kan net zo goed dagcrème onder je oksels smeren wat dat betreft. En dat paarse spul is haarkrijt. Dan kan je je haren een tijdelijk kleurtje geven zonder dat je permanent regenbooghaar hebt. Maar je hebt best veel van dit spul nodig om het goed te zien en het blijft maar voor een paar uur zitten. Het was nog best duur ook, volgens mij verkocht mijn kapster het met dikke winst, hele dikke miskoop voor mij dus.

Helaaspindakaas. Wat is jouw grootste miskoop? Dan kan ik daar weer van leren!

Back to Top