Recept: Toast met avocado en radijs

Deze toast met avocado en radijs is een leuk en makkelijk lunchidee! Met volkorenbrood en de (gezonde) vette in avocado vult dit broodje heel goed. Ik bracht het op smaak met Kampot peper dat ik vorige week van Project Pepper kreeg. Zij importeren de peperkorrels rechtstreeks van een familiebedrijf in de plaats Kampot. De boeren gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen en krijgen een leefbaar loon. Pepers met een mooi verhaal!

toast met avocado

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 2 sneetjes volkorenbrood
 • een paar blaadjes spinazie
 • 1/2 avocado
 • citroensap
 • radijsjes
 • versgemalen peper
 • zeezout

Bereiding:

 • Toast het volkorenbrood in een paninimaker/tostiijzer of ouderwets in een grillpan op het vuur.
 • Prak de avocado grof en voeg er een kneep citroensap aan toe.
 • Snij de radijsjes in dunne plakjes.
 • Beleg je getoaste brood met de avocado, spinazie, radijs. Besprenkel met zeezoutvlokken en flink wat peper. En eventueel nog wat extra citroensap.

toast met avocado

Tip: Kampot peper van Project Pepper

Ik had nog nooit eerder van Kampot peper gehoord (wat ben ik nu voor een foodie!?), tot ik op de Local Sunday Market in Enschede de kraam van Project Pepper tegen kwam. Kampot peper heeft een beschermde geografische status. Het klimaat en de bodem zorgen voor smaak aan de peper die kenmerkend is voor de Kampot regio in Cambodja. Net zoals de Parmazaanse kaas uit de Italiaanse streek Parma! Project Pepper heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Ze verpakken de peperkorrels in bio-plastic en ongebleekt papier. De inkt die ze gebruiken is op waterbasis. En het allermooist: de winst gaat volledig naar het goede doel. Via Stichting Apsara ondersteunen ze twee dorpjes op het platteland van Cambodja. Het wekte gelijk mijn interesse, want eten in combinatie met duurzaamheid vind ik altijd leuk. Toen ik een mailtje kreeg van Eveline, één van de oprichters van Project Pepper, of ik de peperkorrels uit wilde proberen, was ik dan ook gelijk enthousiast. Ze kwam een pakketje met rode, witte en zwarte Kampot peper en een zakje zeezout persoonlijk langs brengen bij mij thuis. Zo leuk! Ik ben er erg enthousiast over. De smaak van deze peper is veel intenser. Heel bijzonder!

Ben je ook geïnteresseerd in pepers van waanzinnige kwaliteit en met een mooi verhaal dan vind je meer info op de website van Project Pepper. Naast peper verkopen ze handgemaakte producten met een bijzonder verhaal. Mede dankzij de verkoop van deze producten heeft Project Pepper een school gebouwd en ingericht, een toilet gebouwd, waterfilters geplaatst en een varkensproject opgezet.

kampot peperkampot peper

Eet smakelijk!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top