DIY: Kaarsje in een kopje

Daar is ‘ie dan, mijn kaars in een kopje! Toen ik onderstaande foto maakte was die nog niet helemaal hard geworden, uiteindelijk zakte het midden een beetje in omdat de buitenkant natuurlijk sneller afkoelt. Maar daar zie je niets meer van nu die even gebrand heeft, pfiew!

DIY: kaars in een kopje

Do it yourself

Volgens mij spreekt deze hele DIY wel een beetje voor zich, maar er zit een handige tip voor het lontje tussen die ik op de interwebs vond!

DIY: kaars in een kopje

De benodigdheden! Nu ik elke avond gezellig kaarsjes brand, ben ik ook begonnen met het verzamelen van de restjes kaarsenvet die overblijven. Dan kan ik daar uiteindelijk weer nieuwe kaarsen van maken in kopjes en potjes uit de kringloop! Maar ik heb nog niet genoeg verzameld om een heel kopje te vullen dus ik gebruikte gewoon een nieuwe kaars die ik nog had liggen, kan natuurlijk ook net zo goed. Verder heb je uiteraard een omakopje nodig en een lontje als je met resten kaarsenvet werkt. Ik gebruikte het lontje dat al in de kaars zat.DIY: kaars in een kopje

Ik hakte het kaarsenvet in stukjes, dan smelt het eerder.DIY: kaars in een kopje

Ik smolt het kaarsenvet in de magnetron, dat duurde ongeveer 10 minuten (op 900 watt) maar de magnetron raakte volgens mij een beetje oververhit op het einde dus misschien is het verstandiger om het gewoon in een pannetje te smelten. Doe wat water in een pannetje en zet daar een hittebestendig bakje/schaaltje in waar je de kaars dan ‘au bain marie’ in smelt. DIY: kaars in een kopje

Ondertussen haalde ik het lontje uit een standaard waxinelichtje en stak ik er het lange lont uit de grote kaars in. Deze tip las ik op Pipowagen aan ZeeDIY: kaars in een kopje

Heel handig! dan hoef je niet te klooien met wasknijpers om het lontje rechtop te houden. Dit werkt alleen als je de lont uit een kaars gebruikt, die is al wat steviger. DIY: kaars in een kopje

Tadaaa! Schenk het vloeibare kaarsenvet voorzicht in het kopje en laat het drogen, zo simpel is het! Hij staat nu boven de kachel te branden, ik vind het er echt leuk uitzien, deze ga ik vaker maken.
DIY: kaars in een kopje

Leuk, toch? En helemaal niet zo moeilijk. Let wel op dat je niet te veel gaat knoeien met het kaarsenvet want het is wel weer een pokkenwerk om dat schoon te maken, ik spreek uit ervaring. Als je niet zo van de kaarsen bent kan je natuurlijk ook planten in je kopjes doen!

Back to Top