10 redenen waarom stoppen met roken awesome is

Vandaag ben ik precies 1 jaar gestopt met roken! Hoera! Confetti! Feest!

wnf longen

Dat betekent dat ik nu..

  • 7295 sigaretten niet heb gerookt;
  • 2061,77 euro niet heb uitgegeven aan sigaretten;
  • 50% minder kans heb op een hartinfarct;
  • 100% meer awesome ben.

And i’m feeheeling gooood. Waarom? Hierom:

Waarom stoppen met roken zo gek nog niet is:

geel_hartje 1. Iedereen is trots op je
Een boost voor je ego. Maar het belangrijkste: je kan zelf ook trots zijn. Overigens zullen er altijd een paar negatieve mensen tussen zitten die het stom vinden dat je bent gestopt met roken omdat ze zelf roken, gewoon geen aandacht aan besteden.

rood_hartje 2. Je haren en kleding ruiken lekker
Ik had het nog niet door toen ik zelf rookte, maar sweet baby jesus, oude rooklucht ruikt muf.

geel_hartje 3. Je kan extra veel geld uitgeven aan andere leuke dingen, zonder dat je je schuldig over hoeft te voelen want hé je rookt in ieder geval niet
Dat ik 2061,77 euro niet heb uitgegeven aan sigaretten betekent niet dat ik nu heel rijk ben. Volgens mij ging het allemaal op aan eten.

rood_hartje 4. Boobs!
Dat brengt mij meteen bij het volgende punt: een natuurlijke boobjob. Als je rookt heb je een snellere stofwisseling, dus als je stopt met roken kom je sowieso aan. Dat hoort erbij. Vooral als je twee keer zoveel gaat eten zoals ik ben gaan doen, oeps. Maar dat is niet erg want ik heb toch geen weegschaal in huis.

geel_hartje 5. Alles smaakt lekkerder
Het derde punt dat met eten te maken heeft. Ik houd gewoon veel van eten.

rood_hartje 6. Extra verjaardagen
Niet-rokers leven gemiddeld 4 jaar langer dan wel-rokers. Ik hoop 100 jaar te worden.

geel_hartje 7. ‘Doorzettingsvermogen’ kan op je lijst van persoonlijke kwaliteiten
Ik dacht vroeger altijd dat ik geen doorzettingsvermogen had, maar dat is dus helemaal niet zo.

rood_hartje 8. Don’t panic
Oh man, dat gevoel dat je naar je pakje grijpt en dat ‘ie leeg is. De winkels zijn al dicht of je geld is op. Pure horror. Ik ben blij dat ik dat nooit meer mee hoef te maken.

geel_hartje 9. Minder vaak griep
Mijn weerstand is wel tien keer beter geworden. Ik ben het laatste jaar volgens mij 2 keer grieperig geweest. Toen ik nog rookte was ik veel vaker ziek, moe of verkouden.

rood_hartje 10. Niet meer hoesten
Dit vind ik zelf het grootste voordeel, ik had een heel naar rokershoestje waar ik ’s nachts zelfs van wakker werd. Nu heb ik nooit meer een kriebelkeel, yes! Vooral fijn tijdens stille colleges en tentamens.

Dankjewel

En ik wil hier nog even een groot dankwoord aan toevoegen want zonder jullie was het nooit gelukt. Dat meen ik serieus. Toen ik besloot te stoppen met roken en dat hier publiceerde, was dat niet geheel zonder reden. Want ik wist dat ik de sociale druk nodig zou hebben tijdens de moeilijke momenten. Vaak als ik op het punt stond om toch te gaan roken (‘Ah, eentje kan geen kwaad..’) dacht ik aan alle lieve bloglezers die het zo knap vonden dat ik besloot te stoppen. Ik wilde jullie natuurlijk niet teleurstellen. Dus dankjewel. I love you guys!

Voor meer tips en motivatie zie deze blogpost die ik schreef toen ik precies een half jaar was gestopt met roken.

Back to Top