Shoplog van een wannabe tuinvrouw

Op zaterdag naar het centrum gaan is nooit een goed idee. Ik loop altijd een beetje om mij heen te kijken en ondertussen loop ik tegen iedereen aan. Eén meneer spreidde direct zijn armen alsof hij mij een knuffel wilde geven, dat was lichtelijk ongemakkelijk. Maar ik overleefde het, en kwam thuis met leuke goodies voor onze tuin en boekenkast. Dus bij deze een shoplog! Weer eens wat anders dan zo’n shoplog met synthetische 2-euro-shirtjes van de Primark.
Shoplog: Dille & Kamille

Shoplog: Dille & Kamille

Zaaddoos

Nieuwe zaadjes! De rode bietjes en wortels plopten al snel als groene sprietjes uit de grond, maar na het evil-naaktslakken-incident was er ook net zo snel niets meer van over en het groeide ook niet meer verder. Een nieuwe poging! Ik had eerst mini-zakjes met zaden speciaal voor één vakje in de metermoestuin, maar nu koop ik alleen nog maar standaard zakjes met biologische zaden. En die moet ik natuurlijk wel ergens bewaren, dus nam ik gelijk een seeds box (zaaddoos klinkt meteen zo ehh, bijzonder) van Dille & Kamille mee. Wist je dat er hele Facebook-groepen voor zijn om zaden en stekjes te ruilen? Zo leuk!

Shoplog: Dille & Kamille

“Hallo ik ben pompoen”

Deze schattige naamkaartjes kon ik ook niet laten liggen. Want stel je voor dat ik ineens vergeet dat mijn theetuin een theetuin is, of welk plantje nu ook alweer de pompoen is en welke de radijs. Ja oké, het is meer voor de leuk, het staat zo lekker kneuterig. Bunny von D vindt het ook mooi. En check hoe goed het gaat met mijn moestuin! Joepie!

Shoplog: Dille & Kamille Shoplog: Dille & Kamille Shoplog: Dille & Kamille

Leesvoer

Bij de leegverkoop van Polare scoorde ik tenslotte drie boeken voor gemiddeld vijf euro per stuk. Twee boeken met info en recepten voor sapjes: Puur Sap van Jason Vale en een receptenboekje. ik maak de laatste maanden alleen nog maar dezelfde sapjes met mijn slowjuicer dus inspiratie was welkom. En het leukste boek dat ik meenam heet Zelf gekweekt! en is geschreven voor kinderen zodat ze kunnen koken uit eigen tuin. Mijn tuinier skills zitten op kinderniveau dus dit boek is perfect. Ik heb er al veel doorgebladerd en er staan zoveel handige tips in! Ik vind het ook leuk dat er staat ‘geef de plant nu lekker te drinken’ in plaats van ‘geef de plant water’. Een boek naar mijn hart, waarschijnlijk schrijf ik er binnenkort een review over. Als ik het niet vergeet hè.

Shoplog: Dille & Kamille en Polare Shoplog: Dille & Kamille

Ik hoop dat jullie een leuke zondag hebben! Ik ben bij mijn mutti kopjes thee drinken, wat doen jullie vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties op “Shoplog van een wannabe tuinvrouw

 1. Marieke schreef:

  Aaah, ik heb ook van die bordjes bij mijn kruiden, zo leuk! Al vind ik die met die wortel erop en zo nog leuker!

  | Reageer op deze reactie
 2. Wendy schreef:

  Leuk die bordjes! 🙂 Wij zijn bordjes vergeten in de moestuin op mijn werk en ik weet van sommige dingen echt niet meer wat het nou precies was… Oeps!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha oh-ooh! Nouja, als er vruchten aan komen merk je het vast vanzelf wel!

   | Reageer op deze reactie
 3. Lotte schreef:

  Handig, zo’n zaaddoos! Jammer dat het net moederdag is geweest, anders had ik wel geweten wat ik mijn moeder cadeau had moeten doen.
  Overigens kijkt Bunny von D wel erg geïnteresseerd naar je minimoestuin. Gaat ze er niet met de worteltjes vandoor? 😆

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Nog niet! Ze loopt altijd braaf om de moestuin heen. Maar ze is altijd een beetje schuw bij de nieuwe dingen die in de tuin staan, dus misschien dat ze er over een paar weken wel elke keer in hopt om slablaadjes te eten, haha. Als ze buiten speelt zit ik er altijd wel bij (er zitten hier heeeel veel zwerfkatten, je weet maar nooit natuurlijk) dus dan kan ik haar wel even streng toespreken als ze toch van de worteltjes gaat eten 😉

   | Reageer op deze reactie
 4. Marion schreef:

  Ja, doe maar seeds box!!! Ik vind het echt superleuk! Bij ons kan het eigenlijk niet. Onze tuin is kennelijk een soort poezenparadijs. Ik zou nog geen wortel uit eigen tuin aan durven raken! Ik geniet wel mee van jouw tuintje!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh jakkes, hier was het ook een poezenparadijs toen we er net kwamen wonen. Vooral ook omdat de achteruin één grote jungle was (nu nog steeds een beetje). Maar we hebben er steeds kattenschrik in gegooid, dat zijn korrels knoflookolie ofzo, het stinkt echt heel hard in ieder geval. En nu blijven ze wel weg!

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha echt he! Ik wil mijn moestuin nu al uitbreiden omdat ik hem te klein vind en ik wil nog zoveel andere dingen zaaien 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Eva schreef:

  Oh goed bezig! Het is trouwens wel onwijs aanstekelijk hoor, ik wil nu ook een tuin en plek om groenten te kweken! Misschien eens kijken of we op ons balkon wat extra plek kunnen maken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Gwen schreef:

  Die naamkaartjes, wat schattig! Ik heb tot nu toe alleen grote en wat kleinere plastic (knalgele) labels waar ik alles zelf op schrijf met een watervaste stift .

  | Reageer op deze reactie
 7. Nancy schreef:

  Wow het gaat echt al hartstikke goed met je moestuintje! Ik heb zelf al radijsjes uit eigen tuin gegeten en mijn sla groeit als kool (haha, wat een grappige woordspeling). Ik ben ook dol op tuinieren maar net als jij heb ik regelmatig last van slakken. De mijne zijn (gelukkig) met huisje dus die ruk ik er tussenuit en gooi ik over de schutting. Natuurlijk komen ze ’s nachts gewoon weer terug geslijmd… Hoe dan ook, er zijn inmiddels een paar slaplantjes doodgevreten maar het merendeel is nog levend.
  Ik ga vandaag nog wat blogs lezen en daarna ga ik uitgebreid chillen in de achtertuin. Het zonnetje schijnt en ik ga in de schaduw liggen – ja echt. En waarschijnlijk een boekje erbij lezen. Ik begreep dat het koopzondag is in mijn dorpje/stad maar ik moet zeggen dat ik er maar weinig zin in heb om met zulk weer binnen rond te lopen tussen het C&A grut. Ik blijf dus lekker thuis en misschien nodig ik mijn broer en schoonzus met mijn baby-nichtje uit om te komen spetteren in de oude tobbe van oma. Hiep hiep hoera voor tante Nancy (veel leuker om tante te zijn dan zelf zo’n kind eruit te drukken lijkt mij zo).

  Fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi wat leuk allemaal! 😀 Jij ook een hele fijne dag. Het zonnetje schijnt al mooi in ieder geval, jippie!

   | Reageer op deze reactie
 8. Priscilla schreef:

  Ik had vorig jaar al mooie bakken getimmerd voor m’n moestuin maar dit jaar heb ik ze voor t eerst ingezaaid en het gaat tot nu toe heel goed. De radijsjes waren binnen een paar dagen al kleine plantjes en ook m’n bonenplanten, thijm, bloemkool en sla komen al op! Oh, en dan heb ik ’t nog niet eens over m’n komkommer en tomatenplantjes gehad. Tuinieren is zo leuk als je je eigen groenten ziet groeien 😀

  | Reageer op deze reactie
 9. Nienke schreef:

  Wat een leuk tuintje! Daar word mijn kale balkonnetje wel een beetje jaloers van. Mijn groene vingers moeten alleen nog geboren worden, dus voorlopig blijft het een beetje kaal ben ik bang!

  | Reageer op deze reactie
 10. Ilse schreef:

  Wat een schattig tuintje heb je! En die prikdingen voor in de aarde zijn ook supergaaf. =D

  | Reageer op deze reactie
 11. Laura schreef:

  Hahahaha zaaddoos :’) Ik vind dit echt heel leuk om te lezen. En ik heb niet eens een tuin (of balkon), moet je nagaan 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Ilse schreef:

  Ah ik kan niet wachten totdat ik later een huisje met tuin heb zo dat ik lekker kan tuinieren, ziet er zo leuk uit!

  | Reageer op deze reactie
 13. Kim schreef:

  Leuk hoor! Heb je Maartens moestuin wel eens gekeken? Manlief en ik kijken daar altijd graag naar. Binnenkort hebben wij ook een tuin en ik kan niet wachten om daar ook een moestuintje te maken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja heerlijk! Ik vind het een geweldig programma, vorige week voor het eerst gezien 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Michelle schreef:

  Dit is zó leuk, ooit, als ik een tuin heb… en hihi, een zaaddoos.
  En daaaamn it nu is mijn slow juicer wens ook weer terug, potverdrie Iris!

  | Reageer op deze reactie
 15. ENJOY! schreef:

  Ik moet erg lachen om de foto met je konijn…. Hij wacht nog even tot alles lekker oogst klaar is 🙂 Houdt hem maar goed in de gaten anders ben ik bang voor een Cute-Rabbit-incident. Leuk hé een moestuintje. Ik heb op tuin en balkon her en der fruitkisten, pallets en een metertuintje en kijk de zaadjes de grond uit. Die zaaddoos zet ik op mijn verlanglijstje. Hilarisch!

  | Reageer op deze reactie
 16. Evi schreef:

  Haha, leuk! Je tuintje ziet er al heel mooi uit! Hoop dat mijn tuintje er ook zo uit komt te zien.

  | Reageer op deze reactie
 17. Noa schreef:

  Leuk! We hebben zelf ook een moestuintje met wat groenten en kruiden (de munt moet erg gesnoeid worden). Is de theetuin de Oale Zessprong niet wat voor jou ? Ik woon toevallig dichtbij en ik dacht dat dit wel wat voor jou was. Hier is de site: http://www.deoalezessprong.nl , misschien wat om een keer te proberen ;).

  | Reageer op deze reactie
Back to Top