Juice by Iris: Icetea & Easy Green Juice

Ik zou echt wat meer moeten doen met mijn Juice by Iris categorie, dus vandaag weer twee nieuwe sapjes! Recepten voor een vitaminebommetje & mintgroen sap vind je in dit artikel. In dit artikel laat ik je zien hoe je makkelijk je eigen gezonde icetea maakt, en een zacht groen sapje dat ideaal is als je nog niet zo’n fan bent van gezonde sapjes die heel intens naar groente smaken.

juicer recepten

Hashtag healthy

Verse icetea, met alleen maar echte smaken en niet eens suiker. Lekker! In de icetea zit vers geperst perziksap. Perzik is goed voor je huid en het heeft een zuiverende werking op het spijsverteringskanaal. Hashtag healthy! Maar als je écht gezond wil doen, raad ik je juice #2 aan. Die zit bomvol goede stofjes. Venkel is goed voor je buik omdat het een kalmerend effect heeft. Maar venkelsap is heel machtig, dus drink er niet te veel van. 

icetea recept

#1 Icetea met perzik en nectarine (ong. 1 liter)

geel_hartje 1 liter groene of zwarte thee
geel_hartje 3 rijpe perziken
geel_hartje 2 rijpe nectarines
geel_hartje 1/2 citroen in schijfjes
geel_hartje  ijsblokjes

Bereiding: Maak 1 liter thee: kook 1 liter water en schenk in een theekan of maatbeker. Gebruik vier theezakjes of vier scheppen losse thee. Je kan groene thee gebruiken, maar als je daar niet zo van houdt gebruik je gewoon je favo theesoort dat je in huis hebt. Laat een paar minuten trekken, laat het afkoelen en zet daarna in de koelkast zodat het lekker koud wordt. Was de nectarines en perzikken en verwijder de pitten, pers het fruit in de (slow)juicer en meng met de koude thee. Verdeel over de glazen en serveer met een schijfje citroen en ijsblokjes.

green juice recept

#2 Easy Green Juice met venkel (ong. 600 ml)

geel_hartje 3 stengels bleekselderij
geel_hartje 1 komkommer
geel_hartje 1 groene paprika
geel_hartje 1 venkelknol
geel_hartje 1/4 citroen

Bereiding: Was de groente en het fruit, snij in grove stukken. Omdat mijn slowjuicer nog wel eens wil vast lopen door de lange vezels in de bleekselderij schil ik die altijd even en snij ik ze in stukken van zo’n 3 cm. Pers de komkommer, paprika, bleekselderij, venkel en citroen met de (slow)juicer.

Mijn excuses voor iedereen die geen juicer heeft en er heel graag één wil door mijn blogjes. Eigenlijk zou een juicer-bedrijf mij allemaal gratis juicers moeten doneren omdat ik zulke goede reclame maak. Dan zou ik ze uitdelen aan jullie. Misschien kan dat wel over een jaar of 10 ofzo. FREE JUICERS, for you, and you, and you!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties op “Juice by Iris: Icetea & Easy Green Juice

 1. Anne schreef:

  Die eerste <3 Mm! Maar helaas, nog steeds geen juicer in dit huis, dus ik wacht wel tot het moment dat jij Oprah-Iris wordt 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Natasja schreef:

   Hahaha, Oprah-Iris, daar sluit ik me bij aan! En dan allemaal: AND YOU GET A FREE JUICER, AND YOU GET A FREE JUICER! ;D

   | Reageer op deze reactie
   1. Hanneke schreef:

    Ik zie het filmpje al voor me waarin je de juicers weggeeft! Met als prachtige assistent op de achtergrond je konijn die dan de wortelvoorraad verslindt….Ha ha

    Kom maar op met die slowjuicers……………!?!?!

    | Reageer op deze reactie
  2. maartje schreef:

   Hier sluittt ik me bij aan, free juichers for everyone!!!! Maar idd, je maakt veel reclame? Dus kom maar op

   | Reageer op deze reactie
 2. Lauriëtte schreef:

  Oeeh dat ice tea sapje ga ik zeker eens proberen! Nu ik iets probeer te minderen met suiker loop ik er tegenaan dat echt overal suiker in zit en zit lijkt me een prima alternatief!

  | Reageer op deze reactie
 3. Lindsay schreef:

  Zoooo lekker! Die ice tea ga ik zeker proberen. Ik heb sinds kort ook een juicer (jouw schuld) dus ik vind het maar eerlijk mochten ze je opeens een nieuwe juicer doneren haha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Merel schreef:

  Klinkt heerlijk! Vooral de suikervrije ice tea klinkt heerlijk! Helaas nog geen juicer in huis :(.

  | Reageer op deze reactie
 5. Milou schreef:

  Haha, hashtag healthy! Ik ga die ijsthee zeker een keer maken, ben benieuwd hoe het smaakt!

  | Reageer op deze reactie
 6. rachel schreef:

  ik doe nu steeds meer met bevroren fruit werken, banaan en veel sapjes door elkaar heerlijk zo’n fruitmachine! liefs x

  | Reageer op deze reactie
 7. Tisha schreef:

  Aside from the juicer, ik wil ook zo’n plastic vat met een kraantje! Waar heb je die gescoord?

  | Reageer op deze reactie
 8. Marion schreef:

  Hahaha, ja, vind ik ook. Allemaal een gratis juiceding! Ik vind het altijd erg leuk om te lezen, maar inderdaad, ik zit hier gewoon die komkommer in mijn mond te vermalen. Gewoon zoveel mogelijk tegelijkertijd en dan een slok perziksap en schudden maar met dat hoofd!

  | Reageer op deze reactie
 9. Paul schreef:

  Ook bij mij ontbreekt het nog aan een juicer…. door al die foodlogs wil ik doorlopend nieuwe keukenapparatuur valt me op.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh ik ook!! Kom maar op met zo’n mooie mintgroene Kitchenaid mixer, RVS staafmixer met veel vermogen, espressomachine, food processor.. Ik blijf nog even dromen hoor.

   | Reageer op deze reactie
 10. Suzanne schreef:

  Ik moet echt meer doen met mijn slowjuicer! Dit is het bewijs, ik wil ook eigen gemaakte icetea!

  | Reageer op deze reactie
 11. Nn schreef:

  Hmm, kan je dit ipv in de slowjuicer te doen ook gewoon in een blender doen? Krijg je lijkt me dezelfde smaak, alleen andere textuur, toch?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja kan wel! Wordt het alleen wat dikker, maar is ook vast wel lekker denk ik!

   | Reageer op deze reactie
   1. Nn schreef:

    Mmmm oké 🙂 Nja ik zit te twijfelen om een blender te halen.. Want slowjuicer heb ik verder niet echt heel veel mee :-p En een blender weet ik wel waarvoor ik die wil gebruiken enzo..
    En achja als ‘ie wat dikker wordt, zou je eventueel ook gewoon meer thee kunnen gebruiken misschien 🙂 Maar thanks voor je reactie ^_^

    | Reageer op deze reactie
 12. Lotte schreef:

  Zelf heb ik geen sapcentrifuge, maar mijn ouders gelukkig wel. Ik weet wat mijn voorstel wordt voor de Pinksterdagen, haha! Vooral de icetea lijkt me erg lekker. 😀

  | Reageer op deze reactie
 13. Michelle schreef:

  Oooh ik wilde net boos op je worden omdat ik nu nóg liever een juicer wil, maar je bent me al voor geweest dus. Potverdikkie Iris!!

  | Reageer op deze reactie
 14. Soraya schreef:

  Ohhhh lord, zelfgemaakte icetea!!!
  Echt vers, die lijkt me zo lekker.
  Idd balen dat ik geen juicer heb, maar die komt er snel ben ik bang hahaha
  Dus kom maar op met nog meer sapjes!

  Is het trouwens veel werk om je juicer schoon te maken?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Bijna iedereen vindt van niet, maar ik wel, haha! Maar ik heb sowieso de grootste hekel aan schoonmaken en afwassen. Een slowjuicer is in ieder geval makkelijker en sneller af te wassen dan een normale juicer.

   | Reageer op deze reactie
 15. Anne-Fleur schreef:

  Jaaa free juicers! ;- ) oe dit klinken echt als fijne sapjes. Gelukkig heb ik een juicer, helaas geen slow.
  Nog een tip, die ik laatst van iemand anders kreeg: op groene thee kun je het beste water gooien wat niet meer zo heet is; daar wordt het bitter van.
  Ik wacht na het koken dus meestal nog even met het eroverheen gieten, werkt wel echt : )

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt! Daar heb ik een thee-apparaat voor waar ik de temperatuur van het water in kan stellen voor groene thee! Chique hè? :p

   | Reageer op deze reactie
 16. Anieke schreef:

  Ohja, nu wil ik eigenlijk ook wel een juicer… Voorlopig doe ik het nog wel even met smoothies uit de blender 😉

  | Reageer op deze reactie
 17. Anne schreef:

  Die eerste klinkt heeel lekker voor hete zomerdagen! Ik heb geen juicer, maar mijn moeder heeft er thuis wel eentje staan die niet heel veel liefde krijgt – en ik ben daar van de zomer weer lekker lang dus ik kan gaan juicen! Oja, fun fact: mijn moeder dronk vroeger bizar veel venkel thee toen ik een baby was & ze borstvoeding gaf, omdat ik buikkrampjes had en dat hielp! Nu is ze helaas niet meer zo’n fan van venkel 😉 xxx

  | Reageer op deze reactie
 18. Nicky schreef:

  Wow het was helemaal niet bij me opgekomen om ice tea te maken met mijn juicer, wat stom haha want ice tea is zo lekker! Bedankt voor het briljante idee!

  | Reageer op deze reactie
 19. Helena schreef:

  Wat een toeval, ik heb zojuist een zak rijpe perziken en nectarines gekocht op de markt! Ik ga gelijk je Ice tea recept proberen 🙂
  Gaaf trouwens dat je in de Flair stond!!

  | Reageer op deze reactie
 20. Mylène schreef:

  Misschien moet je jouw eigenlijk winkeltje openen op stations. Een soort van Julia’s, maar dan met shakes. Sowieso dat ik iedere dag een sapje bij je kom halen. Tot die tijd blijf ik jaloers kijken naar de plaatjes en moet ik het doen met mijn staafmixer en de blender van mijn ouders. Zucht.

  | Reageer op deze reactie
 21. Uiltje schreef:

  Dr. Esselstyn suggests staying away from juice altogether, especially if you have or are at risk for heart disease.
  He says, “Do not juice. Fructose separated from fiber is too rapidly absorbed and injurious. Drinking fruit juice is like pouring the sugar bowl down your throat. You lose the benefits of fiber best obtained eating the fruit. Chew your food.”

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik maak vrijwel nooit fruitsapjes, het is belangrijk om meer groente dan fruit in je sap te verwerken. Door het fruit krijgt het een lekker smaakje en krijg je op die manier genoeg groente binnen. En aangezien de gemiddelde Nederlander veel te weinig groente eet is dat helemaal geen slecht plan. Ik vind deze quote dus heel kort door de bocht.

   | Reageer op deze reactie
 22. Pingback: Zelf ice tea maken met perzik en nectarine | TijgertjeRawr
Back to Top