Juice by Iris: Icetea & Easy Green Juice

Ik zou echt wat meer moeten doen met mijn Juice by Iris categorie, dus vandaag weer twee nieuwe sapjes! Recepten voor een vitaminebommetje & mintgroen sap vind je in dit artikel. In dit artikel laat ik je zien hoe je makkelijk je eigen gezonde icetea maakt, en een zacht groen sapje dat ideaal is als je nog niet zo’n fan bent van gezonde sapjes die heel intens naar groente smaken.

juicer recepten

Hashtag healthy

Verse icetea, met alleen maar echte smaken en niet eens suiker. Lekker! In de icetea zit vers geperst perziksap. Perzik is goed voor je huid en het heeft een zuiverende werking op het spijsverteringskanaal. Hashtag healthy! Maar als je écht gezond wil doen, raad ik je juice #2 aan. Die zit bomvol goede stofjes. Venkel is goed voor je buik omdat het een kalmerend effect heeft. Maar venkelsap is heel machtig, dus drink er niet te veel van. 

icetea recept

#1 Icetea met perzik en nectarine (ong. 1 liter)

geel_hartje 1 liter groene of zwarte thee
geel_hartje 3 rijpe perziken
geel_hartje 2 rijpe nectarines
geel_hartje 1/2 citroen in schijfjes
geel_hartje  ijsblokjes

Bereiding: Maak 1 liter thee: kook 1 liter water en schenk in een theekan of maatbeker. Gebruik vier theezakjes of vier scheppen losse thee. Je kan groene thee gebruiken, maar als je daar niet zo van houdt gebruik je gewoon je favo theesoort dat je in huis hebt. Laat een paar minuten trekken, laat het afkoelen en zet daarna in de koelkast zodat het lekker koud wordt. Was de nectarines en perzikken en verwijder de pitten, pers het fruit in de (slow)juicer en meng met de koude thee. Verdeel over de glazen en serveer met een schijfje citroen en ijsblokjes.

green juice recept

#2 Easy Green Juice met venkel (ong. 600 ml)

geel_hartje 3 stengels bleekselderij
geel_hartje 1 komkommer
geel_hartje 1 groene paprika
geel_hartje 1 venkelknol
geel_hartje 1/4 citroen

Bereiding: Was de groente en het fruit, snij in grove stukken. Omdat mijn slowjuicer nog wel eens wil vast lopen door de lange vezels in de bleekselderij schil ik die altijd even en snij ik ze in stukken van zo’n 3 cm. Pers de komkommer, paprika, bleekselderij, venkel en citroen met de (slow)juicer.

Mijn excuses voor iedereen die geen juicer heeft en er heel graag één wil door mijn blogjes. Eigenlijk zou een juicer-bedrijf mij allemaal gratis juicers moeten doneren omdat ik zulke goede reclame maak. Dan zou ik ze uitdelen aan jullie. Misschien kan dat wel over een jaar of 10 ofzo. FREE JUICERS, for you, and you, and you!!!

Back to Top