Recept: Spring rolls met pindasaus

Mijn best gelukte spring rolls tot nu toe, yes! Het rollen ging zo makkelijk. Dat kwam doordat ik alle ingrediënten in kleine stukjes in één grote schaal mixte en dit als vulling gebruikte. Dan steken er geen groentes uit en rolt het ineens veel makkelijker, merkte ik. Ik maakte er ook een dipsaus bij van pindakaas en kokosmelk en nog wat andere ingrediënten. Hm.. Zeker voor herhaling vatbaar dit!

recept spring rolls

Het originele recept is van Foodista, hier heb ik heel dankbaar gebruik van gemaakt. Ik maakte het niet helemaal exact zoals in dat recept, dus hieronder het recept hoe ik het zelf maakte. Met deze hoeveelheden kon ik 14 spring rolls maken. Ik liet alle scherpe ingredienten weg trouwens, want ik houd niet zo van pittig, maar als jij daar wel van houdt, zou ik er nog een rode peper in mieteren. Okay let’s do this!

Ingrediënten:

Voor de spring rolls:
geel_hartje Rijstvellen (te koop bij toko’s)
geel_hartje 100 gram glasnoedels (als je dit niet kan vinden: mihoen)
geel_hartje 1 kopje geraspte witte kool
geel_hartje 1 kopje geraspte wortel
geel_hartje 1 lenteui
geel_hartje 1/2 komkommer
geel_hartje een paar takjes verse munt
geel_hartje 1/4 kopje pinda’s
geel_hartje 1/4 kopje kokosrasp
geel_hartje 1 eetlepel geraspte gember
geel_hartje 1/2 limoen (sap)

Voor de pindasaus:
rood_hartje 1/2 kopje warm water
rood_hartje 1/2 kopje pindakaas
rood_hartje 1 1/2 eetlepel sojasaus
rood_hartje 2 eetlepels kokosmelk
rood_hartje 1/2 limoen (sap)
rood_hartje 1 knoflookteentje, fijn gesneden
rood_hartje 1/2 eetlepel (kokos)suiker

spring rolls met pindasaus

Bereiding:

1. Bereid de glasnoodles: zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat de glasnoodles 10 minuten in het water weken, zo nu en dan even doorroeren. Daarna afgieten en spoelen met koud water.

2. Snij alles fijn voor de vulling: rasp de worteltjes (de wortelkontjes zijn voor Bunny von D!), de gember en de kool, snij de lente ui in ringetjes en snij de munt en komkommer.

recept spring rolls

3. Maak (versimpelde) seroendeng: rooster de kokosrasp in een koekenpan zonder boter of olie. Dit hoeft maar heel even, als ze bruin gekleurd zijn (dus niet zwart!) is het klaar. Hak ondertussen de pinda’s fijn.

recept spring rolls

4. Maak de vulling: doe alles in één grote schaal. Eerst de glasnoodles, knip deze met een schaar in kleinere stukjes, dat eet makkelijker straks. En de rest van de groente en de pinda’s met kokos. Voeg het limoensap toe. Hussel alles goed door elkaar. Nu is je vulling klaar, yes!

recept spring rolls recept spring rolls

5. Maak de pindasaus: los in een schaaltje de suiker op in het warme water en voeg er de rest van de ingrediënten van de pindasaus aan toe. Roer goed door zodat alles goed gemixt is.

recept spring rolls

6. Vouw de spring rolls: nu gaan we over op het leuke gedeelte! Zet een grote schaal met warm water klaar. Dompel één rijstvel onder water tot het zacht en doorzichtig is, dit duurt ongeveer 10 seconden. Haal het rijstvel eruit en leg op een snijplank. Ga redelijk vlug te werk, anders wordt het rijstvel steeds plakkeriger. Leg er een handje vulling in en vouw het dicht, leg er eventueel nog een versiersel op zoals een dun plakje komkommer of verse kruiden.

Zo vouw je een spring roll:

Spring rolls vouwen Spring rolls vouwen Spring rolls vouwen Spring rolls vouwen Spring rolls vouwen Spring rolls vouwen

Serveer samen met de pindasaus & sojasaus en eet smakelijk! geel_hartje

Bron: Gluten free vegetarian spring rolls with Thai-style peanut sauce via Foodista

Back to Top