3x Studentproof Food: soep, shakshuka & pasta

Een paar weken geleden gaf ik je 3 recepten voor healthy snacks, deze maandag vind je hier 3 recepten voor studentproof avondeten. Dat wil zeggen: goedkoop, snel en vooral makkelijk om te maken. Vooral de eerste tomatengroentesoep maak ik vaak, het is met een kwartiertje klaar en het kost geen drol. Ideaal!

budget recepten voor studenten

1. Tomaten-groentesoep

Hmm, ik houd van soep! Soep is altijd goed. Als ik niet zoveel zin heb om te koken ga ik voor deze tomaten-groentesoep. Negen van de tien keer heb ik alle ingrediënten al in huis, jij waarschijnlijk ook!

recept tomatengroentesoep

rood_hartje Mini-recept: 1 liter water + 2 bouillonblokjes + 1 blik tomatenblokjes + 200 gram soepgroente (diepvries) + een paar gebroken spaghettislierten. 10 minuten koken, klaar! Serveer met getoast brood of stokbrood.

2. Shakshuka

Dit recept komt van Uit Pauline’s Keuken. Een geweldige food blog met een oneindige lijst aan recepten. Je kan er ook veel veggie recepten vinden. Ik liet Steve wat dingen op haar blog uitzoeken wat hij wilde eten, deze shakshuka hoorde daar ook bij. Het was een groot succes. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is doodsimpel om te maken.

shakshuka recept

rood_hartje Mini-recept: Bak in een diepe pan ui, knoflook, rode peper en rode paprika. Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Voeg 100 gram witte bonen en 100 gram kidneybonen toe. Breng de tomatensaus op smaak (ik gebruikte komijnzaad en kerriepoeder). Breek 4 biologische (!) eieren in de saus en laat nog 10 minuten pruttelen. Mag ik je nog even op het hart drukken dat het een groot verschil maakt of je scharrel- of bio-eieren koopt? Scharrelkippen hebben een vreselijk leven, een euro extra betalen voor biologische eieren is het écht waard.

3. One Pot Pasta

Je kan het zo ingewikkeld en duur maken als je zelf wilt. De basis is pasta + tomatenblokjes + bouillon. Verder kan je zelf bepalen wat je erbij in doet.

Recept: One Pot Pasta

rood_hartje Mini-recept: Hier vind je een recept.

Andere goedkope en makkelijke recepten die je op mijn blog kan vinden zijn: tomatensoep met yoghurt, simpele Chinese tomatensoep, linzen met tomatensaus, gnocchi met citroensap en artisjokken. Het valt mij trouwens nu pas op dat het allemaal gerechten zijn met tomaten, blijkbaar eet ik dat veel, hopelijk jullie ook!

Als hier nog niet iets tussen zit wat je lekker lijkt, kan je natuurlijk ook altijd nog een kijkje nemen in de recepten index. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties op “3x Studentproof Food: soep, shakshuka & pasta

 1. cheyenne schreef:

  de one-pot pasta heb ik al eens geprobeerd, heerlijk! die shakshuka ziet er ook heeel erg lekker uit, misschien wel iets voor komend weekend 😀
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 2. Daniëlle schreef:

  Jammie, soep! Ik hou zo van soep, ik heb er nu al wel weer zin in. Je recepten zijn niet alleen studentproof, maar ook ww-proof (helaas sinds vorige week op mij van toepassing, maar vast niet voor lang). Ik denk dat ik vandaag ook maar eens soep ga maken.

  | Reageer op deze reactie
 3. chucky1012 schreef:

  Makkelijk en om niet lang in de keuken te hoeven staan om heerlijke gerechten te koken.
  Het 2e gerecht ziet er zo lekker uit.
  Ik hou er niet van om uren lang te koken.

  Mooie dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 4. Hahaha, het is duidelijk dat je altijd tomatenblokjes in huis moet hebben 😉
  Ik heb nog nooit one pot pasta gemaakt, moet ik toch echt eens doen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha dat viel mij ook op inderdaad! Maar tomatenblokjes zijn echt mijn redding voor wanneer m’n geld bijna op is of als ik geen zin heb om iets moeilijks te maken. Zo handig 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Panda schreef:

  Haha, ik ben gek op shakshuka! All time favourite over here. ”mijn” versie is wel heel anders. Ik gebruik zelf het recept van Ottolenghi, en die is met iets meer verse ingrediënten en dus iets duurder…maar ik haal het altijd op zaterdag op de markt en dan is hij goed te doen, vooral voor een grote groep. Wij eten er altijd griekse yoghurt en stevig (desem)brood bij. 🙂 Lekkere recepten weer!

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Ik was nooit zo’n soep-eter, maar al die lekkere recepten hier maken mij er nog eens eentje! Dank! 😀

  | Reageer op deze reactie
 7. Saskia schreef:

  Tomatenblokjes <3! Moet ze weer in huis halen; staan nu dankzij jouw blog weer op mijn boodschappenlijstje!

  | Reageer op deze reactie
 8. Dionne schreef:

  Ziet er heerlijk uit. Ik maak ook vaak groente-tomaten soep en pasta. Makkelijk en gezond!

  | Reageer op deze reactie
 9. Merel de Heus schreef:

  Even wat ongevraagd advies (hihi)…..maar het liefste vrije uitloop eieren! Ik denk dat ik vanavond dat tweede gerecht ga maken. Ziet er super lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. Femke schreef:

   Biologische kippen kunnen vrij naar buiten en biologische eieren zijn dus een betere keuze dan vrije uitloop-eieren.

   | Reageer op deze reactie
  2. iris schreef:

   Wat Femke inderdaad zegt, niets aan toe te voegen 😀 Ik ga er binnenkort een blogpost over schrijven omdat ik merk dat er best veel misverstanden over zijn.

   | Reageer op deze reactie
   1. Chris schreef:

    Kan dit recept ook zonder eieren – of misschien een tip waarmee ik het kan vervangen?
    Het klinkt zo lekker 😀
    Leuke tips trouwens!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Lastig, ik kan zo niets bedenken eigenlijk! Maar je kan het ook zonder eieren maken hoor, het wordt dan alleen wat minder stevig, dus dan is het meer een dikke saus. Maar nog steeds erg lekker denk ik 🙂

     | Reageer op deze reactie
 10. Michelle schreef:

  Just one word: DANKJE voor dit! Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen, zeker als ze vegetarisch zijn, maar vaak haak ik af omdat het net iets te veel werk is. Dus: awesome!

  | Reageer op deze reactie
 11. Yvonne schreef:

  Hmm die shaksuka klinkt wel goed en ziet er ook heel lekker uit! Soep vind ik ook altijd heerlijk maar ik maak op de een of andere manier altijd veel te veel waardoor ik de helft weg kan gooien…

  | Reageer op deze reactie
 12. Stella schreef:

  Als bijna-op-kamers-gaande (?) studente komt dit echt als geroepen! MJAM. Thanks! Liefs, Stella.

  | Reageer op deze reactie
 13. Emilia schreef:

  Ik vind het zo leuk als je recepten deelt, ik krijg altijd honger van jouw foto’s! Vooral die soep lijkt me lekker, want ik ben een echte soepfangirl, dus dat recept gaat hier snel getest worden! 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Lotte schreef:

  Vooral naar die shakshuka ben ik erg benieuwd. Zoiets ben ik wel eens eerder tegengekomen en ik vind het idee van een ei in saus koken zo grappig, dat ik het zelf nog eens wil uitproberen.
  Wat betreft de eieren… Laatst zag ik iets op tv over de verschillende soorten eieren. Biologische eieren mogen dan wel beter zijn voor het dier, ze zijn funest voor het milieu! Scharrel eieren zijn juist stukken beter voor het milieu, maar inderdaad weer slecht voor het dier. Ik koop altijd vrije uitloop eieren, die zitten er wat milieu- en diervriendelijkheid een beetje tussenin.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah op die manier! Thanks voor de opheldering! Ik ga het eens wat beter uitzoeken, ik vind dat toch wel interessant. Heb ik meteen weer iets om een blogje over te typen 😉 Ik ben ‘vroeger’ begonnen als vegetariër om de dieren, en het milieuvriendelijke is er vanzelf bij gekomen als het ware. Want dat vind ik ook héél belangrijk! Maar bij mij staat diervriendelijkheid altijd op nummer 1, dus in mijn geval zouden bio-eieren beter zijn. Maar dat ligt er natuurlijk maar net aan wat je zelf belangrijker vindt 🙂

   | Reageer op deze reactie
 15. Merel schreef:

  Yay, ik ga vanavond voor het eerst shakshuka maken! Zonder ei, dus eigenlijk geen echte shakshuka. Maar het lijkt me zo lekker, zo’n pannetje vol met bonen en groenten. Broodje erbij om erin te dippen, mmm.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hmm lekker! Denk dat het zonder ei net zo lekker wordt inderdaad. Ik zag Jamie Oliver zoiets op Instagram plaatsen gisteren, ik ging al direct druk opzoek naar het recept maar het staat nog nergens online helaas, het ziet er zo lekker uit: http://instagram.com/p/txV_wcq24t

   | Reageer op deze reactie
Back to Top