3x Studentproof Food: soep, shakshuka & pasta

Een paar weken geleden gaf ik je 3 recepten voor healthy snacks, deze maandag vind je hier 3 recepten voor studentproof avondeten. Dat wil zeggen: goedkoop, snel en vooral makkelijk om te maken. Vooral de eerste tomatengroentesoep maak ik vaak, het is met een kwartiertje klaar en het kost geen drol. Ideaal!

budget recepten voor studenten

1. Tomaten-groentesoep

Hmm, ik houd van soep! Soep is altijd goed. Als ik niet zoveel zin heb om te koken ga ik voor deze tomaten-groentesoep. Negen van de tien keer heb ik alle ingrediënten al in huis, jij waarschijnlijk ook!

recept tomatengroentesoep

rood_hartje Mini-recept: 1 liter water + 2 bouillonblokjes + 1 blik tomatenblokjes + 200 gram soepgroente (diepvries) + een paar gebroken spaghettislierten. 10 minuten koken, klaar! Serveer met getoast brood of stokbrood.

2. Shakshuka

Dit recept komt van Uit Pauline’s Keuken. Een geweldige food blog met een oneindige lijst aan recepten. Je kan er ook veel veggie recepten vinden. Ik liet Steve wat dingen op haar blog uitzoeken wat hij wilde eten, deze shakshuka hoorde daar ook bij. Het was een groot succes. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is doodsimpel om te maken.

shakshuka recept

rood_hartje Mini-recept: Bak in een diepe pan ui, knoflook, rode peper en rode paprika. Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Voeg 100 gram witte bonen en 100 gram kidneybonen toe. Breng de tomatensaus op smaak (ik gebruikte komijnzaad en kerriepoeder). Breek 4 biologische (!) eieren in de saus en laat nog 10 minuten pruttelen. Mag ik je nog even op het hart drukken dat het een groot verschil maakt of je scharrel- of bio-eieren koopt? Scharrelkippen hebben een vreselijk leven, een euro extra betalen voor biologische eieren is het écht waard.

3. One Pot Pasta

Je kan het zo ingewikkeld en duur maken als je zelf wilt. De basis is pasta + tomatenblokjes + bouillon. Verder kan je zelf bepalen wat je erbij in doet.

Recept: One Pot Pasta

rood_hartje Mini-recept: Hier vind je een recept.

Andere goedkope en makkelijke recepten die je op mijn blog kan vinden zijn: tomatensoep met yoghurt, simpele Chinese tomatensoep, linzen met tomatensaus, gnocchi met citroensap en artisjokken. Het valt mij trouwens nu pas op dat het allemaal gerechten zijn met tomaten, blijkbaar eet ik dat veel, hopelijk jullie ook!

Als hier nog niet iets tussen zit wat je lekker lijkt, kan je natuurlijk ook altijd nog een kijkje nemen in de recepten index. Eet smakelijk!

Back to Top