TOMS: One for one

Mijn liefde voor TOMS kennen jullie inmiddels wel, toch? Ik denk dat het één van de fijnste merken is die ik ken. Ze maken schoenen die niet alleen mooi én super comfy zijn maar ook nog de wereld een beetje mooier maken. Voor elk paar TOMS dat wordt verkocht, doneert TOMS een paar nieuwe schoenen aan een kind dat deze kan gebruiken. Daardoor word ik nog blijer van mijn nieuwe TOMS met gehaakt stofje die ik afgelopen week ontving om te reviewen. Superleuk, want deze schoenen stonden al voor aanzienlijke tijd op mijn verlanglijstje! Kijk nou, hoe mooi ze zijn:

toms schoenen

One for One

In 2006 begon het allemaal. Blake Mycoskie, de oprichter van TOMS, was in een dorp in Argentinie en zag dat een aantal kinderen geen goede schoenen hadden. Hij richtte TOMS op om ze te kunnen helpen. Voor elk paar schoenen dat wordt verkocht, wordt een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood geschonken: One for One. Sinds een paar jaar geleden werkt hij ook met hetzelfde concept voor brillen, bij elke aankoop van een TOMS zonnebril, helpt TOMS bij het herstellen van het zicht van een mens in nood. TOMS heeft al meer dan 10 miljoen paar nieuwe schoenen geschonken aan kinderen in nood en geholpen bij het herstel van het gezichtsvermogen van meer dan 200.000 mensen. Ik vind dat fantastisch!

toms schoenen

Classics, Earthwise & Crochet

Vorig zomer kocht ik mijn eerste paar TOMS, de Classics van zwart canvas met leren binnenzool. Ik vond het zulke fijne schoenen dat ik ze bijna elke dag wel aan had. Ik heb ze dan ook compleet afgedragen, in beide schoenen zit inmiddels een gat, oeps. Tijd voor een nieuw paar! Een paar maanden geleden kocht ik de letterlijk en figuurlijk groene Earthwise TOMS. Deze zijn gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede plastic flessen en hebben een stoffen binnenzool in plaats van leer. Helaas zitten deze toch net iets minder comfortabel en is de stof niet zo ventilerend, dus aan het eind van de dag zijn het niet de meest frisse schoenen meer. Ik draag ze daarom ook niet zo vaak, zonde is dat. Al heeft TOMS nu ook een nieuwe lijn Earthwise schoenen met een zool met antibacteriele eigenschappen, misschien dat dat een goede oplossing is. Inmiddels heb ik de meest perfecte TOMS mogen ontvangen, de Classic Crochets. Lekker zomers omdat ze zo ventilerend zijn en met een mooi hip stofje.

toms schoenen

tom schoenen

toms schoenen

TOMS online shop

TOMS shop je online bij shoptoms.nl, een Nederlandse webshop, fijn! Vorig jaar had ik namelijk nogal een zoektocht om ergens TOMS te vinden. Ik bestelde ze liever niet in een buitenlandse webshop en in echte winkels waren ze schaars. Ik vind het dus heel fijn dat er inmiddels een goede TOMS webshop is met een ruim assortiment waar je gewoon met iDeal kan betalen. Onderstaande schoenen komen ook uit die webshop, zijn ze niet gaaf? Ze werden binnen drie dagen bezorgd, net als mijn vorige paar. Ik blijf nog even verliefd naar mijn nieuwe TOMS met het gehaakte stofje kijken. Als ze net zo mooi en fijn blijven als mijn eerste paar, weet ik zeker dat ik ze nog héél veel ga dragen deze zomer, want ze zitten zo lekker.

TOMS schoenen

De instappers uit de linker rij vind je hier, de wedges hier en de veterschoenen uit de rechter rij hier. De good ol’ instappers blijven toch wel mijn favoriet, maar ik vind de wedges ook zo tof, al vraag ik me af of ik erop kan lopen. En de veterschoenen vind ik leuk voor als het weer wat kouder wordt. Mijn verlanglijstje blijft goed gevuld, kunnen we wel stellen.

Heb jij al een paar TOMS in je bezit?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top