Recept: Pitabroodjes met gegrilde groente

Ik heb nu een bijzonder nare associatie met dit gerecht, want toen ik in de supermarkt was om de pitabroodjes te kopen, vroeg een man of ik aanstaand moeder was. “Pardon?” vroeg ik, omdat ik dacht dat ik het niet goed had verstaan. “Of je aanstaand moeder bent” terwijl zijn ogen naar mijn buik wezen. Mijn mooie, zachte totaal-niet-dikke-buik overigens. “Nee. Bedankt hè..” zei ik. “Sorry, maar je hebt een beetje een buikje, daarom dacht ik dat.” Great. Vervolgens luisterde de hele rij bij de kassa mee en keken ze mij vol medelijden aan. Ik ben maar bij een andere kassa gaan staan, met mijn pitabroodjes en verhoogde bloeddruk. Erg toch? Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: van deze broodjes wil je best zwanger zijn, want ze zijn écht lekker. 

vegetarische pitabroodjes

Ingrediënten voor 4 pitabroodjes:

geel_hartje 1 aubergine
geel_hartje 1 paprika
geel_hartje 1 grote ui
geel_hartje 1 tl tijm
geel_hartje 1/2 tl knoflookpoeder
geel_hartje 1/2 tl chilipepervlokken
geel_hartje 4 grote pitabroodjes
geel_hartje Hummus
geel_hartje Alfalfa
geel_hartje Rucola

Je kan natuurlijk alle groente gebruiken die jij wil, denk aan champignons of courgette.

Bereiding:

1. Snij de paprika in reepjes, snij de aubergine in plakken en en snipper de ui grof. Doe dit in een schaal en giet er een beetje olijfolie over en hussel door elkaar zodat over alle groente een dun laagje olie zit. Voeg ook tijm, peper en zout toe.

2. Zet een grillpan op hoog vuur en wacht tot de pan goed heet is. Voeg de groente toe en schep om de zoveel tijd om zodat alles gegrild wordt en gaar wordt. (Maar niet te gaar, het moet niet zompig worden.)

3. Als de groente klaar is, weer terug in de schaal doen. Verdeel er naar smaak de chilipepervlokken en het knoflookpoeder over.

4. Maak de pitabroodjes warm in een pan of tosti-apparaat. Snij ze door midden. Smeer er een flinke laag hummus in en vul ze met de groente, alfalfa en rucola.

vega pitabroodjes recept

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Recept: Pitabroodjes met gegrilde groente

 1. Laura schreef:

  Je moet ook nóóóóit aan een vrouw vragen of ze zwanger is, te gevaarlijk. Maar jij ziet er echt totaal niet zwanger uit hoor, no worries 😉 Waarschijnlijk projecteerde hij zijn onzekerheid op jou of zo 😛 Dit broodje klinkt heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 2. Olga schreef:

  ZO RAAR VAN DIE KEREL!

  Tom steelt af en toe mijn telefoon om door mijn instagram te scrollen (nieuwsgierig wat alle blogmeisjes aan het doen zijn) en bleef hangen bij de foto van je pitabroodjes. ‘Dat ziet er lekker uit zeg! Hoe zou ze dat maken?’ Ik zal het recept dus even doorsturen 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Femke schreef:

  Vreemd van die vent! Je bent hartstikke slank! Een collega vroeg het mij ook eens, toen ik gestopt met roken was. Ik ben niet heel dun, maar ik zag er niet anders uit dan voordat ik gestopt was en ik heb me er de hele dag K. door gevoeld.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja stom he? Toen ik thuis kwam heb ik een half uur gehuild. Ik weet ook wel dat ik niet meer zo dun ben als dat ik was, maar dat vind ik helemaal niet erg want ik ben nu veel blijer en zit veel beter in mijn vel. Maar het kwam toch wel een beetje hard aan als iemand dat zo ineens aan je vraagt. Ik wist echt even niet zo goed wat ik moest denken! Het is ook zo onwijs ongemakkelijk, ugh. De volgende dag voelde ik me er nog steeds een beetje rot om maar ik heb het inmiddels verwerkt 😉 Ik heb aan mijzelf beloofd dat ik me nooit meer zo rot ga voelen door een opmerking van iemand. We can do this! <3

   | Reageer op deze reactie
 4. Marion schreef:

  Grobbels. Ja, daar zou ik ook een beetje van van slag zijn. Rare knakker. Maar inderdaad, waarom zo van slag zijn door een wildvreemde? Gaan we niet meer doen dus. We gaan lekkere zwanger worden van jouw pitabroodjes! 😀 Rare knakworst….

  | Reageer op deze reactie
 5. Anna schreef:

  Maar jij bent toch totaal niet dik? Ik dacht trouwens dat het algemeen geweten was dat je dat nooit mag vragen. Bedankt trouwens voor het recept, nu weet ik wat ik vanavond kan maken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Nienke schreef:

  Fijn recept, ga ik zeker proberen! En mensen die zulke opmerkingen maken zijn echt #*($#. Je weet dat je je er niks van moet aantrekken, maar het steekt toch een beetje. Nouja, laten we hopen dat die meneer zich ook flink geschaamd heeft voor z’n vraag en het nooit meer doet.

  | Reageer op deze reactie
 7. Panda schreef:

  Wat een lekker simpel gerecht Iris!
  En ik snap hoe je je voelt. Ik krijg wel vaker onzin naar mijn hoofd geslingerd, omdat ik felrood haar heb.
  Ik snap vaak ook niet goed waarom ze dat nou aan mij mee moeten delen. Sommige mensen kunnen het blijkbaar niet voor zich houden? Iig is het mij nog nooit iets aan je figuur opgevallen. Ik vind je gewoon een tof wijf.

  | Reageer op deze reactie
 8. Silke schreef:

  Zwangere vrouwen hebben toch altijd zo’n natuurlijke ‘happy glow’? Misschien zie je er gewoon heel blij uit! En was je over je buik aan het wrijven omdat je niet kon wachten om deze broodjes te gaan eten 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Rianne schreef:

  Wat een rare kerel zeg! Ik zou me er ook behoorlijk druk over maken als iemand dat tegen me zou zeggen hoor, maar bedenk maar dat zo’n vraag alles over hem zegt en niets over jou. Je hebt een prachtig figuurtje waar nog genoeg van deze lekkere pitabroodjes bij passen!

  | Reageer op deze reactie
 10. Bente schreef:

  Wat een belachelijke vent! Het is hier boven ook al gezegd maar: niet te veel druk om maken, je ziet er hartstikke goed uit!

  En dit broodje ziet er trouwens ook echt heel erg goed uit! Jummie, als zou ik zelf de aubergine vervangen door de courgette (en met champignons er inderdaad bij lijkt me ook heeeeul lekker!

  | Reageer op deze reactie
 11. Wat een flapdrol om zo iets aan een klant te vragen. Zo’n vraag zou ik met een wedervraag beantwoord hebben. Dan zou hij zich zeer ongemakkelijk hebben gevoeld!

  Lieve Iris wat een heerlijk recept heb je weer voor ons 🙂 Dit lijkt me een super lunch om mijn zonen mee te verrassen die nu beiden vakantie hebben. Bedankt voor het delen van dit lekkers en een knuffel vanwege die rotopmerking van die man in de supermarkt.

  | Reageer op deze reactie
 12. Nadia schreef:

  Mmm, dat ziet er heel lekker uit! En wat een idioot, die vent, dat zeg je toch niet tegen een vreemde??

  | Reageer op deze reactie
 13. Rianne schreef:

  Dit is de stomste versierpoging ooit als je het mij vraagt.
  Het broodje klinkt heerlijk en ga ik beslist eens klaar maken..

  | Reageer op deze reactie
 14. Nicky schreef:

  Wat een idioot, iedereen weet toch dat je dat nooit aan vrouwen mag vragen. Die flapdrol heeft het leven gewoon echt niet begrepen hoor.

  De pita broodjes zien er heerlijk uit! Lekker makkelijk ook, perfect voor nu want met dit warme weer heb ik helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Ik ga ze deze week nog maken!

  | Reageer op deze reactie
 15. Mirthe schreef:

  Serieus ? Wat een k*t man. Ik heb het zelfde ook gehad, we waren in een wokrestaurant ik ging tompouces halen voor het toetje. Een man hielp mij dus, en hij vroeg wil je nog wat meer? ik zei nee, ik had echt geen honger meer ik had heel veel gegeten. dus toen zij hij, ben je aan het lijnen SERIEUS ZIE IK ER DAN UIT DAT IK MOET LIJNEN? Heb me daarna erg naar gevoeld.

  Btw, heerlijk recept! 😛

  | Reageer op deze reactie
 16. Olga schreef:

  Ik las dit een tijdje geleden al op Twitter en toen had ik best een beetje medelijden met je. Sowieso hoor je dit soort vragen nooit te stellen, tenzij je kunt zien dat de toekomstige baby bijna uit de moeder wandelt..

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Put on some red lipstick and live a little | IKBENIRISNIET
 18. Ester schreef:

  Je bent een prachtig meisje Iris, laat je vooral niet van streek brengen door zo’n random opmerking van een onbekende. En vanavond is het tijd om heerlijk te genieten van jouw pita-recept 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: Wat eten we vanavond? - Dromen in Pixels
Back to Top