Recept: Pitabroodjes met gegrilde groente

Ik heb nu een bijzonder nare associatie met dit gerecht, want toen ik in de supermarkt was om de pitabroodjes te kopen, vroeg een man of ik aanstaand moeder was. “Pardon?” vroeg ik, omdat ik dacht dat ik het niet goed had verstaan. “Of je aanstaand moeder bent” terwijl zijn ogen naar mijn buik wezen. Mijn mooie, zachte totaal-niet-dikke-buik overigens. “Nee. Bedankt hè..” zei ik. “Sorry, maar je hebt een beetje een buikje, daarom dacht ik dat.” Great. Vervolgens luisterde de hele rij bij de kassa mee en keken ze mij vol medelijden aan. Ik ben maar bij een andere kassa gaan staan, met mijn pitabroodjes en verhoogde bloeddruk. Erg toch? Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: van deze broodjes wil je best zwanger zijn, want ze zijn écht lekker. 

vegetarische pitabroodjes

Ingrediënten voor 4 pitabroodjes:

geel_hartje 1 aubergine
geel_hartje 1 paprika
geel_hartje 1 grote ui
geel_hartje 1 tl tijm
geel_hartje 1/2 tl knoflookpoeder
geel_hartje 1/2 tl chilipepervlokken
geel_hartje 4 grote pitabroodjes
geel_hartje Hummus
geel_hartje Alfalfa
geel_hartje Rucola

Je kan natuurlijk alle groente gebruiken die jij wil, denk aan champignons of courgette.

Bereiding:

1. Snij de paprika in reepjes, snij de aubergine in plakken en en snipper de ui grof. Doe dit in een schaal en giet er een beetje olijfolie over en hussel door elkaar zodat over alle groente een dun laagje olie zit. Voeg ook tijm, peper en zout toe.

2. Zet een grillpan op hoog vuur en wacht tot de pan goed heet is. Voeg de groente toe en schep om de zoveel tijd om zodat alles gegrild wordt en gaar wordt. (Maar niet te gaar, het moet niet zompig worden.)

3. Als de groente klaar is, weer terug in de schaal doen. Verdeel er naar smaak de chilipepervlokken en het knoflookpoeder over.

4. Maak de pitabroodjes warm in een pan of tosti-apparaat. Snij ze door midden. Smeer er een flinke laag hummus in en vul ze met de groente, alfalfa en rucola.

vega pitabroodjes recept

Eet smakelijk!

Back to Top