Zo weet je dat je een echte chaoot / dagdromer bent

Het leven is echt veel leuker als je mega chaotisch bent, wist je dat? Het leven is een achtbaan en je maakt altijd wel wat mee. Al gebeuren de meeste van die avonturen in je hoofd terwijl je voor je uit staart naar een schap met blikken tomatenblokjes. Oké, op sommige momenten zou ik best wel eens een pauze-knopje op mijn brein willen hebben, maar voor het grootste deel van de dag zou ik niet willen ruilen met een netjes en gestructureerd zen-brein.

quote
Via Goodreads

Zo weet je dat je ook een echte chaoot
schuine streep dagdromer bent:

1. Als je voor elk supermarktbezoek een boodschappenlijstje moet maken ook al heb je maar vier dingen nodig. (En dan alsnog iets vergeten omdat je het boodschappenlijstje vergat mee te nemen al kwam je er thuis achter dat die gewoon in je broekzak zat, uiteraard.)

boodschappenlijstje van een chaoot

2. Als je letterlijk een kwartier voor het schap met de tomatenblokjes staat omdat je niet kan kiezen en ondertussen filosofeert over de grote vragen des levens zoals waar je überhaupt die tomatenblokjes ook alweer voor nodig hebt en hoe lang het duurt voordat tomaten rood worden en hoe bedrijven naaktslakken de liefde eigenlijk?

boodschappen doen als een chaoot

3. Als je er al drie keer aan hebt gedacht dat je écht de container aan de weg moet zetten, de buurvrouw je eraan helpt te herinneren en dat je het als reminder op een briefje schrijft. En wat vergeet je? Juist.

container aan de weg zetten als een chaoot

4. Als je naar boven gaat om je bril te pakken zodat je buiten in het zonnetje een boek kan lezen, maar beneden komt met heel iets anders. Euh, wat wilde je ook alweer pakken?

zo weet je dat je een echte chaoot bent

5. Als iemand iets vertelt, maar je krijgt de helft maar mee omdat er per ongeluk weer een ethisch vraagstuk in je hoofd plopte. Want zou het oké zijn om een wit konijntje roze te verven met rode bietensap, nee hè? Jammer.

6. Als er binnen vijf seconden in eens drie uur voorbij zijn, zonder dat je het door hebt omdat je in een oneindige zee van tijd leeft (..en daardoor ook standaard altijd te laat bent en nooit kan plannen, chaos!)

zo weet je dat je een echte chaoot bent

7. Als je zo’n korte concentratieboog hebt dat je vergeet het gas uit te zetten en het vuur de hele avond aan laat staat met een gloeiend hete pan erop.. Oeps, daar gaan je energiebesparende maatregelen van de afgelopen maand.

8.  Als je een pan staat af te wassen en chagrijnig wordt omdat je nergens het afwasmiddel kan vinden en er dan achterkomt dat je de fles gewoon in je hand hebt.

zo weet je dat je een echte chaoot bent

9. En je bent een échte chaotische dagdromer als dit je allemaal op één dag overkomt. Jep.

*Wijst naar zichzelf*

quote
Via Sweatpants & Coffee

Ben jij ook zo’n warhoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

65 reacties op “Zo weet je dat je een echte chaoot / dagdromer bent

 1. Laura schreef:

  Oh wauw ik ben serieus gewoon verbaast hoe erg ik me herken in al deze punten die je op noemt. Echt alles is op mij van toepassing. Maar ik heb wel enorme rust in mijn hoofd, waardoor ik het niet eens erg vind om chaotisch te zijn. Alleen dat altijd te laat komen is wel een beetje storend af en toe!

  | Reageer op deze reactie
 2. Femke schreef:

  Wauuw dit is zo herkenbaar! Vooral over dat filosoferen over de meest onzinnige dingen..

  | Reageer op deze reactie
 3. Eva schreef:

  Hola!
  Na vandaag zeker 10 minuten op school mijn fiets te zoeken omdat ik het helemaal kwijt was waar ik hem ’s ochtends had neergezet en daarna ineens in de lesauto te zitten ( want huh die was toch om 5 uur) gooide mijn rij-instructeur er even een schepje bovenop door te zeggen dat ik echt werkelijk alles vergeet en de concentratie meestal niet langer dan 10 minuten duurt. Toen plotseling dacht ik aan dit artikel. Meestal heb ik helemaal geen moeite met mijn warrigheid, impulsiviteit en vergeetachtigheid. Mijn vrienden en familie waarderen mij erom maar zien het soms ook als laks zijn en dat is juist wat mij raakt, en dan zakt de moed mij in de schoenen dat ik noooooooit 2 uur lang achter elkaar geconcentreerd in een auto zou kunnen rijden, of mijn rijbewijs halen. Ik vind het heel fijn om jou blog te lezen en te zien hoe tevreden en creatief jij je leven leeft. Al ken ik jou niet , je voelt als een vriendin die er altijd weer voor mij is als ik http://www.ikbenirisniet.nl intyp en ik denk dat wij veel gemeen hebben! En ik hoor heel graag meer van die verstrooide dingen van jou, en ook hoe jij omgaat met de moed in de schoenen:)
  Dikke knuffel voor bunny von D!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Deze comment gaat sowieso in mijn top 5 leukste berichtjes die ik ooit kreeg! En ik vind het supertof dat je gewoon op rijles zit ondanks dat het niet altijd helemaal goed gaat. Ik durf niet eens op rijles, dus ik snap helemaal wat je bedoelt. Echt superbedankt voor je lieve woorden, you made my day 😀 En Bunny von D’s ook, ze knuffelt terug 😉

   | Reageer op deze reactie
Back to Top