Recept: Bloemkoolsoep met knoflook

Dit recept voor bloemkoolsoep met knoflook is zo lekker dat ik het wel móet delen hier. Knoflook hè. Kon niet mis gaan. Bloemkool ben ik overigens minder fan van, maar bloemkool als soep is toch ineens weer heel anders. Het originele recept is van Jamie Magazine. Ik vind het leuk dat het een heel simpel recept is, maar door de knoflookpuree smaakt het helemaal niet als een simpele soep. Deze soep ga ik nog vaak maken!

Recept: bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met knoflook

Hoeveelheid: volgens het originele recept is het voor 4 personen (maar ik vind eigenlijk dat het een prima makkelijke avondmaaltijd voor 2 personen is als je er stokbroodjes bij serveert)

Ingrediënten:

 • 1 bol knoflook
 • olijfolie
 • 1 kleine bloemkool
 • 1 ui
 • 1 tl komijn
 • 1 liter groentebouillon
 • peper & zout

Tip! Dit recept werd getipt door Teske op Twitter, ze zegt dat het lekker is met gebakken champignons erdoor voor een bite. Ik vind de soep extra lekker met wat vers citroensap door de knoflookpuree en op het laatst nog een kneep als het in de kom zit. En wat verse peterselie! Dat maakt ‘em wat frisser.

Recept: bloemkoolsoep

Bereidingswijze van de bloemkoolsoep:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Leg één bol knoflook op een stukje aluminiumfolie (gewoon in de schil!) en giet er een scheutje olijfolie over. Vouw het dicht als een pakketje en zet 30 minuten in de oven. Eén bol knoflook klinkt vrij heftig maar doordat het de oven in gaat, wordt de smaak veel milder, no worries.
 3. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en snipper de ui.
 4. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui. Voeg vervolgens de komijn toe en roer dit nog een minuutje mee en voeg dan ook de bloemkool en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat dit op een laag vuurtje een half uur zachtjes koken. En pureer!
 5. Als de knoflook gaar is, laat hem dan even afkoelen en plop de knoflook uit de schilletjes. Pureer dit met een flinke scheut olijfolie, peper & zout.
 6. Serveer de soep in kommen, roer er een lepeltje van de knoflookpuree door en klaar is je soep!

Recept: bloemkoolsoep Recept: bloemkoolsoep

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties op “Recept: Bloemkoolsoep met knoflook

 1. Inge schreef:

  Ik kan mij er eigenlijk helemaal geen voorstellen van maken, maar daarom vind ik het juist zo leuk! Ik ben dol op soep, dus dit wil ik wel eens proberen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. m(i)e schreef:

  Ik hou eigenlijk wel van bloemkool, zeker met bechamelsaus! Maar dit recept lijkt me ook wel lekker.

  | Reageer op deze reactie
 3. Priscilla schreef:

  Ik ben heeeeeel erg gek op bloemkoolsoep en maak ook regelmatig bloemkoolsoep. Eigenlijk iedereen die ik ken, op mn man na vind ’t vies. Deze variant lijkt me ook lekker dus dit recept ga ik zeker proberen.

  | Reageer op deze reactie
 4. Merel schreef:

  Het klinkt ook erg lekker, ik ben gek op knoflook! Was mijn vriend dat nou ook maar wat minder haha 😉 Het proberen waard lijkt mij! Liefs, Merel

  | Reageer op deze reactie
 5. Romy schreef:

  Dat klinkt als een heerlijk recept! Bloemkool vind ik erg lekker, maar als soep heb ik het nog nooit gegeten.

  | Reageer op deze reactie
 6. Anna Maria schreef:

  Ja dit is wel heel lekker 🙂 Eet heel graag soep, al is dat nu even niet voor me weg gelegd helaas. Nu is het voornamelijk koude gerechten.

  | Reageer op deze reactie
 7. Sofie schreef:

  Wow dat is veel knoflook! Het is een eenvoudig recept (lees: weinig vreemde ingrediënten), dat moet ik ook proberen. Mooie foto’s met je nieuwe theedoek 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. hanne schreef:

  haha grappig ik ben juist wel fan van bloemkool maar niet van bloemkoolsoep! niet met bechamel ofzo, maar geroosterd uit de oven in een salade met kikkererwten en granaatappel of in een linzencurry is bloemkool echt wel lekker! je soep ziet er anders ook wel top uit hoor maar mijn pompoensoepverslaving laat geen concurrentie toe 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Karlijn schreef:

  Oeh, klinkt lekker! Ik eet wel vaak bloemkoolsoep, maar vaak in combinatie met broccoli! Maar knoflook past daar ook zeker bij 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Mylène schreef:

  Oeeeeh wat lekker! Ik heb de laatste tijd veel bloemkoolsoep gemaakt en gegeten, maar nog niet met een bolletje knoflook. Goed ideeee!

  | Reageer op deze reactie
 11. Simone schreef:

  Ik heb de soep net gemaakt en gegeten. Yummy 😋 Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de tips om gebakken champignons (kastanje- in mijn geval) en wat citroensap toe te voegen. En ik heb op het laatst ook nog even kikkererwten toegevoegd om de soep geschikt te maken als avondmaaltijd. In de bereidingswijze heb je niet vermeld dat je de soep moet pureren, maar kijkende naar je (mooie) foto’s concludeerde ik dat dit wel de bedoeling is. Dankjewel voor het delen van het recept! En ik ben ook helemaal verliefd op die theedoek 😍

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeps!! Bedankt voor het opmerken, het pureren is best wel essentieel voor de soep inderdaad haha. Goed idee om er kikkererwten aan toe te voegen!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top