Recept: Bloemkoolsoep met knoflook

Dit recept voor bloemkoolsoep met knoflook is zo lekker dat ik het wel móet delen hier. Knoflook hè. Kon niet mis gaan. Bloemkool ben ik overigens minder fan van, maar bloemkool als soep is toch ineens weer heel anders. Het originele recept is van Jamie Magazine. Ik vind het leuk dat het een heel simpel recept is, maar door de knoflookpuree smaakt het helemaal niet als een simpele soep. Deze soep ga ik nog vaak maken!

Recept: bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met knoflook

Hoeveelheid: volgens het originele recept is het voor 4 personen (maar ik vind eigenlijk dat het een prima makkelijke avondmaaltijd voor 2 personen is als je er stokbroodjes bij serveert)

Ingrediënten:

 • 1 bol knoflook
 • olijfolie
 • 1 kleine bloemkool
 • 1 ui
 • 1 tl komijn
 • 1 liter groentebouillon
 • peper & zout

Tip! Dit recept werd getipt door Teske op Twitter, ze zegt dat het lekker is met gebakken champignons erdoor voor een bite. Ik vind de soep extra lekker met wat vers citroensap door de knoflookpuree en op het laatst nog een kneep als het in de kom zit. En wat verse peterselie! Dat maakt ‘em wat frisser.

Recept: bloemkoolsoep

Bereidingswijze van de bloemkoolsoep:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Leg één bol knoflook op een stukje aluminiumfolie (gewoon in de schil!) en giet er een scheutje olijfolie over. Vouw het dicht als een pakketje en zet 30 minuten in de oven. Eén bol knoflook klinkt vrij heftig maar doordat het de oven in gaat, wordt de smaak veel milder, no worries.
 3. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en snipper de ui.
 4. Verhit in een soeppan een scheutje olijfolie en fruit de ui. Voeg vervolgens de komijn toe en roer dit nog een minuutje mee en voeg dan ook de bloemkool en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat dit op een laag vuurtje een half uur zachtjes koken. En pureer!
 5. Als de knoflook gaar is, laat hem dan even afkoelen en plop de knoflook uit de schilletjes. Pureer dit met een flinke scheut olijfolie, peper & zout.
 6. Serveer de soep in kommen, roer er een lepeltje van de knoflookpuree door en klaar is je soep!

Recept: bloemkoolsoep Recept: bloemkoolsoep

Eet smakelijk!

Back to Top