Bowl Huggers review (+ win!)

De Food Huggers komen jullie inmiddels vast bekend voor. De Bowl Huggers zijn nieuwere producten van dezelfde makers en zijn sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland. Is het een Telsell-achtig product dat uiteindelijk achterin de kast belandt of heb je er écht iets aan? Ik heb ze de afgelopen weken uitgetest en in deze blogpost lees je er meer over. En in samenwerking met Babongo mag ik één setje van de Bowl Huggers aan jullie weggeven!

bowl huggersbowl huggers

Wat zijn Bowl Huggers?

Bowl Huggers zijn gemaakt door dezelfde mensen achter de Food Huggers. De Food Huggers kan je gebruiken om aangesneden fruit en groenten te ‘sealen’, al gebruik ik ze meestal om kleine potjes of blikken mee af te dekken. Dit is ook het idee van de Bowl Huggers; je kan ze zien als een soort universele deksel voor kommen die geen deksel hebben. Ze zijn gemaakt van (BPA-vrij) plastic, de bovenkant van de deksel is hard en aan de onderkant zit een flexibele ring. Ze kunnen in de vaatwasser en in de vriezer. De Bowl Huggers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in de kleuren groen en blauw. In deze blogpost zie je de een set met 1 medium en 1 small Bowl Hugger. Deze passen qua bereik door de flexibele ringen op de standaardformaten van soepkommen (12 – 17 cm). De kleine Bowl Hugger past op soepkommen vanaf 12 centimeter en de medium variant past op soepkommen tot maximaal 17 centimeter. Ze zijn in Nederland te koop bij de webshop Babongo vanaf 19,95 euro.

bowl huggers bowl huggers bowl huggers

Hoe te gebruiken?

Het gebruik is simpel: duw de Bowl Hugger deksel op een kommetje en het zorgt ervoor dat de inhoud langer vers blijft. De deksel wordt als het ware vast gezogen op de kom, om hem weer gemakkelijk van de kom te krijgen, kan je aan het siliconen lipje trekken. Ik vind ze hier het meest geschikt voor:

  • Om je kommetje overnight oats af te dekken als het in de koelkast staat;
  • Als je zelf saus of dressing maakt, wat overblijft kan je gewoon in het kommetje laten zitten en dekt het af met een bowl hugger om het te bewaren;
  • Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar je kan ze ook op dezelfde manier als de Food Huggers gebruiken, alleen dan voor heel groot fruit (een halve ananas of meloen);
  • En zo gebruikte ik ze vandaag, ik maakte namelijk zuurkooltosti’s en had voor meerdere porties gekarameliseerde ui gemaakt en had nog zuurkool over:

bowl huggers bowl huggers bowl huggers bowl huggers bowl huggers

Voordelen en nadelen

Voordelen: Het grootste voordeel, naar mijn mening, is dat het makkelijk in gebruik is. Je hebt een kommetje gebruikt, bijvoorbeeld voor een sausje en je hebt nog wat over, je drukt een Bowl Hugger erop en het kan hoppakee in de koelkast. Doordat het een hard materiaal is kan je er nog weer een ander kommetje bovenop zetten. Een voordeel ten opzichte van vershoudfolie of bijenwasdoeken. Doordat de ring aan de onderkant flexibel is, past de Bowl Hugger op de meeste soepkommen. Met de Bowl Huggers kan je vanuit dezelfde kom eten serveren en het goed afgesloten bewaren, dat scheelt weer afwassen. Het gekleurde plastic is semi-doorzichtig, dus je kan zien wat er in een kommetje zit. Vind ik ook fijn, want als het helemaal is weggestopt (zoals met bijenwasdoeken het geval is) wil ik het nog weleens vergeten dat het überhaupt in de koelkast ligt.

Nadelen: Ik kan me voorstellen dat hardcore groene hippies het een nadeel vinden dat de Bowl Huggers van plastic zijn gemaakt, je gebruikt het immers om (wegwerp)plastic te vervangen. Al vind ik dat zelf niet per se vervelend, het feit dat je deze Bowl Huggers kan hergebruiken weegt voor mij zwaarder. En dat je weer iets nieuws moet aanschaffen; je kan je dan afvragen wat het voordeel van een Bowl Hugger ten opzichte van een los schoteltje is dat je over een kom plaatst. De Bowl Huggers sluiten in ieder geval beter af en zitten er goed stevig op, wat ik zelf qua gebruik wel fijner vind dan een schoteltje. Wel zou ik als kritische kanttekening plaatsen dat als de mensen van Bowl Huggers het nu écht zo belangrijk vinden om een milieuvriendelijk product te ontwerpen, waarom dan niet (deels) gerecycled plastic als materiaal gebruiken?

Conclusie: Ik denk dat de Bowl Huggers vooral handig zijn voor mensen die van makkelijke oplossingen houden, hun best willen doen om minder afval te creëren en het leuk vinden om nieuwe producten uit te proberen. Ik gebruik ze zelf niet dagelijks, maar ze komen zeker wel wekelijks van pas.

bowl huggers

Win één set Bowl Huggers!

De Bowl Huggers zijn te koop in de webshop Babongo. Dit is de Nederlandse webshop van Nicole waar je veel leuke groene goodies kan vinden die zij met zorg heeft uitgezocht. Denk aan zero plastic afwasborstels in leuke kleurtjes, herbruikbare groentezakjes, bamboe servies (misschien kan je mijn blogpost daarover nog wel herinneren) en hippie lunchartikelen. Van Babongo mag ik één setje Bowl Huggers aan jullie weggeven, yay! Dus als je na het lezen van mijn review enthousiast bent geworden, kan je zo mee doen om kans te maken:

  • Ga naar de webshop Babongoshop.nl en zoek iets uit waar jij graag meer over willen weten of zien in een review op mijn blog;
  • Vertel dit in een reactie onder deze blogpost;
  • En je maakt automatisch kans op een setje Bowl Huggers! De winnaar wordt willekeurig gekozen, dus er bestaan geen goede of slechte antwoorden;
  • En misschien zie je hier dan binnenkort weer een review over een product dat een groene lifestyle nèt een beetje makkelijker kan maken.

Deze winactie loopt tot en met maandag 8 februari. Lezers uit Nederland en België mogen meedoen. De winnaar krijgt via e-mail binnen drie dagen na sluiting van de winactie bericht met het goede nieuws! Reageer je dan binnen een week? Anders moet ik helaas een andere winnaar kiezen. Succes!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top