Review: The Body Shop handcrème

Gebruiken jullie vaak handcrème? Ik bijna nooit eigenlijk. Maar ik ben sowieso geen voorbeeldig beautymeisje. Ik gebruik de laatste tijd wel onderstaande handcrèmes van The Body Shop en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden mee ben.

the body shop handcreme review

The Body Shop Shea Hand Cream

The Body Shop heeft een gehele lijn met shea producten die ik zelf erg fijn vind, ik heb een hele tijd de shea body butter met veel plezier gebruikt. Sheaboter komt uit de pitten van de rijpe sheavrucht, die met de hand wordt geraapt en bewerkt. Het kost één vrouw twee dagen om 25 kilo sheaboter te produceren. De sheaboter die in de producten van The Body Shop zit, komt uit Ghana en wordt gemaakt door de Tungteiya Women’s Shea Butter Association, een team van meer dan 475 vrouwen uit 11 dorpen in de buurt van Tamale. Het geld dat wordt verdiend met de handel wordt gebruikt om waterputten en -leidingen aan te leggen, om medische zorg te kunnen bieden, voor betere huisvesting en onderwijs. Lees hier meer over de Community Fair Trade sheaboter uit Ghana.

De Shea hand cream is hier te koop voor 5,50 euro (30 ml.)

The Body Shop Moringa Hand Cream

Ik merk geen verschil qua werking tussen de handcrème uit de Shea lijn en de Moringa lijn. Beide crèmes zijn niet al te vet en trekken daardoor snel in. In tegenstelling tot de handcrème van Burt’s Bees die ik laatst reviewde, laat deze geen vet laagje op je handen achter. Dat vind ik zelf wel zo prettig. Ik heb daardoor alleen wel het idee dat hij iets minder goed voedt. Maar omdat ik geen last heb van droge handen is deze crème voor mij juist perfect. Heb je juist last van hele droge handen? Dan zou ik voor een wat vettere crème gaan. Qua geur heeft de Moringa handcrème mijn voorkeur, die ruikt net iets frisser.

De Moringa hand cream is hier te koop voor 5,50 euro (30 ml.)

the body shop shea en moringa handcreme review the body shop handcreme

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top