Boek: BioBudget

BioBudget is een hartstikke leuk boek waar ik nog niet eerder van had gehoord. Gek eigenlijk, want het past juist ontzettend goed bij mijn blog en hoe ik zelf over dingen denk! 

biobudget boek

Meer met minder

Natasja begon met haar website BioBudget.nl om aan te tonen dat je niet veel geld hoeft uit te geven om lekker en gezond biologisch te eten. Ze ergerde zich aan misleidende marketing, voedselschandalen en hoe respectloos we met dieren omgaan. Ze wilde dit omzetten in iets positiefs en benaderde koks voor recepten die bij het seizoen pasten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder van de website had gehoord voordat ik het boek in mijn handen kreeg, maar het is erg leuk en interessant. Je vindt er een hoop info, tips en recepten. Dan krijg je ook direct een beetje een idee van de inhoud van het boek. Al moet ik toegeven dat ik het boek nòg leuker vind. En dat is oké, want zelfs het boek is duurzaam gedrukt.

biobudget boek review biobudget boek review

Biologisch

In het laatste hoofdstuk van het boek vind je meer dan 80 budgetrecepten met biologische groenten in de hoofdrol. Denk aan bietentaart, portobello gevuld met pompoen en geitenkaas of pastinaaksoep met gepofte knoflook. Dit hoofdstuk is ingedeeld op seizoen en per seizoen vind je een leuk geïllustreerd lijstje met groenten die dan in het seizoen zijn. Maar waarom zou je überhaupt biologisch eten? Ook dat wordt duidelijk uitgelegd in het eerste hoofdstuk genaamd ‘De echte prijs van voedsel’. Maar niet op een saaie manier of met een wijzend vingertje. Natasja zet duidelijk de belangrijkste punten op een rij en geeft door haar hele boek handige en makkelijke tips om je leven een beetje groener te maken. Dit alles is onwijs leuk vormgegeven met illustraties van Helga de Graaf. Het boek is daardoor echt een feestje om door te bladeren:

biobudget boek review boodschappen doen voedselverspilling

Leerzaam

Ik heb nu al enorm veel opgestoken van dit boek. Ik vind het ontzettend fijn dat het boek niet saai en gestructureerd is, maar dat je het gewoon ergens kan openslaan en er door kan bladeren en zodoende handige tips tegen komt. Want wist je dat je gember weer opnieuw kan planten en laten groeien? Net als bleekselderij, lenteui en citroengras. En wat ik zelf nog niet wist: kweekzalm wordt roze gekleurd met Caraphyll of Astaxanthin. Anders was de zalm gewoon grijs, want wilde zalm is roze doordat ze garnalen eten. Of dat Nederland het land met de grootste veedichtheid is? In het boek vind je overigens geen betoog om vegetariër te worden, mocht je daar bang voor zijn. Je vindt er wel tips om op een betere manier vlees te consumeren. Nu heb ik daar zelf niet zoveel aan, maar ik denk dat dit erg nuttig is voor mensen die door de bomen het bos nog niet zo goed kunnen zien. Wat mij betreft is dit boek echt een aanrader. Voor jezelf maar ik denk ook erg leuk als cadeau.

BioBudget van Natasja Oehlen is voor 12,50 euro te koop in de groene webshop Babongo. Dat is die webshop waar ik ook dat leuke servies van reviewde laatst!

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top