Recept: Raw lunchsalade met courgette en avocado

Een salade die ideaal is om te compenseren voor je brakke zondag of als oppepper voor je maandagmiddag. Eigenlijk is het altijd een goed moment voor deze supergezonde salade. Makkelijk en snel om te maken en bomvol vitamientjes.

recept salade met rauwe courgette

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 1 handje rucola
 • 1 kleine courgette
 • 5 cherrytomaten
 • 1/2 avocado
 • 1 limoen
 • zout & peper
 • knoflook naar smaak
 • verse kruiden naar smaak (ik ging voor bieslook)

Bereiding:

 1. Verdeel de rucola over de bodem van een diepbord.
 2. Schil de courgette met een dunschiller in slierten boven het bord.
 3. Halveer de cherrytomaaten en snij de avocado in plakjes, leg ook op het bord.
 4. Mix het sap van de limoen met wat peper en zout en eventueel wat geperste knoflook (ongeveer 1/4e teentje). Sprenkel dit over de salade en maak af met verse kruiden.

salade met avocado

Je kan er natuurlijk aan toevoegen wat jij wilt, varieer! Eet smakelijk. 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

14 reacties op “Recept: Raw lunchsalade met courgette en avocado

 1. Nicole

  Ziet er lekker uit.
  Dit recept sla ik op en ga ik een keer maken 😉

 2. Merel

  Ik vond dit een tijdje zoooo lekker en opeens had ik het helemaal gehad. Gek he? Maar misschien ga ik het volgend jaar zomer wel weer waarderen ofzo, ik weet het niet. Het ziet er wel heel erg lekker uit!

 3. Lizet

  Ik wist eigenlijk helemaal niet dat je courgette ook rauw kon eten! Of misschien wel, maar dan heb ik er nooit heel erg goed over nagedacht. Waar smaakt het naar? Ik kan me even er niks bij voorstellen.. #brainfart

  • iris

   Er zit niet heel veel smaak aan, maar het is denk ik gewoon dezelfde smaak als gebakken courgette alleen dan net iets bitterder (?) Haha ik weet het ook niet zo goed, lastig om te omschrijven. Ik moet toegeven dat ik het het lekkerste vind als het heel even is aangebakken 😀