Review: Cactusvijgolie

Begin deze maand schreef ik over mijn liefde voor natuurlijke olieën en mijn ervaring met avocado-olie. Dit was een erg dikke en vette olie. Vandaag review ik een olie die juist erg licht qua textuur is. Cactusvijgolie, kennen jullie dat al? Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord. Maar het blijkt een fijne en luxe olie te zijn. Ik gebruik deze olie nu enkele maanden. Tijd voor een review!

fazo cactusvijfolie

Biologische cactusvijgolie

Ik kwam twee maanden geleden cactusvijgen tegen in de schappen van Ekoplaza, hier schreef ik er een blogpost over. Je ziet dan ook dat er allemaal kleine pitjes in deze vijgen zitten, dit zijn de zaden van de cactusplant. Uit deze zaden wordt de cactusvijgolie geperst. De zaden worden gescheiden van de pulp en vervolgens worden de zaden gedroogd voordat ze koud geperst worden. Voor de productie van een liter cactusvijgpitolie, is er bijna één ton verse vijgen nodig. Wow! Vandaar dat deze olie ook niet goedkoop is. Het flesje van Fazo bevat 15 ml. olie en kost 39 euro. Fazo cactusvijgolie is ECOCERT gecertificeerd, dat betekent dat de cactusvijgen afkomstig zijn uit biologisch landbouw. De cactusvijgen komen uit Tunesië en de verpakking is in België geproduceerd. De olie is rijk aan vitamine F, vitamine E en plantensterolen. Deze zorgen voor hydratatie en anti-aging. Meer over de samenstelling kan je hier lezen.

fazo cactusvijgolie review

Gebruik

De olie is zeker prijzig, maar is wel erg zuinig in gebruik. Ik gebruik het al een behoorlijke tijd  elke avond op de huid rond mijn ogen voordat ik ga slapen, en er is nog maar weinig uit het flesje (zoals je kan zien op de eerste foto in dit artikel). Dus je doet er ontzettend lang mee. De olie is licht en dun en trekt snel in de huid. Ideaal vind ik dat. Je kan het op je gezicht gebruiken, maar ook in je hals en decolleté om de huid te versterken. Of op littekens om ze te vervagen. Het flesje heeft een handige roller zodat je niet uit kan schieten en altijd een mooi dun laagje olie aan kan brengen zonder te verspillen. Het beste kan je de olie ’s avonds in masseren op een schone huid.

fazo cactusvijgolie roller

Review

In eerste instantie gebruikte ik de olie over mijn hele gezicht voor enkele dagen, maar helaas is mijn huid daar nog iets te moeilijk voor. Ik kreeg er veel puistjes door, ik denk dat de olie voor mij net iets te vettig is ondanks de lichte textuur. Bij Sophie las ik de tip om de olie om je ogen aan te brengen als een oogcréme. Dat werkt voor mij erg goed. De huid rond mijn ogen wordt er zó zacht van! Het zou ook rimpeltjes vervagen, maar ondanks mijn oma-hobby’s heb ik daar nog geen last van dus daar kan ik niets over zeggen. Wel kan ik zeggen dat ik de olie erg prettig in gebruik vind, vooral omdat het zo snel intrekt. Rond je ogen is het namelijk echt niet fijn om een dikke olie aan te brengen, vind ik. Met de roller breng je een dun laagje aan (linker foto), je masseert het even in en het trekt direct in de huid waardoor je er niets meer van ziet (rechter foto). Ik weet niet of ik deze olie snel uit mijzelf zou kopen, want de belangrijkste eigenschap van deze olie is dat het een anti-aging effect heeft. En dat heb ik natuurlijk helemaal niet nodig want ik ben nog piepjong. Maar als ik dan ooit toch aan de anti-rimpelcrème moet, dan zou mijn voorkeur naar deze olie uitgaan omdat je dan zeker weet dat het 100% natuurlijk is.

review fazo cactusvijgolie

De cactusvijgolie van Fazo Cosmetics is onder andere hier te koop voor 39 euro.

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top