Review: Cactusvijgolie

Begin deze maand schreef ik over mijn liefde voor natuurlijke olieën en mijn ervaring met avocado-olie. Dit was een erg dikke en vette olie. Vandaag review ik een olie die juist erg licht qua textuur is. Cactusvijgolie, kennen jullie dat al? Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord. Maar het blijkt een fijne en luxe olie te zijn. Ik gebruik deze olie nu enkele maanden. Tijd voor een review!

fazo cactusvijfolie

Biologische cactusvijgolie

Ik kwam twee maanden geleden cactusvijgen tegen in de schappen van Ekoplaza, hier schreef ik er een blogpost over. Je ziet dan ook dat er allemaal kleine pitjes in deze vijgen zitten, dit zijn de zaden van de cactusplant. Uit deze zaden wordt de cactusvijgolie geperst. De zaden worden gescheiden van de pulp en vervolgens worden de zaden gedroogd voordat ze koud geperst worden. Voor de productie van een liter cactusvijgpitolie, is er bijna één ton verse vijgen nodig. Wow! Vandaar dat deze olie ook niet goedkoop is. Het flesje van Fazo bevat 15 ml. olie en kost 39 euro. Fazo cactusvijgolie is ECOCERT gecertificeerd, dat betekent dat de cactusvijgen afkomstig zijn uit biologisch landbouw. De cactusvijgen komen uit Tunesië en de verpakking is in België geproduceerd. De olie is rijk aan vitamine F, vitamine E en plantensterolen. Deze zorgen voor hydratatie en anti-aging. Meer over de samenstelling kan je hier lezen.

fazo cactusvijgolie review

Gebruik

De olie is zeker prijzig, maar is wel erg zuinig in gebruik. Ik gebruik het al een behoorlijke tijd  elke avond op de huid rond mijn ogen voordat ik ga slapen, en er is nog maar weinig uit het flesje (zoals je kan zien op de eerste foto in dit artikel). Dus je doet er ontzettend lang mee. De olie is licht en dun en trekt snel in de huid. Ideaal vind ik dat. Je kan het op je gezicht gebruiken, maar ook in je hals en decolleté om de huid te versterken. Of op littekens om ze te vervagen. Het flesje heeft een handige roller zodat je niet uit kan schieten en altijd een mooi dun laagje olie aan kan brengen zonder te verspillen. Het beste kan je de olie ’s avonds in masseren op een schone huid.

fazo cactusvijgolie roller

Review

In eerste instantie gebruikte ik de olie over mijn hele gezicht voor enkele dagen, maar helaas is mijn huid daar nog iets te moeilijk voor. Ik kreeg er veel puistjes door, ik denk dat de olie voor mij net iets te vettig is ondanks de lichte textuur. Bij Sophie las ik de tip om de olie om je ogen aan te brengen als een oogcréme. Dat werkt voor mij erg goed. De huid rond mijn ogen wordt er zó zacht van! Het zou ook rimpeltjes vervagen, maar ondanks mijn oma-hobby’s heb ik daar nog geen last van dus daar kan ik niets over zeggen. Wel kan ik zeggen dat ik de olie erg prettig in gebruik vind, vooral omdat het zo snel intrekt. Rond je ogen is het namelijk echt niet fijn om een dikke olie aan te brengen, vind ik. Met de roller breng je een dun laagje aan (linker foto), je masseert het even in en het trekt direct in de huid waardoor je er niets meer van ziet (rechter foto). Ik weet niet of ik deze olie snel uit mijzelf zou kopen, want de belangrijkste eigenschap van deze olie is dat het een anti-aging effect heeft. En dat heb ik natuurlijk helemaal niet nodig want ik ben nog piepjong. Maar als ik dan ooit toch aan de anti-rimpelcrème moet, dan zou mijn voorkeur naar deze olie uitgaan omdat je dan zeker weet dat het 100% natuurlijk is.

review fazo cactusvijgolie

De cactusvijgolie van Fazo Cosmetics is onder andere hier te koop voor 39 euro.

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Review: Cactusvijgolie

 1. Femke schreef:

  Bizar dat je dit eigenlijk kan kopen, maar het klinkt wel echt súpergoed. Het is inderdaad wel duur, maar ik vind het ook wel een pré dat het 100% natuurlijk is. Wie weet dat ik er ook driftig mee ga smeren als ik niet meer piepjong ben 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Sophie schreef:

  Ik heb ook nog ergens cactusvijgolie liggen; maar ik vond het ook te vet voor mijn gezicht. Wat een goede tip om ‘m voor je ogen te gebruiken, ik ga mijn olie er ook maar weer eens bijpakken! Deze verpakking vind ik wel echt ideaal met de roller 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Michelle schreef:

  Ben even op de site gaan neuzen, leuk dat ze zoveel info geven! Heb alleen geen antwoord op m’n vraag. Ik vroeg me af wat ze met alle pulp doen die overblijft! Zou dat zomaar weggegooid worden? Nee toch? Werd er wel nieuwsgierig naar als je ziet hoeveel er overblijft haha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Sophie schreef:

  Wat fijn dat de olie jou ook bevalt rondom je ogen! Ik hoop dankzij deze olie nog jaaaren jong te lijken haha 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Carola schreef:

  Ik gebruik zelf meer dan 6 jaar cactusvijgolie. Ik heb ook gemerkt dat echt een verschil tussen diverse cactusvijgolien, net als bij arganolie. Echte koudgeperste en effectieve cactusvijgolie is groenig van kleur en wordt koudgeperst van de pitjes van de cactusvijgpitjes. Je huid krijgt er echt een boost van, ook een droge en fletse huid. Fijn Iris, dat je daar aandacht aan besteed. Het wordt meer en meer een trend. Helemaal niet gek, men is zich steeds meer van bewust over het gebruik van natuurlijke producten voor de huid. Je huid is het echt waard! Maar let wel bij cactusvijgolie goedkoop is uiteindelijk duurkoop, cactusvijgolie is nogal prijzig maar zeker de moeite waard als je van je huid houdt.

  | Reageer op deze reactie
 6. Tara Zomers schreef:

  De cactusvijgolie komt oorspronkelijk uit Marokko(net als Argan olie), ik heb begrepen dat het daar al jaren wordt gebruikt door de mensen daar. Ik vertrouw niet snel producten uit webshops en zorg er ook voor dat mijn vriendin altijd een flesje voor mij meeneemt wanneer ze op vakantie gaat naar Marokko. Dan weet ik zeker dat ik het echte spul in handen heb! Heerlijke olie!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top