Over konijnenvoer, hardlopen en chillpants

De goddelijke gezouten-karamel-suikerbom-brownies die ik laatst maakte zijn zo lekker dat ze mijn leven hebben veranderd. Ik heb meer brownies nodig in mijn leven. Dat leek mij alleen niet zo’n fantastisch idee omdat ik de ene helft van de dag op mijn kont zit en de andere helft van de dag mij volprop met lekker eten zoals pasta, risotto, brood brood brood en pizza. Als ik meer brownies in mijn leven wil, moet er eerst iets veranderen, anders zijn mijn aderen binnen de kortste keren dichtgeslibd. 

hardloopschoenen

Konijnenvoer

Over het algemeen eet ik redelijk gezond, hoor. De laatste keer dat ik friet heb gegeten was afgelopen zomer. Maar ik ben ook groot fan van romige risotto, Domino’s pizza’s met cheesy crust en een rood wijntje of twee (drie, vier?). Daar is niets mis mee. Vroeger had ik maatje 34. Laatst kocht ik een kledingstuk in maat 40. Ik ben nu, met mijn vetlaagje, nog steeds even leuk als toen ik zo dun als een grassprietje was. Dus nee, ik zie het nut niet zo in van afvallen. Ik heb nog steeds een bikini body wat mij betreft, alleen de bikini moet wat groter. Máár mijn gezondheid vind ik wel belangrijk, net als mijn conditie. Ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten. En ook heb ik niet de ambitie om nog veel meer aan te komen. Dus wekelijks brownies bakken zit er niet in. Tenzij ik natuurlijk een beetje compenseer op wat ik de rest van de dag eet. Ha! Dus de laatste twee weken ben ik helemaal van het ‘konijnenvoer’, zoals mijn vader het zou noemen. Lekker veel groenten, salades en lichte gerechten. En vooral veel kleur! Misschien zag je het al op mijn Instagram feed. Het helpt natuurlijk ook dat het nu zulk lekker weer is en dat het langer licht blijft. Zo fijn! Dan schreeuwt mijn lichaam niet om een dubbele portie stamppot zuurkool met een halve liter jus, maar heb ik meer trek in een maaltijdsalade.

gezond eten
Hierboven zie je o.a.: salad bowl met freekeh, pompoensoep met rijst, summer rolls en gevulde zoete aardappel.

Hardlopen

En dat mooie weer helpt ook bij mijn andere #healthy hobby die ik weer heb opgepakt. Hardlopen! Twee jaar geleden begon ik met hardlopen, op een gegeven moment ging dat best lekker. Maar blessure hier, blessure daar, slechter weer, weinig motivatie, bleh. Ik had er gewoon niet zoveel zin meer in en dan is het lastig om het na een lange tijd stilzitten weer op te pakken. Mijn conditie was inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat merk(te) ik al als ik een trap oploop. Ik had als voornemen voor 2015 bedacht dat ik weer meer moest gaan bewegen, of dat nu hardlopen of iets anders zou zijn. Mijn doel was om daar begin 2015 mee te beginnen. Januari ging voorbij. Februari is nog steeds ‘begin 2015’ toch? En toen werd het maart en moest ik mijzelf toch echt een schop onder mijn kont geven. Ik ben weer vanaf nul begonnen met een hardloopschema voor beginners. Inmiddels heb ik les 6 van Evy achter de rug en vind ik het hardlopen leuk (lees: niet een complete marteling), het schiet dus al lekker op!

hardlopen
Mini-vooruitgang! Voeg mij vooral toe als je ook de Nike Running app gebruikt, vind ik leuk! Als het goed is kan je mij wel vinden onder de naam ‘ikbenirisniet’.

Chillpants

Maar zoals met al mijn ambities en doelen wil ik nog wel eens te hard van stapel lopen. Alles of niets, chop chop. Elke dag bloggen, bezig met mijn scriptie, zorgen dat de wasmand niet overstroomd. O ja, en de badkamer mag ook wel weer een keer gepoetst worden. En de klimop in de tuin lijkt inmiddels wel een jungle. Lekker productief zijn. Voor mijn doen dan hè, voor de meeste mensen klinkt dat waarschijnlijk alsnog als vakantie. Maar dan vergeet ik weer even dat ik met mijn ADD-confetti-brein dat tempo nooit bij kan benen, dus maandag stortte ik compleet in tijdens het boodschappen doen. Figuurlijk hoor, ik lag niet languit op de grond op de groenteafdeling, gelukkig. Maar het was gewoon even te veel geworden en dan gaat alles in error-stand. Kotsmisselijk met knallende hoofdpijn en duizeligheid lag ik op de bank. De volgende dag voelde ik me weer kiplekker gelukkig! Maar dan realiseer ik mij wel dat ‘balans’ het toverwoord is. Iets met salades én brownies, hardloopleggings én chillpants. Ik ben meestal van het één of het ander, maar een beetje van beide lijkt me gezonder.

Hoe gaat het met jullie #healthy ambities? Ook weer aan het hardlopen? Het is zulk lekker weer daar voor!

Back to Top