Terugblik: Een random best of 2014

In 2014 werd mijn blog maar liefst 1 miljoen keer bekeken door jullie. In 2013 was dat 450.000 keer. Een behoorlijke groei! Het was hier het drukst op 24 december, toen kwam ‘kerstmenu met konijn‘ online en veroverde Bunny von D de harten van alle lezers. Ik schreef dit jaar 270 blogposts. Sinds juli probeer ik dagelijks te bloggen, en dat lukt aardig. Ik denk dat 2014 vooral in het teken stond van mijn blog, het is toch iets waar ik 24/7 mee bezig ben tegenwoordig. Ik ben zó benieuwd wat 2015 mij op blog-gebied gaat brengen! Maar eerst een klein overzichtje van het afgelopen jaar:

60 happy days

De meest gelezen blogposts die ik dit jaar schreef:

1. Het enige echte kleurboek voor volwassenen (9300 views) toen nog hip, nu al een beetje uitgehyped. Ik moet bekennen dat ik mijn kleurboek al geen maanden meer heb aangeraakt.
2. Primark gekte (5800 views) – dit schreef ik op de dag dat de Primark in Enschede opende omdat ik zo gefrustreerd was. Uiteindelijk had ik er een béétje spijt van omdat er zoveel felle reacties op kwamen. Maar het heeft in ieder geval mensen aan het denken gezet blijkbaar.
3. Kerstmenu met konijn (4800 views) – een recente blogpost die nu al in de top 5 staat, wow! Hij werd meer dan 100 keer gedeeld op Facebook, zó leuk.
4. De enige echte hometour (4700 views) begin 2014 zijn we eindelijk verhuisd, superleuk! In deze blogpost showde ik vol trots ons anti-kraakhuis in de ghetto.
5. Ongevraagd advies over ongevraagd advies (3600 views) – mijn grootste ergernis ooit is het aanhoren van ongevraagd advies. Echt hoor, ik krijg nog liever buikgriep.

De minst gelezen blogpost die ik dit jaar schreef:

Recept: Herfstsalade met rode biet, geitenkaas en bessen (263 views) – Ik dacht dat het een beauty review was, dat had ik wel begrepen want die interesseren mij ook het minst, maar halló dit recept is heel lekker! Of hebben jullie allemaal een afkeer jegens rode bietjes en geitenkaas? (Steve geeft jullie een high five want dat vindt hij ook heel vies.)

De meest bijzondere selfies die ik dit jaar maakte:

selfies met bunny von d

Het meest vieze gerecht dat ik dit jaar maakte:

Knoflooksoep met way too much knoflook. Beste schrijfster van het kookboek Vegan, volgens mij staat er toch echt een typfout in het knoflooksoep-recept.

knoflooksoep

Het lekkerste gerecht dat ik dit jaar maakte:

De gevulde zoete aardappel! Waarom had ik dat nog nooit eerder gegeten? Zó goed!

De verschrikkelijkste film die ik dit jaar keek:

Ik keek dit jaar maar liefst 160 films. Daar zaten heel veel mooie films bij, maar ook een aantal die niet voor herhaling vatbaar waren. De meest vreselijke film die er met kop en schouders bovenuit stak was Eat Pray Love.

Het allerleukste moment in 2014:

Toen Bunny von D weer bij mij kwam wonen. En sindsdien is ze aanhankelijker dan ooit. Ze komt uit zichzelf op mijn schoot liggen en wil het liefst de hele dag geaaid worden. Kijk maar! Lief hè? Ze is zo’n schatje, elke ochtend als ik haar brokjes komt brengen is ze zo vrolijk en hyperdepieper. Dan kan het niet anders dan dat je dag direct goed begint.

Iris en het leukste konijn van de wereld

Drie dingen die ik in 2015 niet meer hoop te zien:

Ophef, open brieven en overdreven gezondheidhypes.

De stomste opmerking die ik dit jaar kreeg:

“Ben je aanstaand moeder?” – kalende meneer in de rij bij de supermarkt

Aantal keren dat ik mijzelf te dik vond dit jaar:

0

De leukste comment die ik kreeg:

Dit is een strikvraag, want ik vind álle comments leuk! (Ja oké, behalve de gemene/negatieve/zeurderige comments, maar mijn voornemen voor 2015 is om daar geen aandacht meer aan te besteden. Dus daar begin ik nu alvast mee.)

Mijn bedankwoordje voor jou:

Lieve, lieve lezer, ik wil jou ontzettend bedanken voor je bezoekjes aan mijn blog. Of je mijn blog nu elke dag bezoekt of vorige week pas voor de eerste keer. En ook als je nooit een reactie achterlaat, maar wel een trouwe lezer bent (ik weet dat jullie er zijn!). Het is zó leuk om te zien hoeveel mensen mijn artikelen lezen en dat ik soms hier en daar iemand aan het lachen maak of aan het denken zet. Als lezer motiveer je mij enorm om nieuwe groene dingen te ontdekken, te blijven schrijven en mijn blog te blijven verbeteren. In oktober heb ik zelfs mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dat had ik een jaar geleden echt niet kunnen bedenken. En dat is allemaal mogelijk gemaakt door jullie! Jullie zijn toch wel een beetje mijn virtuele matties die blij voor mij zijn als ik een statistiekvak heb gehaald, een traantje laten als ik over mijn vader vertel en meeleven als Bunny von D naar de dierenarts moet. Ik hoop dat je ook in 2015 leuke artikelen op mijn blog blijft vinden en ze met plezier leest. Ik ga in ieder geval mijn best doen! Dankjewel! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

148 reacties op “Terugblik: Een random best of 2014

 1. Karlijn schreef:

  Holy Moly Guacomoly wat een hoop views. Het is zo leuk om terug te kijken naar je blogs vind je niet? Ik had dat laatst bij de instagramtag, werd er bijna sentimenteel van (bijna dan he). Ik vind jouw blog zo fijn om te lezen omdat je altijd zo vol passie (echt een verschrikkelijk woord) schrijft. Zelfs over schoonmaakmiddel, nou dat niemand anders je na hoor. Dus ik zeg, volgend jaar heb jij weer dubbel zoveel pageviews! Go Iris (en Steve en Bunny von D.)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik werd er ook bijna sentimenteel van! Haha! Dankjewel voor je lieve reactie. Ik vind jou zo’n leuk mens!

   | Reageer op deze reactie
 2. Anneleen schreef:

  Wauw Iris wat is je blog hard gegroeid in een jaar tijd, mag je ontzettend trots op zijn! Ik bezoek je blog altijd met heel veel plezier dus doe vooral zo verder meid! Ik wens je alvast een fijne jaarwisseling toe! Ik hoop dat bunny von D niet bang gaat zijn van het vuurwerk? 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Bunny von D is hartstikke badass want die kijkt niet om of op van alle vuurwerkknallen! Nouja, heel soms als er uit het niets een mega-knal komt dan gaan haar oortjes wel omhoog; ‘huh wat was dat?!’. Maar verder valt het reuze mee! Dus ik ben een trotse mama 😉

   Dankjewel! Ik wens jou ook een hele fijne jaarwisseling toe en bedankt voor je leuke reacties op mijn blog. Ik waardeer het enorm! 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Bibianne schreef:

  Sinds Oktober volg ik je en ik heb genoten van je blog! Superfijne schrijfstijl. Ga zo door Iris! Volgend jaar lees ik gewoon weer door op je blog

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat leuk zeg! Ik hoop dat mijn hersenen leuke ideeën en onderwerpen blijven genereren 😉 Ik ga in ieder geval mijn best doen. Dankjewel voor je leuke berichtje 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Dana schreef:

  Erg leuk om te lezen! Die knoflooksoep, daar krijg ik spontaan kippenvel van joh. Bunny is echt een cutiepie!!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik nu ook, het leek me juist wel lekker, maar ik ben nu getraumatiseerd voor het leven geloof ik. Haha! Toch wil ik het nog wel weer een keer maken, maar dan met 10x minder knoflook. Als ik het weer aandurf 😉 Groetjes van Bunny von D!

   | Reageer op deze reactie
 5. Sanne schreef:

  Leuk 🙂 Je blog is echt één van mijn favorieten!
  Super tof dat je blog zo gegroeid is, dat verdien je!

  | Reageer op deze reactie
 6. Olga schreef:

  Ik laat inderdaad niet altijd een reactie achter, maar lees je blog wel heel trouw! Ga zo door 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aww, dat is ook helemaal niet erg hoor. Ik reageer zelf namelijk ook bijna nooit op blogs. Leuk om te horen, dankjewel 😀 Een heel fijn 2015 gewenst voor jou en mini!

   | Reageer op deze reactie
 7. Merel schreef:

  Iris,
  Ook in 2015 zal ik je blog blijven lezen. De dag beginnen met konijnen blogpost is volgens mij altijd goed! 😀

  Liefs,

  | Reageer op deze reactie
 8. Nadia schreef:

  Ik hoop dat je nog lang door gaat met je blog, want vind het wel een van de fijnere! Fijn 2015!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat hoop ik ook! Maar volgens mij komt dat wel goed. Ik kan mij echt geen leven voorstellen zonder mijn blog, omdat ik er altijd zoveel mee bezig ben 😀 Heel erg bedankt, jij ook een fijn 2015 gewenst!

   | Reageer op deze reactie
 9. Suzanne schreef:

  hahaha, om sommige dingen moet ik echt lachen. maar waarom heb je spijt van je primark post alleen omdat er felle reacties opkwamen? als je erachter staat, dan sta je er toch achter?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi 😀 Ja is ook zo! Maar ik had niet verwacht dat het zo’n gevoelig onderwerp was voor veel mensen. Dus achteraf gezien had ik het wellicht wat genuanceerder kunnen verwoorden met meer onderbouwing. Maar dat weet ik nu voor de volgende keer!

   | Reageer op deze reactie
   1. Suzanne schreef:

    ja, dat begrijp ik! nuance is altijd goed op een blog, heb ik ook geleerd (ik ben ook soms wat ongenuanceerder dan ik schrijf), maar ik zou het zonde vinden als je je laat tegenhouden door felle reacties, want het is juist goed dat je kritisch bent 🙂

    | Reageer op deze reactie
 10. iooon schreef:

  Woei op naar een nog succesvoller 2015! Met het afronden van je studie? En een bezoek van Eon en mij! En en en en een verloving? 😛 😛

  Oh en Steve, ik hou ook niet van bietjes en geitenkaas. Rare mensen die dat lekker vinden.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh ja! Als dat allemaal gebeurd dan kan het niet anders dan dat 2015 een geweldig jaar wordt. Gelukkig nieuw jaar Iooooon en Stefan en mini-viking 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Saar schreef:

  Ik hoop in 2015 nog veel van je te mogen lezen. Bunny von D is nu al mijn favoriet konijn en dat alleen is al een wonder 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha yes!!! Mijn plan voor wereldse-konijnenliefde-indoctrinatie werkt! Groetjes van Bunny von D 😉

   | Reageer op deze reactie
 12. Marlies schreef:

  Ik lees je blog pas sinds een week of 2, maar ik ben nu al helemaal fan! 😀 jeejj
  liefs Marlies

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh dat is nog eens leuk om te horen 😀 Bedankt voor je leuke berichtje!

   | Reageer op deze reactie
 13. Saske schreef:

  Wat een ontzettend leuke blogpost. Ik wil jou een geweldig mooi 2015 toewensen en hopelijk zie ik je weer een keertje in het nieuwe jaar! Heel veel liefs, ook aan Steve en Bunny Von D! xx

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa dat hoop ik ook! <3 En ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad, happy new year! 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! Jij ook een heel mooi en gelukkig nieuwjaar gewenst!

   | Reageer op deze reactie
 14. Gabriela schreef:

  Dit jaar jouw blog ontdekt.Momenteel lees ik heel vaak. Ga zo door! Je bent een toppertje groetjes

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Joepie wat leuk! Hartstikke lief van je. Dankjewel! Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad, een heel gelukkig nieuwjaar gewenst 🙂

   | Reageer op deze reactie
 15. Gwendolyn schreef:

  Heeeeeerlijk! Ik heb vannacht Facebook eruit gesmeten en Bloglovin’ een nieuw leven ingeblazen (jemig, heb ik in korte tijd al zo veel gemist?!) dus mijn reacties ga ik voortaan lekker hier zetten, jeej! Maar EEN MILJOEN?! Halleluja, tijd voor worteltjestaart ^_^

  Toen ik mijn eigen statistieken toe kreeg gestuurd, maakte mijn hart een vreugdedansje. Niet gedacht dat we statistieken ook leuk konden vinden, maar ik dacht echt ‘ooooh, maar jezelf serieus nemen is best wel belonend!’ en dus HUP Facebook eruit (te overprikkelend, verslavend, afleidend), favoriete sites en blogs in lijstjes knallen en gewoon old skool aan het werk!

  En het eerste wat ik ga eten na mijn zwangerschap? Rode bietjes en geitenkaas, want ik had echt nèt pas ontdekt hoe lekker ik bietjes vind tot mijn zwangere lijf ‘ja doei, echt niet!’ zei en ik hele andere dingen ging eten. Zo, en nu ga ik eens op mijn dooie gemak bijlezen! Nog een fijn 2015 voor jou, Steve, Bunny von D en dat het een wonderlijk mooi blogjaar mag worden vol verrassingen! <3

  Liefs!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vind het altijd zo gek om te horen dat je smaak verandert als je zwanger bent. Ik kan mij daar echt niets bij voorstellen! Dat je dan ineens geen koffie meer lust bijvoorbeeld, ieh! En wat goed dat je Facebook eruit hebt gegooid, ik heb er ook helemaal niets mee. Het is dat ik er een Facebookpagina voor mijn blog heb, anders had ik mijn account ook allang gedelete denk ik.

   Suuperbedankt voor je leuke reactie en ik wens jou ook alleen maar heel veel moois toe én een mooie, lieve, gezonde baby! Het liefst met lekkere bolle wangen, want dat vind ik altijd zo schattig bij baby’s <3

   | Reageer op deze reactie
   1. Gwendolyn schreef:

    Awww thanks! ^_^ Het heeft trouwens te maken met de hormoonhuishouding en dat Meneer en ik in bepaalde fases ineens een enorme behoefte hebben aan andere bouwstoffen, daarmee dus ander voedsel en als je beetje weet naar welke stofjes je craved, dan zit je niet met 40 chocoladerepen in huis, maar wel met ander lekker magnesiumrijk voedsel 😀

    Ik vond trouwens een recept die ik nog uit wil proberen. Heb jij al een keer Honey Broiled Grapefruit geprobeerd als ontbijt? (Ik vond het op Thank Your Body, yum!)

    | Reageer op deze reactie
 16. Virginia schreef:

  Rode bietjes met geitenkaas is awesome! Wilde dat ff kwijt!

  | Reageer op deze reactie
 17. bla schreef:

  Je salade met rode biet en geitenkaas was het succesgerecht van ons kerstdiner, mensen hebben het er nog over 🙂

  | Reageer op deze reactie
 18. Mille Pagine schreef:

  Hihi Iris, ik vind jou ook een virtuele buddy (vooral op ecogebied waar in het echte leven weinig mensen mee bezig lijken te zijn!)
  En wat ik nu ga typen is een verbetering, omdat ik je geen ongevraagd advies wil geven :-). Het is ‘afkeer hebben van’. Afgunst hebben betekent ergens afgunstig = jaloers op zijn. Ik denk dat er weinig mensen jaloers zullen zijn op bietjes, die snel opgegeten gaan worden 😉

  Liefs!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Toen ik het typte had ik al een gevoel dat er iets niet klopte haha, dankje!

   | Reageer op deze reactie
 19. avc schreef:

  Ik denk dat ik je blog dit jaar heb ontdekt (of misschien is het wel al langer geleden..) en was meteen verliefd! Hopelijk ga je er nog lang mee door!

  | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: Een allerlaatste terugblik: Een random best of 2015 | IKBENIRISNIET
 21. Pingback: Random best of 2016 | IKBENIRISNIET
Back to Top