Terugblik: Een random best of 2014

In 2014 werd mijn blog maar liefst 1 miljoen keer bekeken door jullie. In 2013 was dat 450.000 keer. Een behoorlijke groei! Het was hier het drukst op 24 december, toen kwam ‘kerstmenu met konijn‘ online en veroverde Bunny von D de harten van alle lezers. Ik schreef dit jaar 270 blogposts. Sinds juli probeer ik dagelijks te bloggen, en dat lukt aardig. Ik denk dat 2014 vooral in het teken stond van mijn blog, het is toch iets waar ik 24/7 mee bezig ben tegenwoordig. Ik ben zó benieuwd wat 2015 mij op blog-gebied gaat brengen! Maar eerst een klein overzichtje van het afgelopen jaar:

60 happy days

De meest gelezen blogposts die ik dit jaar schreef:

1. Het enige echte kleurboek voor volwassenen (9300 views) toen nog hip, nu al een beetje uitgehyped. Ik moet bekennen dat ik mijn kleurboek al geen maanden meer heb aangeraakt.
2. Primark gekte (5800 views) – dit schreef ik op de dag dat de Primark in Enschede opende omdat ik zo gefrustreerd was. Uiteindelijk had ik er een béétje spijt van omdat er zoveel felle reacties op kwamen. Maar het heeft in ieder geval mensen aan het denken gezet blijkbaar.
3. Kerstmenu met konijn (4800 views) – een recente blogpost die nu al in de top 5 staat, wow! Hij werd meer dan 100 keer gedeeld op Facebook, zó leuk.
4. De enige echte hometour (4700 views) begin 2014 zijn we eindelijk verhuisd, superleuk! In deze blogpost showde ik vol trots ons anti-kraakhuis in de ghetto.
5. Ongevraagd advies over ongevraagd advies (3600 views) – mijn grootste ergernis ooit is het aanhoren van ongevraagd advies. Echt hoor, ik krijg nog liever buikgriep.

De minst gelezen blogpost die ik dit jaar schreef:

Recept: Herfstsalade met rode biet, geitenkaas en bessen (263 views) – Ik dacht dat het een beauty review was, dat had ik wel begrepen want die interesseren mij ook het minst, maar halló dit recept is heel lekker! Of hebben jullie allemaal een afkeer jegens rode bietjes en geitenkaas? (Steve geeft jullie een high five want dat vindt hij ook heel vies.)

De meest bijzondere selfies die ik dit jaar maakte:

selfies met bunny von d

Het meest vieze gerecht dat ik dit jaar maakte:

Knoflooksoep met way too much knoflook. Beste schrijfster van het kookboek Vegan, volgens mij staat er toch echt een typfout in het knoflooksoep-recept.

knoflooksoep

Het lekkerste gerecht dat ik dit jaar maakte:

De gevulde zoete aardappel! Waarom had ik dat nog nooit eerder gegeten? Zó goed!

De verschrikkelijkste film die ik dit jaar keek:

Ik keek dit jaar maar liefst 160 films. Daar zaten heel veel mooie films bij, maar ook een aantal die niet voor herhaling vatbaar waren. De meest vreselijke film die er met kop en schouders bovenuit stak was Eat Pray Love.

Het allerleukste moment in 2014:

Toen Bunny von D weer bij mij kwam wonen. En sindsdien is ze aanhankelijker dan ooit. Ze komt uit zichzelf op mijn schoot liggen en wil het liefst de hele dag geaaid worden. Kijk maar! Lief hè? Ze is zo’n schatje, elke ochtend als ik haar brokjes komt brengen is ze zo vrolijk en hyperdepieper. Dan kan het niet anders dan dat je dag direct goed begint.

Iris en het leukste konijn van de wereld

Drie dingen die ik in 2015 niet meer hoop te zien:

Ophef, open brieven en overdreven gezondheidhypes.

De stomste opmerking die ik dit jaar kreeg:

“Ben je aanstaand moeder?” – kalende meneer in de rij bij de supermarkt

Aantal keren dat ik mijzelf te dik vond dit jaar:

0

De leukste comment die ik kreeg:

Dit is een strikvraag, want ik vind álle comments leuk! (Ja oké, behalve de gemene/negatieve/zeurderige comments, maar mijn voornemen voor 2015 is om daar geen aandacht meer aan te besteden. Dus daar begin ik nu alvast mee.)

Mijn bedankwoordje voor jou:

Lieve, lieve lezer, ik wil jou ontzettend bedanken voor je bezoekjes aan mijn blog. Of je mijn blog nu elke dag bezoekt of vorige week pas voor de eerste keer. En ook als je nooit een reactie achterlaat, maar wel een trouwe lezer bent (ik weet dat jullie er zijn!). Het is zó leuk om te zien hoeveel mensen mijn artikelen lezen en dat ik soms hier en daar iemand aan het lachen maak of aan het denken zet. Als lezer motiveer je mij enorm om nieuwe groene dingen te ontdekken, te blijven schrijven en mijn blog te blijven verbeteren. In oktober heb ik zelfs mijn blog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dat had ik een jaar geleden echt niet kunnen bedenken. En dat is allemaal mogelijk gemaakt door jullie! Jullie zijn toch wel een beetje mijn virtuele matties die blij voor mij zijn als ik een statistiekvak heb gehaald, een traantje laten als ik over mijn vader vertel en meeleven als Bunny von D naar de dierenarts moet. Ik hoop dat je ook in 2015 leuke artikelen op mijn blog blijft vinden en ze met plezier leest. Ik ga in ieder geval mijn best doen! Dankjewel! 

Back to Top