Kerstavond bij restaurant Iris

Gisteren organiseerde ik mijn eerste echte kerstdiner óóit. Voor vier mensen. Inclusief ikzelf. Dat klinkt niet erg indrukwekkend. Maar ik vond het hartstikke leuk. We verbouwden de woonkamer, zetten een grote tafel in het midden en ik maakte schattige menukaarten en naamkaartjes. Ik wilde de hele avond Pinterest-waardige foto’s maken zodat ik er vandaag een leuke blogpost over kon schrijven, maar dat was ik helemaal vergeten. Soms heb ik ook gewoon geen zin om steeds van alles foto’s te maken de hele dag door (ohohooh zwaar leven als blogger hoor). 

kerstmenu 2014

Menukaarten uit de toekomst

Na zes keer mijn menukaart op typ- en spelfouten te hebben gecheckt kon ik ze uitprinten. Hm, dat ging niet helemaal goed. Maar nu kan ik de menukaarten volgend jaar ook weer gebruiken, lekker ecologisch. Het mooie papier komt uit de Fairminds Mail Kit, hier schreef ik daar een review over. De tafel had ik supermooi gedekt, al zeg ik het zelf, dus het is een béétje jammer dat ik daar geen mooie foto van heb kunnen maken. Wel twitterde ik een telefoonfoto terwijl ik de tafel mooi maakte, dan kan je een idee krijgen van ons mini restaurant gisteren. Ik ben zo blij dat het eten goed was gelukt en dat iedereen het lekker vond. Als enige vegetariër in de familie wilde ik natuurlijk extra lekker eten maken zodat niemand het vlees zou missen, en volgens mij is dat prima gelukt!

naamkaartjes kerstmis

Kerstmenu 2015 2014

Amuse: Salade van avocado en grapefruit

Dit recept komt uit het kookboek Veg!, maar hier kan je het recept ook vinden. Het is een simpel gerechtje met maar een paar ingredienten, maar daarom juist zo lekker. De smaken passen heel goed bij elkaar. Ik weet trouwens niet of dit wel eens een amuse is (update: nee dus), maar ik vind het zo’n leuk woord en het klinkt chique.

amuse avocado grapefruit

Voorgerecht: Pompoensoep met limoensap

Het hoofdgerecht werd pompoenrisotto, de pompoenblokjes die ik daar van over hield gebruikte ik om een simpel soepje mee te maken. Mini-recept: fruit een ui en een knoflookteentje, gooi de pompoenblokjes erbij en bak ook even mee, voeg een liter bouillon toe, laat 15 minuten koken en pureer. Op het laatst het sap van een halve limoen toevoegen. Tadaa! Helemaal niet moeilijk en hij viel goed in de smaak.

pompoensoep

Hoofdgerecht: Pompoenrisotto met geitenkaas

Ik maakte dankbaar gebruik van het pompoenrisotto recept van Yellow Lemon Tree, alleen dan zonder de pancetta natuurlijk. Of eigenlijk moet ik zeggen dat Steve er dankbaar gebruik van maakte, want hij heeft het hele hoofdgerecht gemaakt terwijl ik voor gastvrouw speelde, man naar mijn hart hoor. Ik vond sowieso dat we een supergoed team waren in de keuken, misschien dat we later maar gewoon een restaurantje moeten beginnen, waarom niet? De Parmezaan en geitenkaas serveerde ik er in aparte bakjes bij, zodat iedereen voor zichzelf kon bepalen hoeveel ze er in wilden hebben.

pompoenrisotto

Nagerecht: Crème Brûlée a la Nahdie & Appeltaart a la Steve

Desserts maken en taartjes bakken zijn niet mijn grootste talenten, dus dat liet ik aan Steve en mijn zusje over. Mijn zusje maakte crème brûlée, waar ik een foto van vergat te maken, zonde! En Steve maakte appeltaart. Jummie! Steve maakt nu elke week een taartje, hartstikke vervelend natuurlijk, en ik wil zo graag dat hij een taartjesvansteve.nl blog begint. Zou dat niet leuk zijn?! En dan komt er elke week een taartje op te staan. Hij ziet het zelf alleen nog niet zo zitten.

appeltaart van steve

Ik hoop dat jullie een leuke kerst hebben! Of dat je in ieder geval goed kan eten. Vandaag heb ik even een rustdag ingelast, dus ik ben lekker alleen thuis en ik ga zo heel veel films kijken terwijl ik mijn buik volstop met left overs en eten uit het kerstpakket van Steve. Wat zijn jullie plannen?

Back to Top