Hippievoer: RAW chocolate van CHOCOdelic

Hippie Voer

Oeh! Ik ontving een mooi pakketje met raw chocolate van CHOCOdelic. De chocolade is vegan en de cacao is ongebrand, vandaar de benaming ‘raw’. Verantwoord snoepen dus! Daar zeg ik geen nee tegen. Ik organiseerde mijn eigen chocoladeproeverij met lieftallige assistente Bunny von D.

chocodelic raw chocolate

Zijn jullie al benieuwd wat er in het tasje zit?

chocodelic raw chocolate

Oké oké, rustig aan! Ik zal het laten zien:

chocodelic chocolade

ChOCOdelic

Bij CHOCOdelic kan je terecht voor verantwoorde chocolade. Doordat de producten raw zijn, hebben ze een hoge voedingswaarde. De producten worden gemaakt met enkel natuurlijke ingrediënten en op een speciale manier bereid, bijvoorbeeld door koude persing. Op de foto hierboven zie je een luxe doosje Choco Coco Bonbons, een zakje Choco Mulberry en twee Ombar repen in de smaken dark en coco mylk. Alle producten zijn voorzien van het Europese biologische keurmerk en het Vegan keurmerk. Helemaal goed dus!

CHOCOdelic Choco Mulberry

chocodelic choco mulberry chocodelic choco mulberry

De trouwe, oplettende lezer herkent ze misschien al. Want in 2013 schreef ik ook al over deze healthy moerbeibessen omhuld met een laagje rauwe chocolade. Dus wil je hier meer over lezen dan verwijs ik je door naar mijn review die ik destijds schreef, daar vind je ook gelijk een foto van de ingrediëntenlijst. Eén zakje (100 gram) kost 5,55 euro en ze zijn erg lekker!

CHOCOdelic Choco Coco Bonbons

chocodelic bonbons chocodelic bonbons

Wat chique! De bonbons zitten in een mooi doosje en ik vind dit echt iets om een lief persoon cadeau te doen. Ik verwachtte de textuur en smaak van een traditionele (niet-zo-verantwoorde) bonbon, maar dan word je toch flink teleurgesteld. Deze bonbons zijn niet smeuïg van binnen zoals ik ben gewend en ze smaken redelijk bitter door de rauwe cacao. Maar ik gok dat een liefhebber van pure chocolade erg bij wordt van deze verantwoorde bonbons. Naast kokosrasp en cacao bestaan de ingrediënten uit kokosolie, ahornsiroop, kokosbloesemsiroop, vanillepoeder en Himalayazout. Eén doosje bevat 6 bonbons en kost 4,95 euro.

Ombar Coco Mylk & Dark 72%

ombar ombar

Oh my, Ombar coco mylk, ik wil met je trouwen. Zo lekker! Ik houd ervan als de chocolade lekker zoet en zacht is. Bij pure vegan chocolade is dat vaak niet het geval omdat er geen gebruik wordt gemaakt van melk. Maar deze coco mylk reep bevat kokosroom. Héél lekker. De dark reep bevat 72% cacao en is daardoor echt puur-puur. Alle repen van Ombar zijn verrijkt met probiotica voor gezonde darmen. Eén reepje (35 gram) kost 2,59 euro. Er zijn nog veel meer smaken trouwens, hier kan je ze allemaal vinden inclusief de ingrediëntenlijsten. 

Eindrapport

chocodelic review

De cijfers variëren van een 6 voor de dark Ombar tot een 9,5 voor de coco Ombar. Pure chocolade is gewoon niet zo mijn ding, vandaar het laagste cijfer voor de pure chocoladereep van het merk Ombar. Ook de bonbons waren ietwat bitter van smaak, maar de luxe uitvoering en het laagje kokos (jummie!) aan de buitenkant zorgden voor een ruim voldoende als eindcijfer. De choco mulberries vlogen er doorheen, zowel Steve en ik zijn fan! Een 7,5 is dus zeer verdiend. Maar de ultieme topper is toch wel het cocos chocoladereepje van Ombar. Smeuïg, zoet, precies goed! Mm.. En eigenlijk horen alle producten sowieso een pluspunt te krijgen omdat ze biologisch én vegan zijn.

Kende jij deze chocolade al? Mocht je benieuwd zijn dan kan je ze in ieder geval vinden bij o.a. Ekoplaza (hier kan je alle verkooppunten vinden) en in de Chocodelic webshop!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top