Hippievoer: RAW chocolate van CHOCOdelic

Hippie Voer

Oeh! Ik ontving een mooi pakketje met raw chocolate van CHOCOdelic. De chocolade is vegan en de cacao is ongebrand, vandaar de benaming ‘raw’. Verantwoord snoepen dus! Daar zeg ik geen nee tegen. Ik organiseerde mijn eigen chocoladeproeverij met lieftallige assistente Bunny von D.

chocodelic raw chocolate

Zijn jullie al benieuwd wat er in het tasje zit?

chocodelic raw chocolate

Oké oké, rustig aan! Ik zal het laten zien:

chocodelic chocolade

ChOCOdelic

Bij CHOCOdelic kan je terecht voor verantwoorde chocolade. Doordat de producten raw zijn, hebben ze een hoge voedingswaarde. De producten worden gemaakt met enkel natuurlijke ingrediënten en op een speciale manier bereid, bijvoorbeeld door koude persing. Op de foto hierboven zie je een luxe doosje Choco Coco Bonbons, een zakje Choco Mulberry en twee Ombar repen in de smaken dark en coco mylk. Alle producten zijn voorzien van het Europese biologische keurmerk en het Vegan keurmerk. Helemaal goed dus!

CHOCOdelic Choco Mulberry

chocodelic choco mulberry chocodelic choco mulberry

De trouwe, oplettende lezer herkent ze misschien al. Want in 2013 schreef ik ook al over deze healthy moerbeibessen omhuld met een laagje rauwe chocolade. Dus wil je hier meer over lezen dan verwijs ik je door naar mijn review die ik destijds schreef, daar vind je ook gelijk een foto van de ingrediëntenlijst. Eén zakje (100 gram) kost 5,55 euro en ze zijn erg lekker!

CHOCOdelic Choco Coco Bonbons

chocodelic bonbons chocodelic bonbons

Wat chique! De bonbons zitten in een mooi doosje en ik vind dit echt iets om een lief persoon cadeau te doen. Ik verwachtte de textuur en smaak van een traditionele (niet-zo-verantwoorde) bonbon, maar dan word je toch flink teleurgesteld. Deze bonbons zijn niet smeuïg van binnen zoals ik ben gewend en ze smaken redelijk bitter door de rauwe cacao. Maar ik gok dat een liefhebber van pure chocolade erg bij wordt van deze verantwoorde bonbons. Naast kokosrasp en cacao bestaan de ingrediënten uit kokosolie, ahornsiroop, kokosbloesemsiroop, vanillepoeder en Himalayazout. Eén doosje bevat 6 bonbons en kost 4,95 euro.

Ombar Coco Mylk & Dark 72%

ombar ombar

Oh my, Ombar coco mylk, ik wil met je trouwen. Zo lekker! Ik houd ervan als de chocolade lekker zoet en zacht is. Bij pure vegan chocolade is dat vaak niet het geval omdat er geen gebruik wordt gemaakt van melk. Maar deze coco mylk reep bevat kokosroom. Héél lekker. De dark reep bevat 72% cacao en is daardoor echt puur-puur. Alle repen van Ombar zijn verrijkt met probiotica voor gezonde darmen. Eén reepje (35 gram) kost 2,59 euro. Er zijn nog veel meer smaken trouwens, hier kan je ze allemaal vinden inclusief de ingrediëntenlijsten. 

Eindrapport

chocodelic review

De cijfers variëren van een 6 voor de dark Ombar tot een 9,5 voor de coco Ombar. Pure chocolade is gewoon niet zo mijn ding, vandaar het laagste cijfer voor de pure chocoladereep van het merk Ombar. Ook de bonbons waren ietwat bitter van smaak, maar de luxe uitvoering en het laagje kokos (jummie!) aan de buitenkant zorgden voor een ruim voldoende als eindcijfer. De choco mulberries vlogen er doorheen, zowel Steve en ik zijn fan! Een 7,5 is dus zeer verdiend. Maar de ultieme topper is toch wel het cocos chocoladereepje van Ombar. Smeuïg, zoet, precies goed! Mm.. En eigenlijk horen alle producten sowieso een pluspunt te krijgen omdat ze biologisch én vegan zijn.

Kende jij deze chocolade al? Mocht je benieuwd zijn dan kan je ze in ieder geval vinden bij o.a. Ekoplaza (hier kan je alle verkooppunten vinden) en in de Chocodelic webshop!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 reacties op “Hippievoer: RAW chocolate van CHOCOdelic

 1. Marloes schreef:

  Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ken het merk zelf nog niet, maar wil het dolgraag eens uitproberen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Nadia schreef:

  Oeh, leuke foto’s! Ik wist niet dat Ombar ook van Chocodelic is, vind de repen erg lekker. Ik vind ook de incabessen omhuld met choco erg lekker, de rest ken ik nog niet!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens mij is het niet van Chocodelic zelf, maar ze verkopen het merk wel in hun eigen webshop omdat ze het een leuk merk vinden 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Tessa schreef:

  Ik heb deze soorten chocola nog niet geprobeerd, ik durfde het niet zo goed aan omdat ik veel van die raw chocolate bars zo’n rare textuur vind hebben. Misschien even wennen, maar als je ‘gewone’ chocoladerepen gewend bent is het wel een enorme omschakeling. Toch wil ik het wel graag proberen om ietsjes gezonder te snacken, dus ik ben nu wel heel benieuwd naar de Ombar repen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vind die Ombar repen niet heel anders dan ‘normale’ chocolade smaken eigenlijk 😀 Maar ik snap wel wat je bedoelt, sommige raw chocolade is een beetje korrelig, ofzo? Is even wennen inderdaad!

   | Reageer op deze reactie
   1. Tessa schreef:

    Ja, korrelig inderdaad! Zo raar omdat je als je een hap chocola neemt een heel andere verwachting hebt :).

    | Reageer op deze reactie
 4. Margreet schreef:

  Zo’n tasje zou ik ook wel willen krijgen!! Mooi verpakt..ik ga wat bestellen. Leuke foto van Bunny von D ook 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Danielle schreef:

  Ik hou wél van pure chocolade dus die wil ik zeker een keer gaan proberen ;)! Ik heb echt nog nooit van dit merk gehoord trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 6. Nina schreef:

  Oh die choco mulberry dingen zijn zoo lekker. Ik ben alleen de laatste tijd een beetje te blut voor deze producten. Bummer 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa <3 Het is ook zo jammer dat ze zo lekker zijn dat je ze het liefst in één keer opeet als een zak m&m's. Alleen zijn ze daar wel iets te duur voor haha. Komt wel weer 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Deisy schreef:

  Oeeh chocolade: daar maak jij mij altijd wel blij mee hoor 😉 Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden, want kende het totaal niet eigenlijk. Wel grappig om te zien hoe verschillend de cijfers zijn.. Pure chocolade geniet ook trouwens niet mijn smaak hoor 😉

  | Reageer op deze reactie
 8. Chantal schreef:

  Die Choco Mulberry zijn echt heel lekker! Gewone raw chocolat maak ik meestal zelf, dat vind ik stiekem nog lekkerder!

  | Reageer op deze reactie
 9. Kim schreef:

  Ja Bunny von D weer in actie. Konijnen maken elk product mooier haha 😉 Dit chocolade merk kende ik nog niet. Doet me wat denken aan Lovechock. Ken je die ook?

  | Reageer op deze reactie
 10. Sonja schreef:

  Leuke review! Ik vind het alleen altijd zo jammer dat deze chocolade zoveel duurder is.. :'(

  | Reageer op deze reactie
 11. Julia Kasch schreef:

  Oh wow dat ziet er allemaal zoo lekker uit. Krijg direct weer zin in chocolade hahaha alleen vindt ik het helaas een beetje duur 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Helena schreef:

  Sjongejonge, dat ziet er lekker uit! Vervelend natuurlijk, zo’n review schrijven 😉
  Ik kende nog niet alles hier van, snel naar de Ekoplaza dus!

  | Reageer op deze reactie
 13. Audrey schreef:

  Proef je bij die melkchocolade met kokosroom de kokossmaak dan niet heel erg? Ik vind kokos namelijk ontzettend vies 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja dat proef je wel heel goed! Ik ben zelf groot fan van kokos dus ik vind die erg lekker. Maar ik denk niet dat het dan jouw ding is 😉

   | Reageer op deze reactie
 14. Xaviera schreef:

  Heerlijk al die RAW chocolade! Ik ben nu vooral heel benieuwd naar die Ombar repen. Die foto’s van Bunny von D erbij zijn weer zo ontzettend schattig! <3

  | Reageer op deze reactie
 15. Iris schreef:

  Inderdaad een goed plan om deze chocolade cadeau te doen. Ik geloof dat ik het anders zelf vakkundig op zou eten.

  | Reageer op deze reactie
 16. Karlijn schreef:

  De bessen doen me een beetje denken aan chocoladerozijnen! Ze zien er in ieder geval net zo lekker uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Marielle schreef:

  Oeh dat ziet er lekker uit! Het lijkt me echt zo lekker, en wat heb jij een schattig konijntje zeg! <3

  | Reageer op deze reactie
 18. Jamie schreef:

  Ooh, die Ombar Coco Mylk klinkt lekker! Ik ben zelf ook niet zo’n fan van pure chocolade, maar mijn vader had laatst een 99% chocoladereep van Lindt gekregen en uit nieuwsgierigheid had ik een stukje geproefd. Nog nooit zo’n spijt gehad. Lekker laten liggen dus :p

  | Reageer op deze reactie
 19. Ester schreef:

  Ik kende ze nog niet, maar ehm… ik moet toch echt weer eens naar de Eko plaza!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top