Recept: Groene salade met rode aardbeien
Deze groene salade is een ideale lunchsalade met mooie frisse kleuren! Je kan er ook nog wat stukjes appel aan toevoegen voor extra frisheid en de bleekselderij weglaten als je daar niet zo’n groot fan van bent.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 75 gram quinoa
- 1 handje verse spinazie
- 1 stengel bleekselderij
- 1 stengel lenteui
- 1/2 komkommer
- 1 takje verse peterselie
- 10 aardbeien
- 25 gram gepelde pistachenoten
- 1/2 citroen
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1/2 tl gedroogde munt
- 1/2 tl knoflookpoeder
- peper & zout
Bereiding groene salade:
- Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snij de verse spinazie in grove reepjes (niet heel precies natuurlijk, maar gewoon even snel chop chop). Snij de bleekselderij fijn, de lenteui in ringetjes en de komkommer in blokjes. Snij de peterselie fijn en halveer de aardbeien eventueel.
- Meng dit alles met de gepelde pistachenoten in een saladeschaal.
- Maak de dressing door het sap van een halve citroen met olijfolie, een snuf munt, knoflookpoeder en peper en zout te mengen. Proef zelf ook even of je het zo goed op smaak gebracht vindt.
- Als de quinoa klaar is kan deze door de rest van de salade geschept worden samen met de dressing. Klaar! Makkelijk, toch?
Eet smakelijk. En vergeet niet de enige echte #ikbenirisniet hashtag als je je creatie deelt op Instagram!