Kookboek: Feel Good Food

Pauline bracht onlangs haar nieuwe kookboek uit: Feel Good Food! Qua vormgeving lijkt het op haar vorige kookboek; hier was ik toen ook erg enthousiast over. Het is een kookboek dat ik er namelijk nog vaak bij pak. Ik heb er al véél uit gekookt en het wordt altijd lekker. Daarom was ik erg benieuwd of dit kookboek net zo leuk was. En of er weer net zo veel lekkere vegetarische recepten in zouden staan natuurlijk!

Feel Good Food kookboekFeel Good Food kookboekFeel Good Food kookboek

Uit Pauline’s Keuken

Pauline ken je vast wel van haar foodblog Uit Pauline’s Keuken die ze samen met haar zus Annika runt. Ik klik regelmatig door haar blog om lekkere, makkelijke recepten te vinden. Ik volg normaal eigenlijk alleen vegetarische foodblogs, maar voor Pauline maak ik graag een uitzondering. Ze heeft namelijk ook behoorlijk wat vega-recepten in haar receptenindex staan. Ik houd heel erg van haar stijl; fris, makkelijk en gezond zijn denk ik goede beschrijvingen van haar recepten.

Feel Good Food kookboek

Feel Good Food

Feel Good Food is Pauline’s derde kookboek. Het heeft grotendeels dezelfde indeling als haar vorige boek: een woord vooraf, handige tips & tricks en véél recepten overzichtelijk ingedeeld. In Feel Good Food vind je ook onder andere een saladewijzer, een healthy-hotspotlijst en een handig ‘cheat sheet’. Leuk! Haar kookboek is gevuld met mooie, lichte foodfoto’s waar je gelijk honger van krijgt.

Feel Good Food kookboek Feel Good Food kookboek

Recepten

Vegetarische recepten worden aangegeven met een V-symbool. En gelukkig zie ik veel V-tjes verschijnen als ik door het boek blader. Ter illustratie: het hoofdstuk ‘diner’ bevat 25 recepten, 14 recepten zijn vegetarisch. En een aantal recepten die niet vegetarisch zijn, zijn makkelijk aan te passen. Door bijvoorbeeld vegetarische gehakt te gebruiken in plaats van rundergehakt of door een andere vervanger te kiezen. Daar ga ik sowieso veel kookplezier van hebben mint-hartje

Feel Good Food kookboek Feel Good Food kookboekFeel Good Food kookboekFeel Good Food kookboek

Ik heb de vegetarische filet americain uit Feel Good Food al gemaakt en die was superlekker. Deze staat als groentedip tussen de recepten, maar ik vond het ook heel lekker als broodbeleg. Dit recept komt overmorgen online zodat jullie het ook kunnen maken!

Feel Good Food is o.a. hier te koop voor 19,95 euro.

En een review van haar vorige kookboek kan je hier lezen.

Feel Good Food kookboek

Deze blogpost bevat een boek dat ik als recensie-exemplaar heb gekregen.
De links naar bol.com zijn affiliatelinks, bedankt voor je support! Lees mijn disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

12 reacties op “Kookboek: Feel Good Food

 1. Romy

  Wat een heerlijk kookboek lijkt me dit! Ik volg Paulines blog ook al een tijdje en ben fan van haar gerechten.

 2. Irene

  Oeeh ziet er goed uit! Ik ga ook af en toe eens op haar blog kijken voor lekkere receptjes. Ik ben niet zo’n vleeseter dus dit lijkt me een fijn boek!

 3. Iris

  Sinds kort heb ik haar blog ook ontdekt en ik vind dat er inderdaad leuke recepten op staan. Nu denk ik niet dat ik het boek ga kopen (toch liever alles vegetarisch), maar ik vind het wel fijn dat er zoveel aandacht aan vega wordt besteed in een ‘gewoon’ kookboek.

 4. Linda

  Heel erg mooi kookboek! Ik vind kookboeken er altijd zo mooi en fancy uitzien, maar tegelijkertijd koop ik ze niet meer omdat ik een hele grote stapel kookboeken heb die ik eigenlijk bijna nooit gebruik :’) Zo zonde… Ik wil later als ik groot ben (haha) een plank met alle kookboeken er heel mooi op. Nu liggen ze op een grote stapel en zie je ze amper.

 5. Iris

  Super mooi kookboek weer! Ik heb haar eerste kookboek ook en kook er best veel uit, het is inderdaad altijd lekker. Ik wil deze ook echt nog graag hebben. <3

 6. Siroon

  Dit kookboek gaf ik laatst cadeau aan een vriendinnetje, maar heb er stiekem heel wat pagina’s uit gefotografeerd om thuis te maken! Ik kan de Indiase zoete aardappelsoep erg aanraden, die maakte ik laatst voor een gezelschap van 10 man, waarvan er 1 chefkok was bij een sterrenrestaurant in Utrecht. Spannend! Maarrrrr hij vroeg het recept van de soep, omdat hij die zooo lekker vond! Yes!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten