9 x vaste zepen met verschillende toepassingen

Ik moet toegeven dat toen ik op de groene tour ging, ik in eerste instantie nog niet echt weg was van vaste zepen. Maar omdat het veel milieuvriendelijker is omdat ze geen plastic fles als verpakking nodig hebben en daarnaast veeel langer meegaan, moest ik het toch maar eens proberen. En sindsdien gebruik ik juist erg graag vaste zepen. Er zijn ook zo veel leuke zeepjes beschikbaar! Voor veel verschillende toepassingen, denk aan gezichtszeep, haarzeep maar ook scheerzeep. Ik heb er negen op een rijtje gezet:

9 x vaste zepen

De vaste zepen zijn te koop bij:

  1. Fresh Farmacy – Een gezichtszeep met kalmerende en ontstekingsremmende werking. Die erg fijn is trouwens, in 2015 schreef ik er een review over! (€8,95)
  2. Jungle conditioner – Ook conditioners zijn er te koop in vaste vorm, deze van Lush is er speciaal voor om je haar te voeden zonder het zwaar te maken (€9,95)
  3. Huishoudzeep – Met deze zeep haal je vlekken uit textiel, het citroenzeepje werkt vooral goed tegen vetvlekken (€1,95)
  4. Scrubee – Niet een echt zeepje, maar een body butter in vaste vorm met scrubbende werking. Dit leuke bijtje komt uit de Moederdag-lijn van Lush (€10,95)
  5. Soap Flakes – Kijk even hoe goed dit bedacht is! Het is qua gebruik net een dispenser voor vloeibare handzeep, alleen dan raspt het een vast zeepje (€149,-)
  6. Zeephouder – Mocht je die dispenser wat aan de dure kant vinden, dan verkoopt Dille & Kamille een goedkoper alternatief. Namelijk een houder met zeepbol, ze verkopen ook losse zeepbollen voor als ‘ie op is (€29,95)
  7. Travel soap – Ga je op reis en wil je zo min mogelijk meenemen? Dit 3-in-1 zeepje van Babongo gebruik je als normale zeep, shampoo én deo (€8,75)
  8. Kruidenzeep – De zepen van Werfzeep zie ik óveral voorbij komen, ik moet ze zelf ook snel proberen. Ze verkopen naast ‘normale’ zepen ook een vaste shampoo, schoonmaakzeep en scheerzeep, in de collage zie je hun kruidenzeep (€5,75)
  9. Shaving soap – Deze scheerzeep van Babongo gebruik ik zelf ook, de zeep bevat eucalyptus en is heel zacht voor je huid (€8,75)
vaste zepen van Lush
Fresh Farmacy van Lush <3 (nr. 1 in de collage)

Vaste zepen zijn weer helemaal hip! Heb jij al vaste zeepjes in je badkamer liggen? (Of liever daar buiten eigenlijk, anders worden ze zo zompig!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 reacties op “9 x vaste zepen met verschillende toepassingen

  1. Marjan schreef:

    Ik heb een zeepok van l’occitane bij de douche, maar ik weet eienlijk niet hoe eco die zijn… en ze zijn per stuk ook nog in plastic verpakt (ik had een set van 6)… mn huid word er wel squicky clean van 😉 veel meer dan van douchegel!

    | Reageer op deze reactie
  2. Ingrid schreef:

    Wij hebben wel eens vaste zeep in het toilet. Ik vind het leuk staan, maar ik vraag me af hoe hygiënisch het is. Ik ben wel benieuwd hoeveel het scheelt qua verpakkingen met vloeibare zeep. Je kan tenslotte ook gewoon een aardewerken zeeppomp kopen en navulverpakkingen.

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Ja ik vind het ook altijd leuk staan! Qua hygiëne maakt het geloof ik niet zo heel veel uit, omdat je na gebruik je handen afspoelt en afdroogt. De meeste bacteriën zitten meestal op de handdoek en deurkruk, had ik begrepen! En wat betreft de verpakkingen is het grootste voordeel vooral dat zeepjes vaak alleen in een papiertje verpakt zitten en vloeibare zeep in plastic. Afhankelijk van wat je gebruikt natuurlijk! 🙂

      | Reageer op deze reactie
    2. Inge schreef:

      Droogt de fresh pharmacy zeep je huid uit? Ik twijfel al heel lang of ik hen zal kopen, omdat ik een hele droge huid hebt en de meeste face washes te agressief zijn..

      | Reageer op deze reactie
      1. Iris schreef:

        Bij mij viel dat wel mee, maar ik heb geen extreem droge huid, wel ietsje droog. Hij droogt wel sowieso iets meer uit dan met een vloeibare reiniger vind ik, maar niet op een vervelende manier. Haha hier schiet je nog niks mee op he? Ik ben in ieder geval begonnen met een klein testertje van de zeep, dus dat is een idee!

        | Reageer op deze reactie
  3. Linda schreef:

    Ohhhh, die citroenzeep! Die heb ik in geen twintig jaar meer gezien, geloof ik, haha. Nostalgie! :’D

    Ik kocht mijn eerste vaste zeep voor mee op reis. Lekker klein, licht en multifunctioneel. Ik gebruikte hem als zeep, shampoo én wasmiddel en was er superblij mee. Nu gebruik ik Aleppozeep (want geen SLS en palmolie), maar durf na een week of twee nog niet te zeggen of ik het een succes vind. Anders wil ik Babongo of Werfzeep gaan proberen.

    Is die link naar de Soap Flakes stuk? Ik ben nu wel nieuwsgierig 😀

    | Reageer op deze reactie
    1. Linda schreef:

      Oh hier: https://yours-and-more.com/en-ch/. Heel origineel! Het is wel een oplosing voor het zompig worden en bij gebruik door meerdere mensen die elkaar vies vinden. Alleen…. van zo’n prijs krijg ik zin om zelf te gaan knutselen met een kaasrasp 😉

      | Reageer op deze reactie
  4. Romy schreef:

    Vaste zeep moet ik ook echt nog een keer aan gaan wennen, maar hier zitten zeker een paar zeepjes bij die me wel wat lijken. Dat bijtje is leuk!

    | Reageer op deze reactie
  5. Susan schreef:

    Ik vind vaste zeep een beetje onhandig.. Heb het wel een tijdje gebruikt, van Lush, omdat ik een bepaalde geur zo lekker vond. Maar zat toch altijd te klooien onder de douche en echt schuimen deed die ook niet.. Ik ben nog niet overstag!

    | Reageer op deze reactie
  6. gerhilde maakt schreef:

    Ik heb enkele zepen gekocht, maar gebruik momenteel voornamelijk nog vloeibare toestanden. Ik koop dan grote verpakkingen voor minder afval, maar zeep geeft natuurlijk nog minder afval. Die rasp is geweldig!

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Ik ook ik ook! Ben blij dat het niet in Enschede zit want dan zou ik er zooooo veel geld uitgeven.

      | Reageer op deze reactie
  7. Kim schreef:

    Ik gebruik op het moment Aleppo zeep ! Ook een aanrader om even naar te kijken, daarnaast ben ik ook fan van de Lush figs n leafs zeep en de sultana of soap!

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Oeh, Figs and Leaves klinkt fijn, die onthoud ik voor mijn volgende bezoekje aan de winkel, thanks 😀

      | Reageer op deze reactie
  8. Sofieke schreef:

    Fijne tips! Mijn fles shampoo is bijna op en ik wil eigenlijk over naar een vaste shampoobar. Kan alleen niet kiezen welke en verzendkosten zijn vaak zo hoog voor een blokje zeep! Lush zit hier wel maar daar zitten weer vrij grove reinigers in. Nog iemand tips voor haarzeep? Liefst rond Den Bosch te koop 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. Linda schreef:

      Je kan eens Aleppozeep proberen. Dat is pure olijfzeep (soms met een deel laurierolie), er zit geen SLS in en je kan hem bij Dille&Kamille kopen voor ongeveer 4-5 euro, geloof ik. Moet je daarna wel naspoelen met verdunde azijn en mazzel hebben dat het werkt voor jou. Succes!

      | Reageer op deze reactie
      1. Lisette schreef:

        Ik kreeg hier juist een vreselijk droge, schilferige hoofdhuid van, boehoe:(

        | Reageer op deze reactie
    2. Frances schreef:

      Ik gebruik sinds een jaar of 2 alleen nog maar de Werf haarzeep. Super spul, krijg er mooi vol haar van en was het nog maar eens per week (tussendoor gewoon zonder iets douchen). In het begin spoelde ik het nog na met wat appelazijn in een scheutje water maar sinds wij hier zacht water hebben hoeft dat ook niet meer. Werfzeep adressen kun je op hun website vinden. Je doet er trouwens behoorlijk lang mee dus verhoudingsgewijs vind ik het echt niet duur.

      | Reageer op deze reactie
  9. evelien schreef:

    Oh ik ben heel benieuwd naar de scheerzeep! <3 En dat bijtje is zo leuk! Cute!
    Liefs,
    Evelien

    | Reageer op deze reactie
  10. Charelle schreef:

    Wow die zeephouder is echt mega handig! Ik had hem al bijna in mijn winkelmandje maar toen zag ik dat hij inderdaad wat duur is! Hoop dat dit binnenkort ook goedkoper verkrijgbaar is. (: Ik moet ook gauw een paar van je tips proberen, want behalve handzeep en een scrub maak ik nog veel te weinig gebruik van vaste zeepjes en ik erger me toch aan die lege plastic shampooflessen enzo.

    | Reageer op deze reactie
  11. Iris schreef:

    Die zeeprasp vind ik erg slim bedacht. Een beetje duur wel inderdaad, maar zo’n zeepbol is ook erg handig.

    | Reageer op deze reactie
  12. Mariëlle schreef:

    Ik heb één vaste zeep liggen, maar ik gebruik hem eigenlijk nog niet. Het is toch een andere manier van werken haha!

    | Reageer op deze reactie
  13. Jennifer schreef:

    Mijn ouders nemen altijd een lading blokken olijfzeep mee uit turkije, echt heerlijke zeep =)
    Die van nummer 6 hadden ze bij ons op de basisschool x’D

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Haha wat heerlijk ouderwets! Als ik ooit verhuis naar een wat beter huis koop ik zo’n ding voor bij de wasbak, vind het zo leuk staan, lekker oudbollig. En wat handig! Olijfzeep is superfijn.

      | Reageer op deze reactie
  14. Bente schreef:

    Ik ben zelf niet echt een fan van vaste zepen, behalve voor het wassen van mijn handen. Mijn vriend daarentegen gebruikt altijd zeep. Ook onder de douche 😀

    | Reageer op deze reactie
  15. Linda schreef:

    Ik heb er eentje een tijdje terug gekregen bij een Instaswap, die is van Hema en echt superfijn 🙂 Ik had er vooral last van dat ‘ie vastplakte aan mijn plankje met doucheproducten haha! Nu ligt ‘ie op een washandje en heb ik dat niet meer. Die vind ik wel erg fijn!

    | Reageer op deze reactie
  16. Altijd zondag schreef:

    Ooh die rasp, super goed gevonden, dat had ik nog niet eerder gezien! Die travel soap lijkt me heel handig, dus die komt op m’n lijstje. Wij gebruiken ook als maar meer vaste zeep, zo kan je inderdaad heel wat plastiek uit de badkamer weren. Leuk artikel!

    | Reageer op deze reactie
  17. Marianne schreef:

    Wat een fijn artikel met fijne zeepjes! Weet je of de zeepjes allemaal vegan zijn? Daar ben ik namelijk naar op zoek 🙂

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Oeps, sorry voor de late reactie! In mijn hoofd had ik al gereageerd en toen vergat ik het weer. De zepen van Babongo zijn sowieso vegan. Bij die van Lush zou je even op de productpagina’s kunnen geven, zij geven per product duidelijk aan of het vega of vegan is. Een groot deel van de werfzepen is als het goed is ook vegan, maar dan zou je voor de zekerheid even moeten checken of er geen honing in zit. Alle ingrediëntenlijstjes staan wel op hun website 🙂

      | Reageer op deze reactie
      1. Marianne schreef:

        Bedankt voor het antwoorden! Beter laat dan nooit 🙂 En voor mij precies op tijd, mijn zeep is bijna op dus ga nu nieuwe kopen 🙂

        | Reageer op deze reactie
  18. Merel schreef:

    Die zeepbol had ik vroeger ook op schol die te koop is bij Dille&Kamille. Brings back good memories haha. Ik gebruik het liefst de zeep van Lush. krijg je ook geen droge handen van wat ik met andere vaste zepen soms wel heb.

    | Reageer op deze reactie
  19. OMG moet ik wéér naar Lush. Zit hier om de hoek en dat is niet zo best voor mij 😉

    Super leuk dit overzicht. Het heeft voor mij ook echt iets nostalgisch. Bij oma was er altijd vaste zeep <3

    | Reageer op deze reactie
  20. Ik ben op dit moment de werfzeep aan het testen voor mijn haar. Over een klein maandje op mijn blog te vinden 😉 Ik vind het echt een leuke trend in de groene wereld haha. Ik word zo gelukkig van al die mooi vormgegeven zeepjes!

    | Reageer op deze reactie
  21. Anna schreef:

    Ik heb die vaste conditioner van Lush helaas moeten wegsmijten. Werkte voor geen meter :/ Misschien hebben ze hun recept intussen aangepast… Wel fijne tips voor de rest, gebruik zelf ook liever vaste zeep. Heb de indruk dat het ook veel goedkoper uitkomt.

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Oh wat jammer! Ik heb heel lang geleden een vaste conditioner van Lush geprobeerd, dat was voor mijn haar ook niet zo’n succes, maar ik zie deze ook niet meer op hun website staan. Dus wellicht hebben ze het recept intussen aangepast!

      | Reageer op deze reactie
  22. Hanneke schreef:

    Ik ben fan van de Werfzeepzepen. Ze hebben zo veel fijne zepen.
    De shampoo is fijn (mijn haar ziet er echt beter uit nu ik die gebruik), de zeep voor in de keuken ook (chocolade/koffie geur met scrub), de haverscrub. Ik heb er inmdidels al heel veel uitgeprobeerd en heb er maar 1 of 2 kunnen vinden die ik minder vond. Ze hebben ook een aantal keer per jaar seizoenszepen met verrassende geuren en samenstellingen.
    Kortom: aanrader

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

      Ah super om te horen, ik ga het snel proberen als mijn andere zeepjes op zijn! 🙂

      | Reageer op deze reactie
  23. Ann schreef:

    Als je last hebt van zweetluchtjes welke niet zo makkelijk weg te zepen zijn, kan je voor de Tea Tree van Dr Organic gaan. Werkt super 🙂

    | Reageer op deze reactie
  24. Nancy schreef:

    Ik heb een shampoobar van Lush waar ik al meer dan anderhalf jaar mee doe (ik was mijn haar eens in de week) en hij is nog niet op! Superhandig en fijn om overal mee naartoe te nemen, zeker voor op reis. Daarnaast heb ik een deozeep genomen en probeer ik meer vaste zepen te kopen en te gebruiken. Ik woon samen en mijn hubby is niet zo heel erg handig als het op milieubewust of zerowaste aan komt. Ik moet regelmatig met boze stem zeggen dat hij weer iets verpakt gekocht heeft Altijd goed opletten in ons huishouden dus, want voor ik het weet wordt er troep naar binnen gebracht. Maar mijn toekomst is dus zo veel mogelijk verpakkingsloos! Ik ben dus helemaal om als het gaat om vaste zepen.

    | Reageer op deze reactie
Back to Top