Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Oh, dit is zo lekker! Net sorbetijs dat aan het smelten is, oeh. ’s Ochtends ontbijt ik vaak alleen op koffie (ik weet het niet, niet heel gezond, maar mijn avondeten is wel bijna altijd gezond!). En met dit veel te warme weer krijg ik ’s middags ook nauwelijks een hap door mijn keel. De smoothiebowl met bevroren fruit is de ideale oplossing. Zo lekker!

Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Recept smoothiebowl

Hoeveelheid: twee smoothiebowls

Ingrediënten voor de smoothiebowl:

  • 1 bevroren banaan
  • 250 gram blauwe bessen uit de diepvries
  • 200 ml blauwe bessensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • optioneel: 1 eetlepel zoetstof zoals honing of agavesiroop
  • optioneel: extra vocht om het dunner te maken, ik deed er zelf kokosnootdrink bij

Voor de toppings:

  • vers fruit zoals aardbei
  • kokoschips
  • granola, ik gebruikte die van Bolletje, maar zelf maken kan natuurlijk ook!

Geen paniek: De hoeveelheden zijn niet heel exact, het ligt een beetje aan de structuur die je wil. Wil je het dikker: doe er dan extra banaan of een kopje havermout bij. Wil je het dunner: voeg extra vocht toe zoals fruitsap of (plantaardige) melk. Kan niet mislukken!

Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Links: biologisch blauwe bessensap van Schulp / Rechts: mijn futuristische vacuümblender

Zo maak je de smoothiebowl:

  1. Voorbereiding: gooi een banaan zonder schil in de vriezer de avond van te voren. Een verse non-bevroren banaan kan ook prima, maar met zomers weer is het veeel lekkerder met bevroren banaan.
  2. Pureer de bevroren banaan met de bevroren blauwe bessen, het vocht (gekoeld fruitsap en eventueel kokosmelk) en de vanille en eventueel een zoetstof.
  3. Kijk of je de structuur goed vindt, het is wel lekker als het net iets dikker is dan een normale smoothie. Maar heeel dik/stevig vind ik zelf minder lekker.
  4. Als je geen Instagram hebt: flikker het allemaal in een kommetje met extra toppings zoals vers fruit, granola en kokoschips.
  5. Als je wel Instagram hebt: schenk de smoothie uiterst voorzichtig in de kom en garneer voor de ene helft met granola en leg er in banen de andere toppings op. Maak een foto (bij daglicht en nooit met flits!) van bovenaf en zet op Instagram met de hashtags #smoothiebowl (en #ikbenirisniet voor een gratis like).

Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Maak jij ook weleens smoothiebowls? Benieuwd wat jij er in en op doet!

Voor meer vegetarische recepten zie de receptenindex!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

15 reacties op “Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

  1. Romy

    Haha, ik moest wel lachen om je ‘als je geen Instagram hebt’. Dat zou een recept inderdaad al zoveel makkelijker maken 😉 Deze smoothiebowl ziet er heerlijk uit! Perfect voor de zomer!

    • Yonne

      Hahaha, inderdaad ‘als je geen Instagram hebt’ 🙂 Mijne heeft een slotje, maar ik ga toch voor ‘als je Instagram hebt’.

  2. Susan

    Dit lijkt me echt heerlijk! Ik wil ook nog eens graag acai bowl maken, maar dat poeder is heel duur. Deze lijkt me dan meer geschikt!

    • Iris

      Oeh ja daar ben ik ook wel benieuwd naar! Dit is wat budgetvriendelijker inderdaad 😀

  3. Het lijkt me echt heerlijk! Ik maak wel vaak smoothies van bevroren fruit, maar echt een smoothiebowl heb ik nog nooit gemaakt.

  4. Lekker recept! Ga ik zeker eens proberen. En natuurlijk op een instagram-waardige manier, dat maakt het vast nog lekkerder 😉

  5. Iris

    Ooh, dit lijkt me heerlijk voor in de zomer! Bevroren banaan had ik vaak wel in de vriezer voor bananenijs, maar dit is weer net even anders.

  6. Tessa

    Zo slecht hoeft het niet om je ontbijt over te slaan. Als je geen honger/trek hebt, waarom zou je dan eten ? Zoek maar eens op intermittend fasting, schijnt best goed te zijn. Ik ga er binnenkort meer onderzoek naar doen!

    • Iris

      Oh ik zal er eens naar kijken! Als ik er nu naar google kom ik vooral op ehh niet zulke betrouwbare websites uit met 600 popups voor gratis ebooks haha.

      • Tessa

        Ja klopt! Ik had hetzelfde. Als je op Pubmed zoekt, vind je er ook artikelen over, die zijn waarschijnlijk betrouwbaarder 🙂

  7. Oh zo lekker! Sinds ik glutenvrij en lactosevrij moet eten is dit m’n ontbijt. Ik eet vrijwel iedere ochtend een smoothiebowl. Ik wissel af met banaan – framboos, banaan – aardbei en banaan – blauwe bes (of een combi van alles) en zit dan ’s ochtends enorm te smullen. Zeker als ’t zo warm is. Oh, en wat zijn je foto’s weer prachtig <3

  8. Ise

    Leuk geschreven! Het is jammer dat mijn blender dit niet zo goed aan kan, want er zijn zoveel lekkere dingen te maken met bevroren fruit..

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten