Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Oh, dit is zo lekker! Net sorbetijs dat aan het smelten is, oeh. ’s Ochtends ontbijt ik vaak alleen op koffie (ik weet het niet, niet heel gezond, maar mijn avondeten is wel bijna altijd gezond!). En met dit veel te warme weer krijg ik ’s middags ook nauwelijks een hap door mijn keel. De smoothiebowl met bevroren fruit is de ideale oplossing. Zo lekker!

Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Recept smoothiebowl

Hoeveelheid: twee smoothiebowls

Ingrediënten voor de smoothiebowl:

 • 1 bevroren banaan
 • 250 gram blauwe bessen uit de diepvries
 • 200 ml blauwe bessensap
 • 1 theelepel vanille-extract
 • optioneel: 1 eetlepel zoetstof zoals honing of agavesiroop
 • optioneel: extra vocht om het dunner te maken, ik deed er zelf kokosnootdrink bij

Voor de toppings:

 • vers fruit zoals aardbei
 • kokoschips
 • granola, ik gebruikte die van Bolletje, maar zelf maken kan natuurlijk ook!

Geen paniek: De hoeveelheden zijn niet heel exact, het ligt een beetje aan de structuur die je wil. Wil je het dikker: doe er dan extra banaan of een kopje havermout bij. Wil je het dunner: voeg extra vocht toe zoals fruitsap of (plantaardige) melk. Kan niet mislukken!

Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen
Links: biologisch blauwe bessensap van Schulp / Rechts: mijn futuristische vacuümblender

Zo maak je de smoothiebowl:

 1. Voorbereiding: gooi een banaan zonder schil in de vriezer de avond van te voren. Een verse non-bevroren banaan kan ook prima, maar met zomers weer is het veeel lekkerder met bevroren banaan.
 2. Pureer de bevroren banaan met de bevroren blauwe bessen, het vocht (gekoeld fruitsap en eventueel kokosmelk) en de vanille en eventueel een zoetstof.
 3. Kijk of je de structuur goed vindt, het is wel lekker als het net iets dikker is dan een normale smoothie. Maar heeel dik/stevig vind ik zelf minder lekker.
 4. Als je geen Instagram hebt: flikker het allemaal in een kommetje met extra toppings zoals vers fruit, granola en kokoschips.
 5. Als je wel Instagram hebt: schenk de smoothie uiterst voorzichtig in de kom en garneer voor de ene helft met granola en leg er in banen de andere toppings op. Maak een foto (bij daglicht en nooit met flits!) van bovenaf en zet op Instagram met de hashtags #smoothiebowl (en #ikbenirisniet voor een gratis like).

Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen Recept: Smoothiebowl met blauwe bessen

Maak jij ook weleens smoothiebowls? Benieuwd wat jij er in en op doet!

Voor meer vegetarische recepten zie de receptenindex!

Back to Top