Recept: Pizza van pitabroodjes

Ik had laatst een ingenieus idee: pizza van pitabroodjes!!! Ik vond het fantastisch en zag al hoe mijn blogpost zes miljoen keer gedeeld zou worden op Pinterest. Tot ik er naar googelde en zag dat heel foodieland dat al een keer had gemaakt. Kuch. Nou goed, pizza van pitabroodjes is misschien niet het meest unieke idee, maar lekker is het wél.

Pizza van pitabroodjes

Pizza van pitabroodjes

Ik vind het het lekkerst om de pitabroodjes door midden te snijden zodat je een extra dunne bodem hebt. Maar dan heb je wel een héél scherp mes nodig om ze netjes te kunnen snijden. En heb je meer kans dat ze kapot gaan. Zie je dit al helemaal fout gaan? Dan zou ik gewoon een heel pitabroodje per mini-pizza gebruiken.

Als ik deze mini-pizza’s maak, koop ik een pakje maaltijd-pita’s, daar zitten er vijf in dus dan hebben Steve en ik beide 5 mini-pizzaatjes met dunne bodem als ik ze doormidden snijd. Lekker makkelijk avondeten. Maar je kan ze ook als hapjes serveren, ook leuk!

Ingrediënten voor pizza mozzarella:

 • grote pitabroodjes
 • passata (tomatensaus)
 • Italiaanse kruiden
 • mozzarella
 • geraspte kaas
 • zwarte olijven
 • rucola

Ingrediënten voor pizza met witte saus:

 • grote pitabroodjes
 • crème fraîche
 • klein knoflookteentje
 • peper & zout
 • appel
 • rode ui
 • feta of geitenkaas
 • eventueel: pijnboompitten
 • rucola

Deze fantastische combinatie met witte saus, appel en rode ui heb ik niet zelf bedacht, maar komt uit het kookboek van Uit Pauline’s Keuken

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snij de pitabroodjes doormidden of laat ze heel (zie uitleg boven dit recept).
 3. Voor de pizza mozzarella: bestrijk de pitabroodjes met 1 eetlepel passata, bestrooi met Italiaanse kruiden en beleg met plakjes mozzarella (eerst even droog deppen met een keukenpapiertje zodat je pizza niet zompig wordt), geraspte kaas en zwarte olijven.
 4. Voor de pizza met witte saus: meng de crème fraîche met 1 klein teentje knoflook (geperst of fijngesneden) en wat peper en zout. Verdeel 1 flinke eetlepel van de witte saus over het pitabroodje en beleg met plakjes appel, dunne ringen rode ui, wat gebrokkelde feta of geitenkaas en eventueel pijnboompitten.
 5. Zet de mini-pizza’s in de voorverwarmde oven, ze zijn na ongeveer vijf tot tien minuten klaar. Als ze klaar zijn kan je er een paar handjes rucola over verdelen, superlekker!

Pizza van pitabroodjes

Meer ideeën voor vega pizza-toppings:

 • tomatensaus, geraspte kaas en plakjes vega-salami van De Vegetarische Slager;
 • witte saus, oesterzwammen en plakjes kastanjechampignons;
 • (rode) pesto als saus voor op de bodem, plakjes mozzarella en tomaat;
 •  en pizza zuurkool uiteraard, mijn lievelings.

Meer tips voor lekkere toppings zijn altijd welkom!

Pizza van pitabroodjes

Eet smakelijk! Zet de enige echte #ikbenirisniet hashtag bij je foto als je jouw creatie deelt op Instagram, dan kan ik het ook zien (als je geen slotje op je account hebt). Vind ik leuk.

Op zoek naar meer vegetarische recepten? Zie de receptenindex!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

20 reacties op “Recept: Pizza van pitabroodjes

 1. Ohhh, ik dacht dat je de hele straat op visite kreeg met al die pizza’s, maar het waren mini-pizza’s! :’D
  Wel een goed idee voor als je geen zin hebt om deeg te maken. Zoals ik gister. En toen heb ik toch deeg staan maken, want ik wist ook niet dat heel foodieland dit al verzonnen had. Next time, Gadget!

  • Iris

   Hahaha, oooh nu je het zegt, als je niet weet dat het mini-pizza’s zijn lijkt het echt een pizza-walhalla! Met zelfgemaakt deeg is het toch wel het allerallerlekkerst. Maar dit is wel lekker makkelijk als je last minute besluit dat je zin heb in pizza 😀

 2. Loes

  Dit ziet er lekker uit zeg! Ik ga dit zeker eens proberen. Ik wil ook nog eens wrap-pizza’s proberen!

  • Iris

   Oeh ja, wrap pizza’s zijn ook zo lekker! Ik houd sowieso heel erg van pizza’s met een dunne bodem, dus dan is zo’n wrap pizza perfect.

 3. Nou, ik behoor duidelijk nog niet tot foodieland want ik had hier nog nooit van gehoord. Dus wat mij betreft krijg jij alle credits, bedankt voor dit super goede idee!

 4. An

  Ook heel lekker als luie pizzabodem: knäckebröd. Van die grote ronde, die je bij de ikea kan kopen. Google maar eens 😊

 5. Saskia

  Ik ga het toch even pinnen hoor, want dit wil ik zeker eens gaan proberen en ik had er nog nooit van gehoord (of over nagedacht)! Ze zien er in ieder geval super lekker uit, petje af!

 6. Demi

  Pizza’s van pitabroodjes maken staat hoog op m’n to-cook lijstje. Deze combinaties zien er heerlijk uit!

 7. Volgens mij heb ik dit een keer gegeten op gebakken wraps (?), maar dat was echt drie keer niets. De wrap brak doormidden en alles bleef er telkens afvallen. Pitabroodjes lijken me steviger om het nog een keer te proberen!

 8. Linda

  Wat zien ze er lekker uit en wat een goed idee! Heb het gelijk opgeslagen, dit ga ik zeker een keer maken 🙂

 9. Susan

  Super lekker! De wrap pizza vind ik ook al heerlijk, dus dit lijkt me ook wel wat. Ik ga het onthouden!

 10. Iris

  Als je de pitabroodjes eerst bakt in de oven (even natmaken voor het bakken), zijn ze makkelijker door te snijden. Ze zijn wel loeiheet dan, weet ik uit ervaring 🙂

 11. Nou ben ik echt groot fan van die crème fraiche bodem, maar met appel had ik ‘m nooit bedacht. Gauw maar eens uitproberen!

 12. Iris

  Dit wil ik altijd nog eens doen, maar ik vergeet het altijd ofzo. Dit lijkt me zoooo lekker! Ik ga nu je recept opslaan en het ook echt eens maken, haha.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten