6 x Mooie boeken om te lezen of luisteren

Ik had op Goodreads als doel gesteld dat ik dit jaar 50 boeken wil lezen of luisteren. Inmiddels staat de teller al op 28! De laatste tijd probeer ik wat minder achter mijn computer en social media te zitten, en mij meer bezig te houden met hersenloze bezigheidstherapie. Borduren met een luisterboek aan is mijn nieuwe ding. Dan kom je al snel aan veel boeken als je dat vaak doet. Ik maakte een selectie van zes boeken die ik de laatste tijd luisterde en extra mooi vond. Je kan ze natuurlijk ook lezen als papieren boek, ebook, wat jij wil. Maar ze staan ook alle zes op Storytel mocht je meer een luisteraar zijn zoals ik.

6 x Mooie boeken
Foto door Leah Kelley via Pexels

 De dag van de doden (Frieda Klein – Deel 8)

Ik start met het boek dat ik als laatste luisterde en waar ik máánden naar uit keek. Gelukkig maakte dit laatste deel uit de Frieda Klein reeks van Nicci French mijn verwachtingen meer dan waar. Frieda Klein is psychotherapeut en helpt de politie bij het oplossen van vermissingen en moorden. Al vanaf het eerste deel (Blauwe maandag) ben ik fan van de boeken. Het zijn psychologische thrillers die blijven boeien.

 Alleen op de wereld

Dit kinderboek is een klassieker, al geloof ik niet dat ik ‘m vroeger heb gelezen dus daar moest snel verandering in komen. Ook voor volwassenen is Alleen op de wereld mooi om te lezen. In het boek volg je het verhaal van Remí die op zijn achtste aan een straatmuzikant wordt verkocht. Ja, voor een kinderboek is het nogal treurig en dramatisch allemaal. Maar Remí is een bikkel, dus ik werd er niet ellendig van. Mooi verhaal juist!

 Honderd stukjes van mij

Door dit boek kreeg ik zin om ons hele huis op te ruimen en al mijn spullen weg te geven. Qua schrijfstijl lijkt dit boek wel op de boeken van Jojo Mojes en dat vind ik superfijn voor tussendoor. Het boek gaat over Gina die na haar scheiding in een kleine flat belandt met al haar spullen opgeslagen in verhuisdozen. Ze besluit dat alleen de honderd belangrijkste spullen mogen blijven.

Drie mooie boeken

 A Skinful of Shadows

Och, dit boek vond ik toch zo mooi. Alleen die cover al. Vijf van de vijf sterren! Ik geloof dat het boek is geschreven voor kinderen en jongvolwassenen, maar daar merkte ik niks van. Het is een magisch, sprookjes-achtig verhaal over een meisje (Makepeace heet ze) dat ervoor moet zorgen dat ronddwalende geesten niet in haar hoofd gaan spoken. Ik vind het lastig om het boek goed te beschrijven, ik kan het alleen maar aanraden om het te lezen.

 The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue

Van dit boek heb ik zo genoten, heel vrolijk en leuk geschreven! Binnenkort zal deel twee uitkomen en daar kijk ik erg naar uit. Het is een young adult boek dat zich afspeelt in de jaren 1700. Het boek gaat over Monty die door Europa reist met zijn beste vriend (waar hij verliefd op is) en die reis voorloopt niet heel voorspoedig.

 Esther the Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time

Het enige non-fictieboek in dit lijstje, eentje waar ik heel vrolijk van werd en regelmatig hardop om moest lachen. Steve (niet mijn Steve, maar de schrijver van dit boek) kreeg een berichtje van een kennis of hij een micro-varkentje over wilde nemen. Zo’n varkentje dat altijd klein blijft. Daar kan hij geen nee tegen zeggen en hij noemt haar Esther. Je raadt natuurlijk al hoe dit afloopt: Esther blijkt geen micro-varkentje te zijn, maar groeit uit tot een XXXL-varken. In dezelfde categorie is het boek Varkensliefde ook erg leuk.

Drie mooie boeken om te lezen of luisteren

Op dit moment ben ik net begonnen in de debuutroman (Concept M) van Aafke Romeijn. Welk boek lezen of luisteren jullie nu?

De links naar de bol.com zijn affiliatelinks, dank je wel voor je support!

Back to Top