Recept: Salade met groene groenten en hüttenkäse

Ik gooi er nog even een recept met kaas in nu het nog kan. Over twee dagen begint de Vegan Challenge namelijk. Spannend! Maar mocht je geen probleem hebben met Hüttenkäse: deze gezonde salade is ideaal als lunch, jummie.

salade met huttenkase

Ingrediënten voor 1 persoon:

Voor de salade:

  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 1/2 komkommer
  • 4 cherrytomaten
  • 1 lenteui
  • verse bieslook
  • 50 gram rucola
  • 50 gram Hüttenkäse / cottage cheese

Voor de dressing:

  • 1 el extra virgine olijfolie
  • 1 tl ciderazijn
  • knoflookpoeder naar smaak
  • zout & peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de doperwten in een klein laagje water voor ongeveer 2 minuten. Spoel ze daarna af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snij de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Snij de lenteui in ringetjes en knip de bieslook in kleinere stukken.
  3. Leg de rucola en de rest van de groente op een diep bord. Gooi een grote lepel huttenkase in het midden en strooi er de bieslook over.
  4. Maak de dressing door alle bovenstaande ingrediënten voor de dressing met elkaar te mengen en sprenkel dit over de salade.

Dit recept komt grotendeels uit het kookboek Supersalades (p. 65). Een kookboek dat zeker tot mijn favorieten behoort omdat alle recepten zo makkelijk en lekker zijn. Een review van dit kookboek lees je hier. Echt een aanrader als je van salades houdt. En wie houdt nu niet van salades? Zelfs Bunny von D is fan:

Eet smakelijk mint-hartje

Back to Top