Recept: Vegetarische Filet Americain van Pauline
Pauline heeft weer een fantastisch kookboek gemaakt; mooie frisse kleuren, makkelijke recepten. Nou goed, je las er alles al over in de review die eergisteren online kwam. Deze keer deel ik één van de vegetarische recepten uit haar kookboek. Het is een simpele groentespread waar je stukjes komkommer of paprika in kan dippen. Het lijkt op vegetarische filet americain en laat dat nu net één van mijn favoriete broodbelegsoorten zijn. Maar ik vind het veel leuker om dit zelf te maken dan dat ik het steeds kant-en-klaar in een plastic bakje koop. Het smaakt niet helemaal hetzelfde (duh, het is van wortelen gemaakt) maar lekker is het zéker.
Recept vegetarische filet americain
Hoeveelheid: 1 kommetje, goed voor meerdere porties
Ingrediënten voor de vegetarische filet americain:
- 3 wortelen
- peper
- zout
- olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 el mayonaise/veganaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl worchestershiresaus*
- 1 tl paprikapoeder
- sap van een halve citroen
- 1 sjalot
- peper & zout
* Worchestershiresaus is over het algemeen niet vegetarisch door de toevoeging van anjovis. Bij de toko vond ik echter een goedkoop flesje worchestershiresaus zònder anjovis. Ook Ekoplaza verkoopt een vegetarische worcherstershiresaus.
Bereidingswijze voor de vegetarische filet americain:
- Rooster de drie in stukjes gesneden wortelen met peper, zout en olijfolie in 20-25 minuten gaar in de oven op 180 graden.
- Laat afkoelen. Pureer de wortelen met de tomatenpure, mayonaise, mosterd, worchestershiresaus, paprikapoeder en het sap van een halve citroen glad in een keukenmachine.
- Snipper een sjalotje fijn en meng dit door de spread. Breng de vegetarische filet americain op smaak met zout en flink wat peper.
Meer fijne recepten, waaronder veel vegetarische, van Pauline vind je op haar blog en uiteraard in haar nieuwste kookboek!
Deze blogpost bevat een boek dat ik heb gekregen als recensie-exemplaar.
De links naar bol.com zijn affiliatelinks, bedankt voor je support!