Random best of 2016

Morgen komt er een uitgebreider, persoonlijk terugblik op het afgelopen jaar online. Vandaag ga ik voor mijn jaarlijkse ‘random best of’! Deze keer staat ‘ie volledig in het teken van blogdingen. Zie het als een onofficieel ikbenirisniet-jaarverslag.

collage 2016

De meest gelezen blogposts die dit jaar op ikbenirisniet.nl verschenen:

 1. Leuk nieuws (7500x) – Men zag de titel, de foto van beschuit met blauwe muisjes en kon niet anders dan klikken. Wou ik dan toch ineens kinderen gaan baren? Hopelijk was het geen anticlimax dat het iets anders bleek te zijn. Maar ook wel iets héél leuks, toch?
 2. Een te groot hart (6500x) – We gaan gelijk van een hoogtepunt van 2016 naar een dieptepunt. Dit was één van de meest verdrietige blogposts die ik schreef. Bunny von D was overleden en het voelde alsof mijn hart in duizend stukjes uit elkaar was geëxplodeerd.
 3. Boek: Handlettering doe je zo! (5200x) – Dit boek is ook gewoon heel leuk. Ik heb nog steeds veel plezier van mijn handlettering-hobby! Zal ik er snel weer eens een update over schrijven?
 4. Hormonale acne door stoppen met de pil (5000x) – Was mijn puistenhoofd toch nog ergens goed voor. Thank god voor Paula’s Choice exfoliant, tegenwoordig ziet mijn huid er namelijk best oké uit. *klopt af*
 5. Wasbare wattenschijfjes (4800x) – Whoeoe, iedereen aan de wasbare wattenschijfjes! Ik ben nog steeds fan van die van mij. Beter voor het milieu én beter voor je portemonnee.

De minst gelezen blogpost die dit jaar op ikbenirisniet.nl verscheen:

 • Kookboek: Tijd voor een vegetarische barbecue (630x) – Ondanks dat dit een hartstikke leuk kookboek is, snap ik wel dat deze de minste views heeft. De timing was ongelukkig, ik plaatste hem op het einde van de zomer. Dom! Leermoment.

De cijfers:

Mijn blog kreeg in heel 2016 bezoek van ruim een half miljoen unieke bezoekers (iets meer dan in 2015) en werd meer dan 1,3 miljoen keer bekeken (iets minder dan in 2015). Wow! Ik had verwacht dat mijn blog het dit jaar veel slechter had gedaan omdat ik een groot deel van het jaar druk bezig was met afstuderen. Maar dat valt me reuze mee! Dankjewel voor al jullie bezoekjes en lieve comments <3

statistieken 2016

Mijn meest gelikete Instagramfoto van dit jaar:
Jaaaa beste moment uit mijn LEVEN.

Vandaag was de beste dag van mijn leven. Xoxo Iris, MSc 🎓

Een foto die is geplaatst door 🌿 Iris 🌿 (@ikbenirisniet) op

Mijn minst gelikete Instagramfoto van dit jaar:
Oké oké ik geef toe, niet de meest fotogenieke foto.

Met @ikbensaske op het HEMA hoofdkantoor voor het jubileumsfeest, ze bestaan 90 jaar 🎉 Op Snapchat kan je meekijken (👻ikbenirisniet)

Een foto die is geplaatst door 🌿 Iris 🌿 (@ikbenirisniet) op

Mijn beste tweet van 2016 (al zeg ik het zelf):

Oké en deze ook, ik kan niet kiezen:

Het allerleukste dat ik voor mijn blog kreeg:

Het allerstomste dat ik voor mijn blog kreeg:

 • Zogenaamde op en top natuurlijke en ‘cruelty free’ gezichtsmaskertjes waar uiteindelijk collageen van dode kalfjes in bleek te zitten. (Godzijdank zag ik het op tijd voordat ik de blogpost erover publiceerde.) (Leermoment!! Alweer!)

5 #GIRLBOSS dingen waar ik trots op ben:

 • Het aanmaken van een Patreon account en dat er al 39 supporters zijn! Wil je me ook supporten? Je krijgt er o.a. video’s voor terug! Hier kan je er meer over lezen.
 • Dat ik tegenwoordig allemaal enge dingen doe, zoals zakelijke afspraken, waar ik een jaar geleden nog een zenuwinzinking van zou hebben gekregen.
 • Dat ik op een podiumpje vertelde over mijn blog.
 • En dat ik dit jaar súperleuke samenwerkingen (zoals die met Greenwheels en IKEA) heb gehosseld voor mijn blog waar jullie ook alleen maar positief op konden reageren. Yay!
 • Dat negatieve reacties me tegenwoordig niet zo veel meer doen. Heb ik dan eindelijk een dikke internethuid gekregen? Er is hoop, mensen!

Ik hoop dat 2017 nog veel meer toffe blogdingen gaat brengen. Ik ga er in ieder geval keihard mijn best voor doen en neem jullie mee op dit avontuur. Duizendmaal dank voor jullie steun.

Meer lezen? In 2013, 2014 en 2015 publiceerde ik ook een random best of!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Random best of 2016

 1. Romy schreef:

  Leuk om zo terug te blikken op hoe dit blogjaar voor jou was! Ik vond het ook wel grappig dat je ook je minst gelezen blogpost deelt. Waarom ook niet eigenlijk? 🙂 Je mag trots zijn op wat je in 2016 met je blog hebt bereikt. En Ollie is natuurlijk ook een heerlijk hoogtepunt van het jaar 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Jaaa zo blij met Olliebol, sowieso op een gedeelde eerste plaats met afstuderen wat betreft de hoogtepunten van 2016 😀 En normaal let ik niet zo heel erg op hoeveel bezoekers een blogpost heeft, maar nu ik er zo naar keek voor deze blogpost is het eigenlijk best wel heel handig en leerzaam om te doen!

   | Reageer op deze reactie
 2. Charelle schreef:

  Jaa Iris dat zijn wel hele gave #Girlboss dingen om trots op te zijn! Al ik vind dat je MSc daar ook nog wel een keer genoemd mag worden. 😉 Ben benieuwd naar de persoonlijke terugblik morgen! xx

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ik twijfelde nog of die er echt bij hoorde qua blogdingen. Maar eigenlijk wel he 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Femke schreef:

  Wat heb je superknappe dingen gedaan dit jaar, Iris! Alle reden om trots op jezelf te zijn, zo terugblikkend. Met die beste tweet ben ik het helemaal eens. Iedere keer als iemand vertelt dat hij of zij twee vellen decemberzegels heeft gekocht en zich hardop afvraagt wat ‘ie met die krijtstiften moet doen, vertel ik altijd over die tweet.

  | Reageer op deze reactie
 4. Anouk schreef:

  Haha! Zo leuk dat je er ook de minst populaire posts bij hebt gezet! Grappig om te zien

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja ik was er stiekem ook wel benieuwd naar welke blogposts het niet zo goed deden, best interessant om te zien!

   | Reageer op deze reactie
 5. Natasja schreef:

  Mooi overzicht Iris en superleuk om zo terug te kijken op een bijzonder jaar. Hardop lachen om die Ollie foto’s (en och gussie, Bunny von D <3). Ik wens je vast een geweldig 2017 toe!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! 😀 Dat wens ik jou ook, hopelijk met suuupermooie nieuwe tattoo’s.

   | Reageer op deze reactie
 6. Eva schreef:

  Zo leuk om te lezen!! Op een heel mooi blogjaar volgend jaar, met nog meer Ollie (en hilarische krijtstiftfotos? Ah toeee?)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ik ga mijn best doen! En ik ben heel benieuwd wat volgend jaar jou gaat brengen. EXCITING allemaal!

   | Reageer op deze reactie
 7. Kelly schreef:

  Hahaha, jouw minst gelikete Instagramfoto heeft nog 203 likes – zo veel heb ik er nog nooit gehad! :’) En hilarisch, die pindakaas-tweet! <3 Ollie <3 Superleuke best of! Dank je voor je good vibes en alweer een jaar vol toffe blogposts!

  | Reageer op deze reactie
 8. Sofie schreef:

  Ik zag onlangs handlettering van jou op Twitter en ja hoor, laat maar eens een update zien! Leuk om dit overzicht te lezen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Julia schreef:

  Super leuk om te lezen dit! Je hebt echt hele toffe dingen bereikt dit jaar. Hopelijk wordt 2017 net zo tof!

  | Reageer op deze reactie
 10. Linda schreef:

  Wat heb je ontzettend toffe dingen gedaan en meegemaakt dit jaar <3 Ik volg je nu alweer 4 jaar (wooo) en daarmee ben je de blogger-die-ik-het-langste-volg-van-allemaal, nog van voordat ik zelf een blog had (oktober 2012) haha! Te leuk om alles zo mee te maken en te zien hoe je groeit en doet 🙂 Ik wens je een ongelooflijk fijn 2017! En dat we elkaar in 2017 maar eens mogen ontmoeten haha!

  | Reageer op deze reactie
 11. Marjoleine schreef:

  Wat leuk zo’n random best of! En alles wat we van Ollie zien op je blog vind ik heeeel leuk. Op naar weer een heel mooi blogjaar in 2017!

  | Reageer op deze reactie
 12. Shirley schreef:

  Wat een mooi onofficieel jaarverslag. Veel dingen om trots op te zijn. En het stomste dat je hebt gekregen… what the? Alvast een mooie jaarwisseling en op naar een hopelijk mooi 2017.

  | Reageer op deze reactie
 13. Tarinda schreef:

  Wat een leuk overzicht! En op die 5 #GIRLBOSS dingen kan je zeker trots zijn, heel tof dat je dat allemaal gewoon doet/voor elkaar gekregen hebt! You go girl!

  | Reageer op deze reactie
 14. Mariëlle schreef:

  Heel leuk verslag 🙂 Wat een baal moment van die dode kalfjes in je masker zeg pfff, kan er ook boos om worden!

  | Reageer op deze reactie
 15. Simone schreef:

  Wat een mooi en leuk overzicht! Je hebt een mooie hoogtepunten gehad dit jaar! Fijne jaarwisseling alvast en een mooi 2017!

  | Reageer op deze reactie
 16. Veerlez schreef:

  Wat een heerlijk terugblik, ondanks het dieptepunt is het toch een mooi moment geweest. Ik kijk uit naar 2017, dat er maar weer veel mooie momenten gaan zijn 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Bianca Schrijft schreef:

  Wat een super jaar heb je gehad! Je blog behaald jaloersmakende cijfers, maar ze zijn dan ook meer dan verdiend! Je hebt je nog weer verder ontwikkelt en je bent persoonlijk heel sterk geworden. Je mag trots zijn op 2016 voor je blog, maar ook je persoonlijke ontwikkeling, die je af en toe met ons deelt. Fijne jaarwisseling.

  | Reageer op deze reactie
 18. Iris schreef:

  Wat leuk om zo een jaaroverzicht te zien! Je bent zo goed bezig joh. Een heel fijn en supergoed nieuw jaar voor jullie <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Ik wens jou ook een suuupergoed nieuwjaar <3

   | Reageer op deze reactie
 19. Anna Maria schreef:

  Je mag trots zijn op je jaar!!! Want je hebt een diploma gehaald, eigen baas geworden en deze leuke plek verder uitgebreid!!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Als je het zo in één zin zegt denk ik ineens: wow ja!! Haha zo leuk 😀

   | Reageer op deze reactie
 20. Lonneke schreef:

  Wat een mooi succesvol jaar! En ik ben zo blij met jouw blog Iris, ik vind hem zo leuk en fijn en herkenbaar om te lezen. Ik kijk
  uit naar weer zo’n jaar met jouw blogs!

  | Reageer op deze reactie
 21. Saskia schreef:

  Wat een fijn overzicht. Ik ging (weer, want ik had ze al gezien) stuk om die foto’s van Ollie.. GEWELDIG<3
  Je mag trots zijn op je mooie, groeiende blog lieve Iris. Ik volg je sinds het begin en kom hier na al die jaren nog steeds met veel plezier. En dat zegt zeker veel, aangezien ik op vele blogs van 'de oude blog-tijd' niet meer kom. Ik wens je een heel fijn 2017<3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha ik moet elke dag zo om hem lachen. Ben blij dat ik die momenten ook kan delen op internet zodat andere mensen er weer om kunnen lachen haha 😂

   | Reageer op deze reactie
 22. Michelle schreef:

  Ik val in herhaling maar: trots op je! Je hebt dingen gedaan waarvan je een jaar geleden zou zeggen “JA DOEI HEEELL NAH”. En toch blijf je bij jezelf. Vind ik awesome. En dan ben je ook nog zo lief en gezellig en knap. Brb ff een standbeeld voor je maken.

  | Reageer op deze reactie
 23. Jacqueline schreef:

  Mooi overzicht! En leuk om ook wat van je instagram en twitter te zien. Ik volg je eigenlijk alleen via bloglovin’, maar ga nu ook maar eens daar neuzen.

  | Reageer op deze reactie
 24. Linda schreef:

  Mooi overzicht, een dikke pluim voor jou omdat je het zo super goed doet! 😘

  | Reageer op deze reactie
Back to Top