Random best of 2016

Morgen komt er een uitgebreider, persoonlijk terugblik op het afgelopen jaar online. Vandaag ga ik voor mijn jaarlijkse ‘random best of’! Deze keer staat ‘ie volledig in het teken van blogdingen. Zie het als een onofficieel ikbenirisniet-jaarverslag.

collage 2016

De meest gelezen blogposts die dit jaar op ikbenirisniet.nl verschenen:

 1. Leuk nieuws (7500x) – Men zag de titel, de foto van beschuit met blauwe muisjes en kon niet anders dan klikken. Wou ik dan toch ineens kinderen gaan baren? Hopelijk was het geen anticlimax dat het iets anders bleek te zijn. Maar ook wel iets héél leuks, toch?
 2. Een te groot hart (6500x) – We gaan gelijk van een hoogtepunt van 2016 naar een dieptepunt. Dit was één van de meest verdrietige blogposts die ik schreef. Bunny von D was overleden en het voelde alsof mijn hart in duizend stukjes uit elkaar was geëxplodeerd.
 3. Boek: Handlettering doe je zo! (5200x) – Dit boek is ook gewoon heel leuk. Ik heb nog steeds veel plezier van mijn handlettering-hobby! Zal ik er snel weer eens een update over schrijven?
 4. Hormonale acne door stoppen met de pil (5000x) – Was mijn puistenhoofd toch nog ergens goed voor. Thank god voor Paula’s Choice exfoliant, tegenwoordig ziet mijn huid er namelijk best oké uit. *klopt af*
 5. Wasbare wattenschijfjes (4800x) – Whoeoe, iedereen aan de wasbare wattenschijfjes! Ik ben nog steeds fan van die van mij. Beter voor het milieu én beter voor je portemonnee.

De minst gelezen blogpost die dit jaar op ikbenirisniet.nl verscheen:

 • Kookboek: Tijd voor een vegetarische barbecue (630x) – Ondanks dat dit een hartstikke leuk kookboek is, snap ik wel dat deze de minste views heeft. De timing was ongelukkig, ik plaatste hem op het einde van de zomer. Dom! Leermoment.

De cijfers:

Mijn blog kreeg in heel 2016 bezoek van ruim een half miljoen unieke bezoekers (iets meer dan in 2015) en werd meer dan 1,3 miljoen keer bekeken (iets minder dan in 2015). Wow! Ik had verwacht dat mijn blog het dit jaar veel slechter had gedaan omdat ik een groot deel van het jaar druk bezig was met afstuderen. Maar dat valt me reuze mee! Dankjewel voor al jullie bezoekjes en lieve comments <3

statistieken 2016

Mijn meest gelikete Instagramfoto van dit jaar:
Jaaaa beste moment uit mijn LEVEN.

Vandaag was de beste dag van mijn leven. Xoxo Iris, MSc ?

Een foto die is geplaatst door ? Iris ? (@ikbenirisniet) op

Mijn minst gelikete Instagramfoto van dit jaar:
Oké oké ik geef toe, niet de meest fotogenieke foto.

Mijn beste tweet van 2016 (al zeg ik het zelf):

Oké en deze ook, ik kan niet kiezen:

Het allerleukste dat ik voor mijn blog kreeg:

Het allerstomste dat ik voor mijn blog kreeg:

 • Zogenaamde op en top natuurlijke en ‘cruelty free’ gezichtsmaskertjes waar uiteindelijk collageen van dode kalfjes in bleek te zitten. (Godzijdank zag ik het op tijd voordat ik de blogpost erover publiceerde.) (Leermoment!! Alweer!)

5 #GIRLBOSS dingen waar ik trots op ben:

 • Het aanmaken van een Patreon account en dat er al 39 supporters zijn! Wil je me ook supporten? Je krijgt er o.a. video’s voor terug! Hier kan je er meer over lezen.
 • Dat ik tegenwoordig allemaal enge dingen doe, zoals zakelijke afspraken, waar ik een jaar geleden nog een zenuwinzinking van zou hebben gekregen.
 • Dat ik op een podiumpje vertelde over mijn blog.
 • En dat ik dit jaar súperleuke samenwerkingen (zoals die met Greenwheels en IKEA) heb gehosseld voor mijn blog waar jullie ook alleen maar positief op konden reageren. Yay!
 • Dat negatieve reacties me tegenwoordig niet zo veel meer doen. Heb ik dan eindelijk een dikke internethuid gekregen? Er is hoop, mensen!

Ik hoop dat 2017 nog veel meer toffe blogdingen gaat brengen. Ik ga er in ieder geval keihard mijn best voor doen en neem jullie mee op dit avontuur. Duizendmaal dank voor jullie steun.

Meer lezen? In 2013, 2014 en 2015 publiceerde ik ook een random best of!

Back to Top