Recept: Niet-zo-healthy No Bake Bars

Ik plaats zo veel gezonde recepten hier, je zou bijna denken dat ik hele dagen alleen maar salades eet en water met een citroenschijfje drink. Dat is natuurlijk niet zo. Ik ben gewoon heel slecht in zoete dingen maken, zo heb ik nog nooit zelf koekjes kunnen bakken die niet mislukten. En Rudolph op TV maar vertellen dat iedereen koekjes kan bakken, mooi niet. Maar ik heb nu een fool proof recept gevonden voor onwijs lekkere no bake bars, het komt uit het vegan bakboek Ms. Cupcake, hier schreef ik een artikel over dit kookboek. De no bake bars hoeven niet in de oven en ze hebben wat weg van good ol’ arretjescake.

recept arretjescake repen

Vegan / Glutenvrij

De no bake bars zijn vegan en glutenvrij (wanneer je glutenvrije biscuitjes en cornflakes gebruikt). Dat klinkt best gezond, maar niets is minder waar, want hieronder zie je de ingrediënten. Whoa! Hallo boter en chocolade galore. [Censuurmelding: Hier had een ongepast grapje over obesitas of diabetes kunnen staan]

arretjescake repen

Ingrediënten voor 15 – 24 bars:

rood_hartje 500 gram pure chocolade in stukjes
rood_hartje 200 gram plantaardige margarine
rood_hartje 100 ml. karamel schenkstroop (eigenlijk ‘golden syrup’, maar dat kon ik niet vinden)
rood_hartje 25 biscuitjes, in kwarten gebroken
rood_hartje 100 gram noten (bijv. walnoten of een mix van verschillende soorten)
rood_hartje 75 gram gepofte rijst (bijv. Rice Krispies van Kellogg’s)
rood_hartje 75 gram cornflakes
rood_hartje 100 gram rozijnen

In principe kan je alle ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak of naar wat je nog achterin je voorraadkast hebt staan, zolang de verhoudingen maar hetzelfde blijven.

Bereiding:

1. Vet een bakvorm in of bekleed hem met bakpapier. Gebruik zo’n groot bakblik voor brownies (33 x 23 cm). Of twee normale cakeblikken.

2. Smelt de boter en chocolade in een grote (!!!) pan terwijl je de goddelijke substantie roert. Uiteindelijk moeten alle ingrediënten hier in gemengd worden dus een grote (soep)pan werkt het beste. Voeg ook de stroop toe (of golden syrup, als je dit hebt kunnen vinden).

3. Zet het vuur uit en roer de rest van de ingrediënten erdoor.

4. Schep alles in het bakblik en druk goed aan. En zet in de koelkast voor minstens 2 uur.

5. Als het hard geworden is kan je de calorieënbom in repen snijden. Het vult mega goed dus maak er kleine reepjes van. Bewaar het afgedekt in de koelkast en het blijft tot een week goed. Waarschuwing: het is superlekker, grote kans dat je je hierin helemaal misselijk vreet.

Eet smakelijk!

Recept: Arretjescake repen Recept: Arretjescake repen Recept: Arretjescake repen

Bron recept: Kitchen Sink Bars uit Ms. Cupcake: The Naughtiest Vegan Cakes in Town

Back to Top