Recept: Niet-zo-healthy No Bake Bars

Ik plaats zo veel gezonde recepten hier, je zou bijna denken dat ik hele dagen alleen maar salades eet en water met een citroenschijfje drink. Dat is natuurlijk niet zo. Ik ben gewoon heel slecht in zoete dingen maken, zo heb ik nog nooit zelf koekjes kunnen bakken die niet mislukten. En Rudolph op TV maar vertellen dat iedereen koekjes kan bakken, mooi niet. Maar ik heb nu een fool proof recept gevonden voor onwijs lekkere no bake bars, het komt uit het vegan bakboek Ms. Cupcake, hier schreef ik een artikel over dit kookboek. De no bake bars hoeven niet in de oven en ze hebben wat weg van good ol’ arretjescake.

recept arretjescake repen

Vegan / Glutenvrij

De no bake bars zijn vegan en glutenvrij (wanneer je glutenvrije biscuitjes en cornflakes gebruikt). Dat klinkt best gezond, maar niets is minder waar, want hieronder zie je de ingrediënten. Whoa! Hallo boter en chocolade galore. [Censuurmelding: Hier had een ongepast grapje over obesitas of diabetes kunnen staan]

arretjescake repen

Ingrediënten voor 15 – 24 bars:

rood_hartje 500 gram pure chocolade in stukjes
rood_hartje 200 gram plantaardige margarine
rood_hartje 100 ml. karamel schenkstroop (eigenlijk ‘golden syrup’, maar dat kon ik niet vinden)
rood_hartje 25 biscuitjes, in kwarten gebroken
rood_hartje 100 gram noten (bijv. walnoten of een mix van verschillende soorten)
rood_hartje 75 gram gepofte rijst (bijv. Rice Krispies van Kellogg’s)
rood_hartje 75 gram cornflakes
rood_hartje 100 gram rozijnen

In principe kan je alle ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak of naar wat je nog achterin je voorraadkast hebt staan, zolang de verhoudingen maar hetzelfde blijven.

Bereiding:

1. Vet een bakvorm in of bekleed hem met bakpapier. Gebruik zo’n groot bakblik voor brownies (33 x 23 cm). Of twee normale cakeblikken.

2. Smelt de boter en chocolade in een grote (!!!) pan terwijl je de goddelijke substantie roert. Uiteindelijk moeten alle ingrediënten hier in gemengd worden dus een grote (soep)pan werkt het beste. Voeg ook de stroop toe (of golden syrup, als je dit hebt kunnen vinden).

3. Zet het vuur uit en roer de rest van de ingrediënten erdoor.

4. Schep alles in het bakblik en druk goed aan. En zet in de koelkast voor minstens 2 uur.

5. Als het hard geworden is kan je de calorieënbom in repen snijden. Het vult mega goed dus maak er kleine reepjes van. Bewaar het afgedekt in de koelkast en het blijft tot een week goed. Waarschuwing: het is superlekker, grote kans dat je je hierin helemaal misselijk vreet.

Eet smakelijk!

Recept: Arretjescake repen Recept: Arretjescake repen Recept: Arretjescake repen

Bron recept: Kitchen Sink Bars uit Ms. Cupcake: The Naughtiest Vegan Cakes in Town

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties op “Recept: Niet-zo-healthy No Bake Bars

 1. chucky1012 schreef:

  Dat ziet er lekker uit! Ik hou niet van de ronde koekjes. Zou ik eventueel voor in de plaats bitterkoekjes voor kunnen gebruiken?
  Ik noteer het recept.

  Fijn begin van deze nieuwe week Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Frederique schreef:

  Oei, dat ziet er lekker uit en het klinkt ook heerlijk. Enige nadeel is dat noten hier echt een no-go zijn en ik nog geen notenvrije cornflakes of aanverwante zaken heb kunnen vinden. Blijft gewone arretjescake over denk ik 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Anne-Fleur schreef:

  Ooooh arretjes cake was altijd m’n ultieme favoriet!! Deze ga ik zooo met m’n verjaardag maken ;D Bedankt!

  | Reageer op deze reactie
 4. Manon schreef:

  Kwijl. Dit ziet er echt zo lekker uit haha, die crispies doen ’t m volgens mij!

  | Reageer op deze reactie
 5. Ester schreef:

  Ik wilde gisteren koekjes maken, maar ik vond het teveel moeite. Dus vandaag maak ik deze!

  | Reageer op deze reactie
 6. cheyenne schreef:

  hmm, lekker zeg! dat boek moet ik ook nog steeds in mijn kastje krijgen te staan 🙂 en soms moet het toch wel kunnen, de iets minder gezonde dingetjes, toch? 😉 ik probeer normaal ook zo gezond / suikervrij te leven, maar de afgelopen weken van de vakantie heb ik geloof ik wel suiker voor tien tot me genomen, haha :’)
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 7. Maura - YLT schreef:

  Jaaaaaa calorieën hah! Dit lijkt op arretjescake, ken je dat? Dat is ook ZOOO lekker. Ongeveer boter met chocolade en biscuits. Ik weet hoe verslavend het is dus ik ga er maar niet aan beginnen..

  | Reageer op deze reactie
 8. Bente schreef:

  Dit klinkt (min de rozijnen want daar hou ik niet zo van) inderdaad erg goed! (En als iets wat ik beter maar niet kan maken ;))

  | Reageer op deze reactie
 9. Nadia schreef:

  Hihi, als je denkt dat het gezonde koekjes worden moet je inderdaad naar de ingredientenlijst scrollen! 😀 Ziet er lekker uit, doet me op het eerste gezicht denken aan salame di cioccolato (arretjescake).

  | Reageer op deze reactie
 10. Olga schreef:

  Wauw! Mag ook weleens hoor Iris, beetje zondigen 😉
  Die golden syrup ken ik nog toen ik in Edinburgh studeerde, beetje gek spul. Stroop is denk ik toch lekkerder (en karamel schenkstroop klinkt helemaal fantastisch).

  | Reageer op deze reactie
 11. Dat klinkt lekker zeg! Eens kijken of ik genoeg in huis heb om dat ook te maken vandaag. Dit lijkt me wel zo’n dag voor ongezonde caloriebommetjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Manon schreef:

  Wejoow het water loopt me in de mond, deze ga ik onthouden wat makkelijk te maken en ontzettend lekker

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Sowieso! Dat het mij is gelukt, zegt genoeg hoor 😀 Ik heb al zo vaak mislukte ingezakte taartjes en zwarte koekjes gemaakt, hahaha!

   | Reageer op deze reactie
 13. Aline schreef:

  Mijn blog staat vol met obesitasgrapjes dus maak je grapjes maar gewoon <333 IK WIL DIT TROUWENS BEST WEL HEEL ERG ETEN NU.

  | Reageer op deze reactie
 14. Nicky schreef:

  Inderdaad niet gezond maar wow wat ziet dit er lekker uit!
  Ik sla het receptje op voor een verjaardag of feestje , als gewoon tussendoortje maak ik ze maar niet.. ik heb vast niet genoeg zelfbeheersing om ze niet binnen twee dagen allemaal op te eten.

  | Reageer op deze reactie
 15. ENJOY! schreef:

  Dat ziet er lekker uit!! Gaan ik zeker een keer maken samen met de honderd andere dingen die ik nog wil maken haha…. Ik heb hem even op Pinterest geparkeerd.

  | Reageer op deze reactie
 16. Michelle schreef:

  hmm ziet er heerlijk uit. Ik denk maar niet dat ik het ga uitproberen, anders moet ik na de vakantie nog langer dieeten 😉

  | Reageer op deze reactie
Back to Top