3 x populaire #ikbenirisniet recepten

Ik scrolde door de #ikbenirisniet foto’s op Instagram en daar werd ik helemaal vrolijk van. Drie gerechten sprongen er echt uit. Die vallen blijkbaar erg in de smaak. Hoog tijd om ze in de spotlight te zetten. Met foto’s van niemand minder dan jullie! Weet je nog niet wat je vanavond op tafel wil zetten? Misschien zit hier iets voor je tussen:

Burrito bowl

burrito bowl op instagram

Zo leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai geeft aan de burrito bowl met vegetarische kip! Isabelle (linksboven) voegde er geroosterde kikkererwten aan toe en maakte haar gerecht extra mooi met een zelfgekweekt eetbaar bloemetje. Joy (rechtsonder) heeft er een kleurrijk geheel van gemaakt met gepofte zoete aardappel. En @konikmaartoveren en @thehanniebal hebben er ook zeker iets moois van gemaakt. Looking good!

Zoete aardappelstamppot

zoete aardappelstamppot op instagram

De zoete aardappelstamppot met rucola is één van mijn favorieten omdat het zo makkelijk om te maken is. En van jullie blijkbaar ook, want ik zie hem vaak voorbij komen en ik krijg er veel positieve reacties op! Jeanette (links onder) vond het zo lekker dat de hele schaal binnen no time leeg was (herkenbaar!). En de kleurrijke stamppot komt bij Kelly (rechts boven) extra mooi uit op het geometrische tafelkleed. Ik vind de foto’s van @positivepippa en @waandersnina ook heel mooi. Zij zijn beide echte keukenprinsessen aan hun instagramfeed te zien.

Enchiladas

enchiladas op instagram

Mm.. Deze enchiladas met kidneybonen en guacamole zijn zo lekker. Gisterenavond stonden ze bij mij ook op het menu. En bij jullie staat het ook vaak op tafel zo te zien! Bij Imke (rechts boven) was het de eerste keer net wat te hard in de oven gegaan, maar de tweede keer werden ze gelukkig perfect door de oven wat lager te zetten. Pfiew! Ik wil geen verbrande enchiladas op mijn geweten. Sara (links onder) kan zo in de food styling. En @ghislaineislief (rechts onder) heb ik een keer de eer gehad om te ontmoeten in een Lush-winkel. Ik vind het echt superleuk als lezers mij aanspreken. (En nog steeds een beetje gek!) En wat heeft @mireilleh er een mooie foto van gemaakt hè? Ik wil ook wel zo’n mooie ovenschaal.

Receptenindex

Ben je op zoek naar meer kookinspiratie? In mijn recepten index, die onlangs een flinke update heeft gekregen, kan je àlle recepten op mijn blog vinden. Een groot deel is vegan, maar ze zijn sowieso allemaal vegetarisch. Er staat van alles en nog wat tussen. Van cocktails tot quinoa. Behalve boerenkool, want dat vind ik echt heel erg vies.

recepten index

Wat is jouw favoriete #ikbenirisniet recept? Ik ga voor de bulgursalade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “3 x populaire #ikbenirisniet recepten

 1. kelly schreef:

  Wat leuk Iris! Mooie foto’s en heel leuk om je Eigen versie hier zo terug te zien denk ik!!

  | Reageer op deze reactie
 2. Godelieve schreef:

  Wat leuk om te zien dat iedereen weer een eigen draai geeft aan een recept. Dan ben ik toch niet de enige die dat doet 😛
  Het ziet er erg lekker uit allemaal!

  | Reageer op deze reactie
 3. Merel schreef:

  Wat een leuk idee om de foto’s zo eens te showen! Ik deel ze vaak op Facebook, maar dan ‘verdwijnt’ het weer zo snel. Word er ook altijd heel blij van! En haha, de opmerking over boerenkool. :’)

  | Reageer op deze reactie
 4. Lotte schreef:

  Lijkt me zo cool als mensen m’n recepten maken! Hoe leuk dat je het laat zien op je site:) Die zoete-aardappelstamppot lijkt me echt lekker. Ik moet ook weer meer receptjes gaan maken.

  | Reageer op deze reactie
 5. Sara schreef:

  Ah wat leuk dat ik ook gefeatured ben! ^^ Je enchiladas waren echt amazing, maar ik gebruik zo vaak jouw recepten bij het koken! Mijn favo’s zijn je aubergine/paprika/tomatensaus bulgur, de broodjes zuurkool, courgetti met avocadosaus en nu dus de enchiladas, haha. Mijn vriend, De Grootste Carnivoor Ter Wereld, is er ook dol op, dus je doet echt iets goed 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Leonie schreef:

  Wat gaaf dat je recepten zoveel nagemaakt worden! Hier zijn we groot fan van de zuurkool ovenschotel. Gebruiken we ook steevast jouw recept voor :).

  | Reageer op deze reactie
 7. paulien schreef:

  Zit hier een beetje te fangirlen omdat je mn foto hebt gebruikt (@positivepippa) en je me een keukenprinses noemt haha!!
  Mn echte favoriet is trouwens de bulgursalade maar die gaat altijd meteen op dus amper tijd om fotos te maken! Maar dat is echt een van mn lievelingsgerechten ooit 🙂 ga hem vanavond maar weet eens eten denk ik 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Wat grappig! Ik heb al een aantal regenboog kwarktaarten van lezeressen voorbij zien komen, die veeeeeeeel mooier waren dan de mijne. Daardoor raakte ik een beetje geïntimideerd haha 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Malu schreef:

  Ohhh ik krijg er honger van. Leuk feitje; ik kijk elke week wel even door je receptenindex om iets lekkers uit te kiezen. Alle recepten zijn stuk voor stuk érg lekker!

  | Reageer op deze reactie
 10. Sofie schreef:

  Hé wat leuk om je eigen recepten te zien op instagram! Gaaf! 🙂 Ze zien er allemaal ook zeer lekker uit.

  | Reageer op deze reactie
 11. Isabelle schreef:

  Wat leuk om mijn foto hier terug te zien 😀
  Ik heb net mijn boodschappen gedaan en deze week staan je enchiladas en de gevulde zoete aardappel op het menu 😉 Die zal je ook wel zien voorbijkomen op instagram!!
  Blijf vooral zoveel lekkers posten, want hier valt het zeker in de smaak!

  | Reageer op deze reactie
 12. Anouck Plume schreef:

  Wat super leuk dat iedereen zo enthousiast aan de slag gaat met jouw recepten! Lijk me zo leuk om te zien 🙂 Ik vergeet zelf áltijd foto’s te maken als ik een recept van iemand maak omdat ik dan vaak iets te enthousiast ben met op eten, oeps!

  | Reageer op deze reactie
 13. Lilian schreef:

  Wat leuk om te zien wat iedereen er van maakt! Die laatste enchilada’s heb ik ook een keer gemaakt, maar toen had ik er geen foto van gemaakt. Was wel erg lekker! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Marlijn schreef:

  Wat leuk en deze recepten heb ik nog niet gemaakt, maar zoals ik zie zijn deze wel het proberen waard 🙂 .

  | Reageer op deze reactie
 15. Rensina Steursma schreef:

  Wat een leuk blogje!
  Alles ziet er zo lekker uit, ik moet gauw ook maar iets van je blog maken.
  Leuke foto’s heb je gedeeld.
  Groetjes, Rensina

  | Reageer op deze reactie
 16. Laura schreef:

  Wat leuk om ze zo eens te zien haha! Grappig dat iedereen er weer eens iets anders van maakt

  | Reageer op deze reactie
 17. Simone schreef:

  Wat gaaf om te zien dat de recepten regelmatig gemaakt worden. Ik vind het ook altijd erg bijzonder dat het er toch bij iedereen ietsje anders uitziet. Helemaal top!

  | Reageer op deze reactie
 18. Kelly schreef:

  Jaaaa wat leuk om m’n eigen naam terug te zien. Ik vind je zoete aardappelstamppot zo lekker én hier staat die regelmatig op tafel!

  | Reageer op deze reactie
 19. Veerlez schreef:

  Overduidelijk, de volgende keer dat mijn collega’s en ik weer zoeken naar wat we moeten eten, dan ga ik weer eens in jou recepten bladeren. Ik krijg hier honger van!
  Mijn favoriet was broodje zuurkool!

  | Reageer op deze reactie
 20. Ghislaine is Lief schreef:

  Aaah ik ben beroemd! En heb nu weer mega honger haha. Liefs!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top