3 x populaire #ikbenirisniet recepten

Ik scrolde door de #ikbenirisniet foto’s op Instagram en daar werd ik helemaal vrolijk van. Drie gerechten sprongen er echt uit. Die vallen blijkbaar erg in de smaak. Hoog tijd om ze in de spotlight te zetten. Met foto’s van niemand minder dan jullie! Weet je nog niet wat je vanavond op tafel wil zetten? Misschien zit hier iets voor je tussen:

Burrito bowl

burrito bowl op instagram

Zo leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai geeft aan de burrito bowl met vegetarische kip! Isabelle (linksboven) voegde er geroosterde kikkererwten aan toe en maakte haar gerecht extra mooi met een zelfgekweekt eetbaar bloemetje. Joy (rechtsonder) heeft er een kleurrijk geheel van gemaakt met gepofte zoete aardappel. En @konikmaartoveren en @thehanniebal hebben er ook zeker iets moois van gemaakt. Looking good!

Zoete aardappelstamppot

zoete aardappelstamppot op instagram

De zoete aardappelstamppot met rucola is één van mijn favorieten omdat het zo makkelijk om te maken is. En van jullie blijkbaar ook, want ik zie hem vaak voorbij komen en ik krijg er veel positieve reacties op! Jeanette (links onder) vond het zo lekker dat de hele schaal binnen no time leeg was (herkenbaar!). En de kleurrijke stamppot komt bij Kelly (rechts boven) extra mooi uit op het geometrische tafelkleed. Ik vind de foto’s van @positivepippa en @waandersnina ook heel mooi. Zij zijn beide echte keukenprinsessen aan hun instagramfeed te zien.

Enchiladas

enchiladas op instagram

Mm.. Deze enchiladas met kidneybonen en guacamole zijn zo lekker. Gisterenavond stonden ze bij mij ook op het menu. En bij jullie staat het ook vaak op tafel zo te zien! Bij Imke (rechts boven) was het de eerste keer net wat te hard in de oven gegaan, maar de tweede keer werden ze gelukkig perfect door de oven wat lager te zetten. Pfiew! Ik wil geen verbrande enchiladas op mijn geweten. Sara (links onder) kan zo in de food styling. En @ghislaineislief (rechts onder) heb ik een keer de eer gehad om te ontmoeten in een Lush-winkel. Ik vind het echt superleuk als lezers mij aanspreken. (En nog steeds een beetje gek!) En wat heeft @mireilleh er een mooie foto van gemaakt hè? Ik wil ook wel zo’n mooie ovenschaal.

Receptenindex

Ben je op zoek naar meer kookinspiratie? In mijn recepten index, die onlangs een flinke update heeft gekregen, kan je àlle recepten op mijn blog vinden. Een groot deel is vegan, maar ze zijn sowieso allemaal vegetarisch. Er staat van alles en nog wat tussen. Van cocktails tot quinoa. Behalve boerenkool, want dat vind ik echt heel erg vies.

recepten index

Wat is jouw favoriete #ikbenirisniet recept? Ik ga voor de bulgursalade!

Back to Top