OOTD: Bèèèèèèh

Ik word altijd zo vrolijk van herfstig truienweer. Vooral als er op de trui een schattig schaapje staat. Meet Pien:

outfit

Pien het geitenwollenschaap

Pien is een trui van Geiten Wollen Shirts. Na de nodige Primark-gerelateerde frustraties eergisteren, zette ik mijn negativiteit om in iets positiefs: comfort shoppen. En dan bedoel ik ook écht comfort shopping, want als je eerlijke kleding koopt hoef je je niet schuldig te voelen. Je doet zelfs echt iets goeds met je geld, want je investeert in iets moois en je krijgt er iets moois voor terug, win-win. Ik vind dat altijd een goed excuus om het geld dat ik niet heb uit te geven. En zo bestelde ik Pien. De volgende dag werd Pien al bezorgd door de postbode.

geitenwollenshirts fairwear

Made in Bangladesh

Eergisteren kwam er een stortvloed aan reacties binnen op mijn Primark blogpost. Een gevoelig onderwerp blijkbaar, misschien omdat iedereen zich wel schuldig maakt aan het kopen van kleding met een niet zo mooi verhaal. Ook ik hoor, ik ben zeker niet heilig. Maar ik vond het in ieder geval erg leuk om alle reacties te lezen, interessant al die verschillende meningen! Een aantal keren werd gezegd dat het niet kopen van kleding ook geen oplossing is, omdat de kledingindustrie iets is waarin geïnvesteerd moet worden. Of dat het werken in een sweatshop altijd nog beter is dan werken in de prostitutie voor arme vrouwen. Daar zit een kern van waarheid in, denk ik. In China zijn sweatshops bijvoorbeeld erg goed voor de groei van de economie geweest maar ook voor de emancipatie van vrouwen. Omdat vrouwen kleine vingers hebben, zijn ze beter in het naaien van textiel, hierdoor kwam er meer werkgelegenheid voor vrouwen en doordat ze zorgen voor een inkomen, krijgen ze meer respect. Dat heb ik eruit begrepen in ieder geval toen ik het boek Half the Sky las. Maar dat betekent niet dat ze een leuk, veilig baantje hebben en dat alles goed en aardig is en dat ik mij er verder niet druk om hoef te maken, vind ik. En daarom vind ik eerlijke kleding zo belangrijk, hiermee investeer je in het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken op een positieve manier. Je kan eerlijke kleding bijvoorbeeld herkennen aan het Fair Wear logo, ook mijn nieuwe trui heeft zo’n logootje, jippie! Mijn trui is dus wel made in Bangladesh, maar niet door kinderarbeid, gedwongen arbeid of onder onveilige werkomstandigheden. Meer over de Fair Wear Foundation kan je hier lezen.

Outfit of the day

toms armbandje selfie

Trui: Geiten Wollen Shirts
Broek: Levi’s (Niet zo ‘groen’ natuurlijk)
Schoenen: TOMS
Armbandje: Mliees
Lippenstift: Catrice ultimate colour nr. 140

Ik ben blij met het herfstige weer, al breekt het zonnetje net door. En ik ben blij met mijn nieuwe trui! Wat vinden jullie van Pien?

Back to Top