Recept: Aardappelsalade met mieriksworteldressing
Dit recept is een beetje afgekeken uit het kookboek The Green Kitchen (p.105). Maar dan net een beetje anders! In mijn review over dit kookboek vertelde ik dat ik er nog niet zoveel uit had gekookt, maar dat is tegenwoordig wel anders. De dal met gedroogde abrikozen, de bonotto met bonen en mascarpone, en vorige week deze salade met krieltjes. Ik had nog nooit eerder iets met verse mierikswortel gemaakt, maar dat gaan we zeker vaker doen, lekker!
Wij serveerden bij deze salade vegetarische pittige worstjes en een flinke klodder mayonaise en aten alles met z’n tweeën op. Je kan het ook als bijgerecht voor 4 personen zien.
Ingrediënten:
- 1 kilo krieltjes
- 200 gram sperziebonen
- 3 tomaten
- 1 handvol verse peterselie
- 2,5 centimeter mierikswortel
- 3 el citroenzestazijn (of ciderazijn)
- 3 el extra vergine olijfolie
- knoflookpoeder
- peper & zout
Bereiding:
- Was de krieltjes en maak ze schoon met een borsteltje. Kook de aardappels in water met zout voor ongeveer 15 minuten.
- Dop en halveer de sperziebonen en kook ze voor 8 minuten, spoel ze daarna om met koud water zodat ze mooi groen blijven.
- Snij de tomaten in partjes en snij de peterselie fijn.
- Giet de aardappelen af en laat even afkoelen. Ze hoeven niet helemaal koud te zijn, het is juist wel lekker als de salade een beetje lauw is, vind ik zelf.
- Maak de dressing door de mierikswortel te raspen en dit te mengen met het azijn, de olijfolie en flink wat peper en zout. Voeg er naar smaak knoflookpoeder aan toe.
- Doe alles in een grote saladeschaal en hussel door elkaar tot alles bedekt is met de mieriksworteldressing.
Eet smakelijk! Laat je het mij weten als je deze salade hebt gemaakt? Je kan je creatie met mij delen op Twitter of Instagram. Vind ik leuk!