Mijn laatste avondmaal tag

Tags die over eten gaan, jaaaa, leuk! Jenny bedacht de Mijn Laatste Avondmaal tag en Maris van Hare Maristeit tikte mij aan om ‘em ook in te vullen. Wat zou ik eten als ik wist dat het de laatste avondmaaltijd van mijn leven zou zijn?

De spelregels

Voor je laatste avondmaal heb je maar drie uur de tijd en mag je maar vijf gangen nuttigen. De drankjes zijn onbeperkt, pfiew.

Gang 1: Ottolenghi’s knoflooksoep

knoflooksoep

Ik houd van dikke, gepureerde soepen. Maar dat is als voorgerecht niet zo handig. De knoflooksoep van Ottolenghi is wat lichter, maar wel een ware smaakexplosie. Er zit namelijk Heel. Veel. Knoflook in. Ik maakte dit ook al eens met Kerstmis als voorgerecht. Het was een groot succes!

Drankje: wijn.

Gang 2: bietencarpaccio met geitenkaas

bietencarpaccio

Ik was nooit zo’n vleeseter vroegah, maar carpaccio was toch wel één van die gerechten waar ik naar uit kon kijken als we uit eten gingen. Nu is carpaccio van bieten absoluut níet te vergelijken met de real deal, maar het is wel héél lekker! En het staat chic. Het liefst eet ik bietjes met zachte geitenkaas, al wissel ik het ook vaak af met avocadopuree. Want ja, dan ga ik me toch weer schuldig voelen om de geitjes. Aangezien dit mijn laatste avondmaal is, mag ik het wel met geitenkaas eten van mezelf.

Drankje: nog meer wijn.

Gang 3: authentieke Italiaanse risotto

Risotto, duh! Sowieso mijn lievelingseten te allen tijde. Ik at eens authentieke risotto in een voor-mijn-doen-best-chic restaurant. Die wil ik weer! Lekker smeuïg door kilo’s roomboter, nom. Ik kan alleen niet goed kiezen welke risotto ik zou willen. Alle risotto is lekker. Ik denk dat ik ga voor een frisse, zomerse risotto met veel verse voorjaarsgroenten: doperwtjes, wortel, courgette, geraspte citroen en verse kruiden.

Drankje: wijn. Risotto zonder wijn kan écht niet.

Gang 4: iets met zuurkool

zuurkool

Ik vind zuurkool gewoon heel erg lekker! Zuurkool op brood, op pizza, in een ovenschotel, het maakt mij niet uit. Het past alleen niet echt in het menu, nu ik er zo naar kijk. Ehm. Een salade met zuurkool, kan dat? Aangezien ik de volgende dag hartstikke dood ben volgens deze tag wil ik me ook wel graag laten verrassen met een gerecht dat ik nog niet eerder heb gehad. Dus ik geef “iets met zuurkool” door aan mijn privé chefkok (ik heb immers maar drie uur de tijd dus ik ga mooi niet zelf koken) en zie wel wat er voor mij op tafel verschijnt.

Drankje: méér wijn.

Gang 5: Brownies met gezouten karamel

brownies

Waarschijnlijk zit ik op dit moment prop- en propvol, maar Steve zegt dat mensen gezegend zijn met een toetjesmaag. Dus in mijn toetjesmaag past waarschijnlijk nog wel een brownie met gezouten karamel. Mijn lievelings!

Drankje: Is de fles al leeg? Doe maar een grote kop verse muntthee met honing dan.

#mijnlaatsteavondmaal

En dan kan ik met een gerust hart sterven. Al hoop ik dat ik dat moment nog even uit kan stellen. Dank je Maris voor het aantikken! Ik tag de volgende bloggers om ook deze – ietwat lugubere – vragenlijst in te vullen: Joyce van WOAHjoyce.nl die sinds kort geen vlees meer eet, ik ben dus heel benieuwd wat haar vega-invulling is (of ga je toch stiekem voor non-vega?). Iris van The sea is my cup of tea die mooie hippie-recepten op haar blog heeft staan. En Britt van againt the grain omdat ze een recept op haar blog heeft staan dat ze Zeeuwse drollen noemt en daar moest ik om lachen.

Voor welke vijf gerechten zou jij gaan?

Back to Top