Mijn laatste avondmaal tag

Tags die over eten gaan, jaaaa, leuk! Jenny bedacht de Mijn Laatste Avondmaal tag en Maris van Hare Maristeit tikte mij aan om ‘em ook in te vullen. Wat zou ik eten als ik wist dat het de laatste avondmaaltijd van mijn leven zou zijn?

De spelregels

Voor je laatste avondmaal heb je maar drie uur de tijd en mag je maar vijf gangen nuttigen. De drankjes zijn onbeperkt, pfiew.

Gang 1: Ottolenghi’s knoflooksoep

knoflooksoep

Ik houd van dikke, gepureerde soepen. Maar dat is als voorgerecht niet zo handig. De knoflooksoep van Ottolenghi is wat lichter, maar wel een ware smaakexplosie. Er zit namelijk Heel. Veel. Knoflook in. Ik maakte dit ook al eens met Kerstmis als voorgerecht. Het was een groot succes!

Drankje: wijn.

Gang 2: bietencarpaccio met geitenkaas

bietencarpaccio

Ik was nooit zo’n vleeseter vroegah, maar carpaccio was toch wel één van die gerechten waar ik naar uit kon kijken als we uit eten gingen. Nu is carpaccio van bieten absoluut níet te vergelijken met de real deal, maar het is wel héél lekker! En het staat chic. Het liefst eet ik bietjes met zachte geitenkaas, al wissel ik het ook vaak af met avocadopuree. Want ja, dan ga ik me toch weer schuldig voelen om de geitjes. Aangezien dit mijn laatste avondmaal is, mag ik het wel met geitenkaas eten van mezelf.

Drankje: nog meer wijn.

Gang 3: authentieke Italiaanse risotto

Risotto, duh! Sowieso mijn lievelingseten te allen tijde. Ik at eens authentieke risotto in een voor-mijn-doen-best-chic restaurant. Die wil ik weer! Lekker smeuïg door kilo’s roomboter, nom. Ik kan alleen niet goed kiezen welke risotto ik zou willen. Alle risotto is lekker. Ik denk dat ik ga voor een frisse, zomerse risotto met veel verse voorjaarsgroenten: doperwtjes, wortel, courgette, geraspte citroen en verse kruiden.

Drankje: wijn. Risotto zonder wijn kan écht niet.

Gang 4: iets met zuurkool

zuurkool

Ik vind zuurkool gewoon heel erg lekker! Zuurkool op brood, op pizza, in een ovenschotel, het maakt mij niet uit. Het past alleen niet echt in het menu, nu ik er zo naar kijk. Ehm. Een salade met zuurkool, kan dat? Aangezien ik de volgende dag hartstikke dood ben volgens deze tag wil ik me ook wel graag laten verrassen met een gerecht dat ik nog niet eerder heb gehad. Dus ik geef “iets met zuurkool” door aan mijn privé chefkok (ik heb immers maar drie uur de tijd dus ik ga mooi niet zelf koken) en zie wel wat er voor mij op tafel verschijnt.

Drankje: méér wijn.

Gang 5: Brownies met gezouten karamel

brownies

Waarschijnlijk zit ik op dit moment prop- en propvol, maar Steve zegt dat mensen gezegend zijn met een toetjesmaag. Dus in mijn toetjesmaag past waarschijnlijk nog wel een brownie met gezouten karamel. Mijn lievelings!

Drankje: Is de fles al leeg? Doe maar een grote kop verse muntthee met honing dan.

#mijnlaatsteavondmaal

En dan kan ik met een gerust hart sterven. Al hoop ik dat ik dat moment nog even uit kan stellen. Dank je Maris voor het aantikken! Ik tag de volgende bloggers om ook deze – ietwat lugubere – vragenlijst in te vullen: Joyce van WOAHjoyce.nl die sinds kort geen vlees meer eet, ik ben dus heel benieuwd wat haar vega-invulling is (of ga je toch stiekem voor non-vega?). Iris van The sea is my cup of tea die mooie hippie-recepten op haar blog heeft staan. En Britt van againt the grain omdat ze een recept op haar blog heeft staan dat ze Zeeuwse drollen noemt en daar moest ik om lachen.

Voor welke vijf gerechten zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Mijn laatste avondmaal tag

 1. Charelle schreef:

  Ooh wat een mega leuke tag dit! En inderdaad, een toetje kan al-tijd! Ik ben ook nog steeds nieuwsgierig naar die knoflooksoep, maar het lijkt me zo gek dat ik het niet durf te maken, haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohh echt doen hoor, zó lekker!! De knoflooksmaak is niet heel intens of scherp, maar gewoon goed 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Ik wíst gewoon dat er risotto in je laatste menu zou staan 🙂
  Bietjes met geitenkaas heb ik onlangs ontdekt en ik ben ook fan! Die brownie ziet er goddelijk uit en die wil ik ook proeven. Wat voor wijn drink je erbij? Rood, rosé of wit?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik wilde eigenlijk bij de soep witte wijn en bij de rest van de gangen rode wijn. Ik heb zelfs nog gegoogeld of het wel culinair verantwoord is om wit en rood door elkaar te drinken, maar omdat ik daar niet helemaal uitkwam durfde ik het er niet bij te zetten en liet het maar bij ‘wijn’ haha!

   | Reageer op deze reactie
   1. Haha, culinair verantwoord: who cares? Je gaat tóch dood! Cheers 😬
    Daarom heb ik ook gekozen voor een erg calorierijk laastste avondmaal 🙈

    | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Luguber, dat is inderdaad het juiste woord ;).
  Hahah iets wat in ieder geval NIET tussen mijn 5 gangen zou zitten is iets met bietjes.. Brrrr!

  Je toetje en een risotto vind ik dan wel weer een goede keuze 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Tarinda schreef:

  Hallo hee die brownie!! Heb meteen het recept opgezocht en opgeslagen haha. En risotto met kilo’s roomboter zijn sowieso het beste ever!

  | Reageer op deze reactie
 5. Ayla schreef:

  Oh! En ik zit net in mijn lunch-honger! Wat een leuke tag! Ik zou sowieso gaan voor een steak tartare, en de extremely slutty brownies die ik laatst maakte mogen er ook op. En, en, en… Mijn hoofd gaat nog even door en ik ga op zoek naar lunch! Leuk ook dat je weer nieuwe mensen hebt getagd, heb je mij weer aan leuke onontdekte blogs geholpen, dankjewel!

  | Reageer op deze reactie
 6. Claire schreef:

  Haha wauw goed menu! Die brownies moet ik echt maken trouwens! Die foto ziet er zooo lekker uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Moeilijk hoor! Die knoflooksoep zou ik ook wel willen, maar dan ben ik bang dat ik de rest van de gangen niet meer proef!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja daar was ik ook bang voor, de smaak is wel vrij sterk. Maar met Kerstmis had ik hem vooraf en het viel me wel mee, dus denk dat het wel kan 😛

   | Reageer op deze reactie
 8. Eva schreef:

  Wat een grappige tag! Ik probeer al lezende te bedenken hoe ik ‘m zou invullen maar dat is nog bijzonder lastig!

  | Reageer op deze reactie
 9. Sijtje schreef:

  OMG IRIS ik was inspiratie aan het opdoen voor avondeten enzo en ik dacht echt: ik wil een overzicht van Iris’ favoriete gerechten want het ziet er altijd zo lekker uit en toen opende ik je website en ik zag dit dus haha thanks yo. <3

  | Reageer op deze reactie
 10. Josianne schreef:

  Heel leuk! En een goed samengesteld menu hoor. Het concept toetjesmaag kende ik nog niet, maar ik weet zeker dat ik die heb hahah!

  | Reageer op deze reactie
 11. Jessica J. schreef:

  Wat een ontzettend fijne tag! Hier met die risotto! Dat van die toetjesmaag geloof ik best. Wij gaan geregeld naar een all-you-can-eat Japans restaurant waar we ons buikje létterlijk rond eten, maar nadien is er toch nog plaats voor dat lychee-ijsje. Dat vult mooi alle gaatjes, haha!

  | Reageer op deze reactie
 12. Hanne schreef:

  Grappige tag, al zou ik helemaal andere dingen eten. maar jij bietencarpacio ?? dat wordt dan wel een laatste avondmaal zonder Steve 😀 had je daar niet aan gedacht dan 😀
  ik vind bieten met avocado trouwens ook zo’n goede combinatie (net zoals pompelmoes met avocado) dus doe die maar, dan is je Karma beter voor wat er komt, na dat laatste avondmaal 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Karlijn schreef:

  Op mijn menu zouden sowieso pannenkoeken, stoofpeertjes van oma (als in deze lugubere hypothetische situatie oma nog leeft haha) en chocoladetaart die ik altijd voor een verjaardag maak. Jammer dat ik waarschijnlijk wel na één gang vol zou zitten 😛

  | Reageer op deze reactie
 14. Joyce schreef:

  OEH ik ben benieuwd wat ik hiermee ga doen inderdaad :p Wel een gigantisch leuke tag! 😀

  | Reageer op deze reactie
 15. Iris schreef:

  Haha, wat een bizarre tag! Ik weet wel zeker dat mocht ik het nieuws krijgen dat ik dood ga, dat ik mijn laatste uren etend zou doorbrengen;) haha. En ik moest erg lachen om de benaming ‘hippie recepten’, dat spreekt me wel aan :)!

  | Reageer op deze reactie
 16. Lilian schreef:

  Ik zou beginnen bij gang 5. Als het toch niet meer uit maakt of je er dik van wordt… Bij lopende buffetten begin ik ook altijd halverwege de avond al aan de toetjes 🙂

  Maar het lekkerste dat ik ooit heb gegeten was een voorgerechtje van Angelique Schmeink (gemaakt door mijn man) met hele frisse dingen erin. Bij haar zou ik gaan eten voor mijn laatste avondmaal denk ik 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh, die is van 24Kitchen, toch? Goed plan om als laatste avondmaal gelijk bij een goede chefkok aan te schuiven. Ik wil ook nog eens iets heeeel chics/culinairs eten, zo iets dat je nog jaren bij blijft omdat het ZO lekker was 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Femke schreef:

  Wat een leuke tag! Ik had het laatst nog over die bieten carpaccio, dat het wel echt een lekker gerecht was maar dat je het zó vaak zag als vegetarische optie. En YES, RISOTTO.

  | Reageer op deze reactie
 18. britt schreef:

  HAHAHA, hoe toevallig is dit! Ik zat op zondag nog te kijken naar mijn oude blogartikeltjes en toen kwam ik dat zeeuwse drollen ding weer eens tegen. Hoe ben je zelfs helemaal tot daar gescrolld? HAHA (ik schaam me nu, da’s al twee jaar geleden oke? maar bovendien is het bijzonder lekker) (en ieuw, dat artikel staat nu bij mijn populaire artikels, wat doe je me aan, schaam schaam) En mijn eten is helemaal niet zo fotogeniek en ik eet niet eens zoveel gangen, eerder iets als twee pizza’s ipv voorgerecht en soep, haha. Maar bedoel je dan dat ik maar drie uur de tijd heb om de tag in te vullen? (Die brownie’s zien er ZO lekker uit trouwens, haha!) Oja, ik ga hem invullen, maar pas wanneer ik een mooi fotogeniek menu bij elkaar heb geraapt aka wanneer ik volwassen ben dan vul ik hem in. (Vind het wel erg lief dat je me tagde, hihi <3)

  | Reageer op deze reactie
 19. Emma schreef:

  Oeh jouw gekozen gerechten zien er lekker uit! Terwijl ik dit typ heb ik dan ook nog niet gegeten, sukkel die ik ben! Ik neem me wederom maar weer eens voor: meer risotto maken! Ik vind dit zo heerlijk maar vergeet altijd dat ik dit ook kan maken als ik moet kiezen wat we gaan eten…

  | Reageer op deze reactie
 20. Mascha schreef:

  Phoe. Dat is een lastige. Ik zou sowieso voor iets met pasta willen. En twee toetsjes nemen. Want die brownie wil ik, maar ik zou ook voor ijs gaan.
  Dahm. Dit is moielijk. Dan ga ik gewoon voor de brownie met ijs.
  Dan kan ik twee voorgerechten nemen en twee hoofdgerechten. Haha
  Wat dat wordt weet ik nog niet helemaal

  | Reageer op deze reactie
Back to Top