De wereld redden in stijl

Ik heb inmiddels een collectie van verschillende kleuren Doppers zodat ik in principe bij elke outfit een matchende waterfles heb. (Doe ik niet echt hoor, maar het kán!) En zelfs Ollie de beagle heeft zijn eigen waterfles voor als we in de zomer langere wandelingen maken. Hartstikke leuk en aardig natuurlijk, zo’n herbruikbare waterfles in hip kleurtje, maar waarom is juist die van Dopper zo bijzonder?

this is not just a bottle

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Dopper 

Niet zo maar een waterfles

Ik krijg vaak de vraag welke waterfles ik het allerrrbeste vind, omdat ik er inmiddels al meerdere heb getest. Dan antwoord ik dat ik de Dopper het meest gebruiksvriendelijk en ook qua design het leukst vind. Al jaren gebruik ik dagelijks mijn Dopper! Daarom vind ik het ook extra leuk dat ik mijn enthousiasme voor Dopper met jullie mag delen in deze samenwerking, hoera! Nog los van het feit dat het gewoon een leuke fles is (het oog wil ook wat), vind ik vooral de missie van het Nederlandse merk bewonderenswaardig.

“Als het aan Dopper ligt leven we straks in een wereld waar mensen zich bewust zijn van het milieu, waar we actief de hoeveelheid single-use plastic afval verminderen en waar iedereen, dicht bij huis en ver weg, toegang heeft tot veilig drinkwater.”

Het doel van Dopper is niet om enkel winst te maken, maar om impact te maken op de wereld. Zo hebben ze in 2013 de Dopper Foundation opgezet die wordt gefinancierd door 5% van de verkoopomzet van hun waterflessen. Hiermee wordt geïnvesteerd in oplossingen om de plastic problematiek op te lossen. Er wordt gekeken naar de bron: schoon water! Want zonder schoon drinkwater kunnen die plastic wegwerpflesjes nooit de wereld uit worden geholpen. Op het moment zijn ze bezig met waterprojecten in Nepal. Dopper heeft een aantal verhalenvertellers op reis laten gaan naar Nepal om verslag te doen van de problemen en uitdagingen daar; via Nepal Stories kan je alles lezen over hun reis.

dopper gele fles
Tip: als je de bovenkant van de Dopper schroeft kan je ‘m makkelijk schoonmaken en heb je er een apart bekertje bij! 

Schone oceanen

Het oplossen van het plasticprobleem wordt steeds urgenter. Elk jaar belandt zo’n 8 miljard kilo plastic, waaronder veel plastic flesjes, in onze oceanen. Dit gebeurt vaak onbedoeld: plastic belandt in de oceanen via de straat, rivieren en zeeën. Toen ik de documentaire A Plastic Ocean op Netflix keek, werd ik zo intens verdrietig van al dat plastic in onze oceanen. Ik denk dat we allemaal wel de foto’s kennen van dode vogels met magen vol plastic zooi. Eén miljoen zeevogels en honderdduizend zeezoogdieren worden jaarlijks gedood door het plastic in onze oceanen. Voor mij was het een reminder om nog beter te letten op mijn eigen plasticgebruik.

En mocht dat je nog niet wakkerschudden, sta er dan alleen al bij stil om de egoïstische reden dat de oceanen essentieel zijn voor het leven op aarde. Onze oceanen, die 70% van onze aardbol omvatten, zijn namelijk ontzettend belangrijk. De oceaan geeft zuurstof (door de zeestromen waar fytoplankton in zwemt) en absorbeert een groot deel van de koolstofdioxide in de lucht. In de vijf grote oceaangebieden waar al dat plastic zich concentreert zit tegenwoordig soms wel 36 keer meer plastic dan plankton. Oef.. Bovendien komt het plastic in kleine deeltjes via zeeleven en vogels in onze voedselketen terecht.

dopper waterfles
Tip: oude Doppers kun je inleveren bij Dopper of plastic recyclepunten. Als een onderdeel aan vervanging toe is (de dop, cup of fles), kan je deze ook los kopen in de webshop.

Wat kan je zelf doen?

Je levenstijl heeft direct en indirect invloed op het leven in de zee. Aan alles wat je consumeert hangt een ecologisch prijskaartje; dat wordt ook wel je ecologische voetafdruk genoemd. De grootte van je ecologische voetafdruk is afhankelijk van hoeveel vlees en zuivel je consumeert, hoe je reist, of je vaak op vakantie gaat met het vliegtuig, hoe goed je huis geïsoleerd is tot aan hoeveel afval je creëert. Als je mijn blog al een tijdje volgt, ken je vast mijn Groene Tips categorie, hierin staan veel tips om op een makkelijke en praktische manier de voetafdruk te verkleinen. Denk aan een nee-nee sticker op je deur, overstappen naar een groene bank of minder wegwerpproducten gebruiken. Door een Dopper waterfles steeds te hervullen met kraanwater in plaats van losse flesjes bronwater te kopen, draag je hier ook aan bij. Je verbruikt minder olie (voor de productie van wegwerp-petflesjes wordt veel olie gebruikt) en minder CO2 (kraanwater heeft minder vervoer nodig en kost daardoor minder CO2-uitstoot). Met de aankoop van een Dopper verminder je wegwerpplastic en steun je de waterprojecten in Nepal. En het is ook nog eens een leuke accessoire: win-win!

Dopper

Meer informatie over de missie van Dopper & hun webshop kan je vinden op de website van Dopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 reacties op “De wereld redden in stijl

 1. Marieke schreef:

  Yay! <3 Dopper! Ik heb er twee en ze zijn gewoon ideaal en lekker makkelijk mee te nemen. En fijn dat je iets voor het milieu kan doen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Lies schreef:

  Ik gebruik ook al heel lang een waterfles. Eentje van Contigo want die hoef je niet open te draaien om te kunnen drinken, wat ik,handig vind in de auto.
  Weet niet of ze ecologisch gemaakt worden eigenlijk, maar het spaart heel veel plastic flesjes uit.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja een herbruikbare fles van goede kwaliteit is hoe dan ook goed! 😀 En dat is inderdaad handig, Dopper heeft ook sportdoppen zodat je ‘m als bidon kan gebruiken, die heb ik zelf alleen nog nooit geprobeerd dus weet niet hoe auto-proof dat is.

   | Reageer op deze reactie
   1. Milja schreef:

    Hoi allebei, ik heb de sportdop wel, en gebruik die het allerliefste, er zou een druppeltje kunnen lekken, denk als je heel hard schudt, of hem op kop in je tas hebt dat het lekken dan wel erger wordt
    Groetjes Milja

    | Reageer op deze reactie
 3. Inge schreef:

  Ja, de Dopper is zo fijn! Ik kocht de roze variant in 2010 en vind het bijna jammer dat ‘ie zo lang mee gaat en er nog zo mooi uitziet, want er zijn zoveel nieuwe leuke kleurtjes uitgekomen dit jaar <3

  Overigens heel leuk om te zien hoeveel mensen inmiddels een Dopper hebben, in de eerste jaren was het echt een bezienswaardigheid xD (lees: ik moest telkens weer dat bekertje demonstreren)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wow, dan was je er heel vroeg bij! Mijn eerste Dopper had ik in ehm.. 2013 geloof ik. En toen viel het nog steeds best tegen hoeveel mensen toen een Dopper hadden, toen ik studeerde zag ik vooral Spa Blauw flesjes in de collegezalen staan. Tijdens mijn laatste studiejaar werden dat gelukkig steeds meer Doppers of andere hervulbare flessen, yay!

   | Reageer op deze reactie
 4. Susan schreef:

  Ik heb er twee, een paarse en een gele <3 love it. Toen ik in Zweden studeerde vroeg mijn Schotse vriendin op een gegeven moment (nadat ze 3 nederlanders met een dopper had gezien) ''does everyone in the netherlands have this bottle?'' haha! Beetje wel…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh die paarse vind ik ook zo leuk! De gele is nu mijn favoriet omdat die matcht bij mijn blog (ja daar heb ik echt over nagedacht haha). Wat grappig, je ziet ze inderdaad overal! Ik ken eigenlijk ook maar weinig mensen die geen Dopper hebben nu ik er zo over nadenk.

   | Reageer op deze reactie
 5. Lilian schreef:

  Ik heb vorig jaar met kerst een dopper gekregen (omdat ik hem had gevraagd), maar ik kan er niet uit drinken. Ik weet niet waarom, maar ik mors er altijd mee als ik uit de tuit drink. Ik kan wel uit het bekertje drinken, maar bij het bekertje ben ik bang dat ik hem om duw. Dus het hele ‘handige’ idee van de dopper is voor mij niet handig. Maar dat ligt vast aan mij 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh haha, dat is gek! Heb je dat bij andere flessen niet? Ik heb dat wel bij flessen met een grote opening, dan zit ik standaard onder de gemorste waterspetters. (Maar ik ben dan ook wel een tikkeltje onhandig aangelegd moet ik toegeven.)

   | Reageer op deze reactie
 6. Jantine schreef:

  Ik ben ook superblij met mijn doppers 😀 Wij hebben een blauwe en een groene, en man en ik gebruiken ze allebei regelmatig. De gele is ook erg leuk trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 7. m(i)e schreef:

  Ik heb afgelopen zomer in Parijs ook een mooie waterfles gekocht om wat milieuvriendelijker water te kunnen drinken en ook ik sleur die sindsdien overal mee naartoe. Ik ga er zelfs nog eentje kopen zodat ik er altijd eentje in de ijskast kan hebben met fris water. Ik ben helemaal verliefd op die fles: ook erg mooi en ook me een mooi verhaal. Echter geen dopper. Ik schreef er pas ook een blogpost over dus kom gerust eens loeren als je zin hebt 😉 .

  | Reageer op deze reactie
 8. debora schreef:

  Ik heb er ook 2, nee 3 zelfs! Gekocht voor mijn dochters om mee naar school te nemen, maar dat is helaas nog niet zo’n succes (ze kunnen ze nog niet zo goed open-dicht draaien waardoor het snel lekt). En ik heb er ooit smoothies en infused water ingedaan, wat niet zo slim was… Het kunststof neemt toch wat van die geur/smaak aan en dat blijf je proeven… Heb daarom ook een roestvrijstalen gekocht, dat scheelt stukken!

  | Reageer op deze reactie
 9. Katinka schreef:

  Het nadeel van de Dopper is dat je er geen warme dranken in kan doen.
  Ik drink echt liters thee, maar nog geen goede duurzaam, makkelijke fles gevonden.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee klopt, ik doe er inderdaad alleen water in. Voor thee heb ik een thermosfles! Zo eentje die honderd jaar meegaat 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. Katinka schreef:

    Welke heb jij? Want ik heb steeds op een of andere manier er een die het begeeft. En das niet echt duurzaam wanneer je ze steeds moet vervangen.

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Van het merk Stanley, was mijn verjaardagscadeau, ik geloof zelfs dat er levenslange garantie op zit.

     | Reageer op deze reactie
  2. Rosanne schreef:

   Hydroflasks zijn ook heel fijn! Ze zijn vrij prijzig maar echt superfijn voor thee, en lekker koud water in de zomer! En ze bevatten in tegenstelling tot veel andere RVS flessen geen lood.

   | Reageer op deze reactie
 10. Linda schreef:

  Sinds deze week heb ik dus eindelijk een Dopper! Een knalgele haha, zoals die van jou op de foto’s 😉
  Mijn man kreeg er twee in zijn kerstpakket van zijn werk. Ik vond ze stiekem best wel duur (ik koop eigenlijk vrijwel nooit bronwater, ik heb thuis wat flesjes die al wat ouder zijn en daar doe ik dan kraanwater in, of ik drink gewoon water uit de kraan op mijn werk bijvoorbeeld – of thee), dus stelde ik de aankoop steeds uit. En nu ben ik superblij dat ik er alsnog eentje heb, en nog gekregen ook haha 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yes goedzo! Want die plastic waterflesjes voor bronwater zijn niet geschikt om vaker te gebruiken, stofjes uit het plastic komen dan in je water en er blijven bacteriën in het flesje zitten, dus supergoed dat je nu een goede herbruikbare fles hebt! En ook nog in dezelfde kleur als die van mij, yay 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Romy schreef:

  Ja, Doppers zijn mooi, duurzaam én kleurrijk tegelijk. Ik ben ook fan en ben heel blij met mijn roze exemplaar 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Jessie schreef:

  Hier gebruikt het hele gezin RVS flessen van Klean Kanteen. Alleen de dop is van plastic.
  Ik zag in een reactie dat iemand vooral thee drinkt. Daar gebruik ik een thermosflesje voor. Niet zo een met een dubbele dop, maar een enkele dop. Er passen precies twee koppen thee in.

  | Reageer op deze reactie
 13. Sofie schreef:

  Fijn! Zelf heb ik er één van Klean Kanteen. Ook een duurzame 🙂 Ik heb hier en daar die Dopper-flessen al zien verschijnen en ik vind ze heel mooi. Alleen wist ik toen het merk niet en nu dus wel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf meer fan ben van de mizu waterfles die ik nu al zo’n 2,5 jaar vol liefde gebruik. Maar dat betekend niet dat ik dopper niet een fantastisch bedrijf vind! Heel leuk om te lezen hoe ze zich inzetten voor de wereld en natuurlijk ook een super leuke samenwerking voor jou 🙂 <3

  | Reageer op deze reactie
 15. Hier ook een aantal Doppers in huis, maar deze Spuit 11 ontdekte dus nog maar kort geleden dat je het ook als bekertje kunt gebruiken haha (bloos). Lijkt een beetje op een schattig wijnglaasje en handig tijdens een picknick of dagje strand dus 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top