Summer Resolutions: Hardlopen

Wat houd ik toch van de zomervakantie, al die dromen en wilde plannen die ik ineens tot uitvoering kan brengen. Mijn ene wilde plan was om elke dag te ontbijten (heftig, i know right) en een ander plan was om weer meer te gaan hardlopen. Het ontbijten gaat mwoah, maar daar heb ik inmiddels al een oplossing voor. En het hardlopen gaat eigenlijk wel goed, voor mijn doen. Ik ben natuurlijk weer aan het opbouwen, dus ik ben nog laaaaang geen marathon-materiaal, hoor.

Hardlopen

Babystapjes

Elke ochtend ontbijten, het klonk zo makkelijk. Het enige dat ik hoef te doen is elke avond voordat ik ga slapen een bakje met havermout en amandelmelk in de koelkast te zetten, en de volgende ochtend kan ik het opeten als ontbijt. Helaas ziet mijn keuken er negen van de tien keer uit alsof er zojuist een 6-gangen diner is gekookt voor een heel weeshuis, en ontbreekt het dus ook aan enig schoon bestek of servies. Of ruimte om twee schone schaaltjes neer te zetten. Dan denk ik al snel ‘ja doei’. Dus ik pak het probleem bij de kern aan, eerst maar eens een 30 Day Clean Your Shit Challenge doen. Dat bedacht Aliëtte voor ons rommelige AD(H)D’ers. Doe vooral gezellig met ons mee als je ook net zo’n een rommelkont bent! Elke avond na het koken doen we de afwas zodat we nooit te maken krijgen met een grote monster-afwas, en hebben we altijd schoon servies, bestek en aanrechtruimte tot onze beschikking. Ik ben benieuwd of ik het 30 dagen vol ga houden, ik hoop het wel, want nu gaat het ontbijten tenminste ook goed. Alles gaat hier met baby-stapjes, merk je het al? Ik voel me dan soms wel een beetje een incompetente sukkel, maar hé, ik kom er wel.

Hardlopen

En zo gaat het hardlopen ook, met babystapjes. Soms zelfs bijna letterlijk, want waar is mijn conditie gebleven? Vorig zomer heb ik met veel pijn en moeite getrained om van net 1 minuut achter elkaar te kunnen hardlopen, 5 kilometer te kunnen hardlopen. Ik was zo trots! Maar toen ik dat doel had bereikt was de uitdaging wel een beetje weg en daarna kreeg ik vaak blessures. Een hele tijd heb ik dus niets gedaan met het hardlopen. Maar nu gaat het weer goed! Ik loop ongeveer 3 keer per week een rondje van ongeveer 3,5 kilometer. Ik gebruik het hardloopschema van Evy, die zet ik handmatig in mijn Runkeeper app. Dan kan ik mijn eigen muziek luisteren en loopt er niet constant iemand in mijn oor te kletsen. Natuurlijk kan je ook gewoon de MP3’tjes downloaden en die op je telefoon/iPod zetten. Ik zit inmiddels in week 6, geloof ik. Maar ik herhaal de dagen/weken vaak nog eens, omdat de opbouw mij vaak net iets te snel gaat.

hardlopen nikeplus

Hardloopschoenen

En ik heb tot nu toe geen last gehad van blessures, fijn! Nu liep ik vorig jaar ook wel iets te hard van stapel. En blijkbaar waren mijn vorige schoenen toch niet goed voor mijn voeten. In de tussentijd kreeg ik ook een zooltje van de podotherapeut (mijn lichaam is schots en scheef) en dat in combinatie met nieuwe hardloopschoenen zorgt ervoor dat ik nu niet de hele tijd last heb van mijn voeten, knieën en heup. Ik wilde graag hele mooie, hippe hardloopschoenen maar na een loopanalyse bleken de paars/roze schoenen op de foto bovenaan het beste te zijn voor mij. Nouja, ze zijn in ieder geval in een kleur die ik wel mooi vind. En ze lopen als wolkjes! Wist je dat er ook mensen zijn die op TOMS een marathon lopen? Of op blote voeten zelfs. Ik vind dat zo knap!

Mooie dingen

Ik heb het plezier er inmiddels wel weer in kunnen vinden. Nu ik weer een paar weken regelmatig hardloop, gaat het steeds makkelijker en die vooruitgang is wat mij altijd zo motiveert. Ik heb in mijn hele leven nooit echt aan een sport gedaan, maar hardlopen kan ik wel waarderen. Vooral omdat je het in je eentje kan doen, je hebt alle vrijheid waar en wanneer je het doet en het is in de frisse buitenlucht in plaats van in een stinkend sportzaaltje. Ik ga sporten nooit helemaal fantastisch vinden, maar als het dan toch moet is hardlopen best oké! En ik kom allemaal mooie dingen tegen onderweg:

Hardlopen Hardlopen HardlopenHardlopen

Hoe gaat het met jullie gesport?

Back to Top