Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing
Hummusdressing, wat een goed idee! Ik vond de samenstelling van de dressing in het fantastische kookboek Supersalades. Ik vind het altijd lekker om dikke, lobbige yoghurt op mijn salade te mikken. Maar een dressing op basis van hummus is een fijn vegan alternatief. Lekker romig en vol smaak! Hoewel de linzensalade mijn ultieme favoriet is op dit moment, is deze salade ook erg lekker om mee te lunchen.
Wat zit daar dan allemaal in? Nou, dit dus onder andere:
(Valt het al op dat ik helemaal blij ben met mijn nieuwe Wacom tablet?)
En dit is hoe je ‘um maakt:
Ingrediënten voor de salade voor 1 persoon:
- 1 kleine aubergine
- 1 flinke hand veldsla (of een andere slasoort)
- 1/3 rode paprika
- 1 el geroosterde pijnboompitjes
- verse peterselie
Ingrediënten voor de dressing:
- 1 flinke eetlepel hummus
- 1 snuf (gerookt) paprikapoeder
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 tl balsamicoazijn
- zout & peper
Bereiding:
- Snij de aubergine in plakken. Smeer ze in met een beetje olijfolie aan beide kanten. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill de aubergineplakjes aan beide kanten tot ze mooie donkere grillstrepen hebben.
- Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje te mengen.
- Snij de paprika in kleine blokjes.
- Verdeel over een diep bord de sla, de paprikablokjes en de gegrilde aubergine. Strooi er de geroosterde pijnboompitten overheen, schep de dressing in het midden en maak af met fijngesneden verse peterselie.
Eet smakelijk!